Imam verklaart Duitse stank en busbordjes

De imam van de Berlijnse Mevlana-moskee heeft in ťťn van zijn laatste preken niet alleen uitgelegd dat ongelovigen zullen branden in de hel, maar ook waarom Duitsers stinken en er 'Halt' op de bushalteborden staat. Dit bleek uit een uitzending van de preek door het ZDF-actualiteitenprogramma Frontal 21.

Volgens de imam wassen Duitsers zich niet onder de armen. "Daardoor hoopt het zweet zich op in hun okselhaar en verspreidt het een weerzinwekkende stank", aldus de voorganger. Het was hem duidelijk dat de parfumindustrie op deze manier uitgebreid kon worden. "Zo kunnen ze de slechte geuren met de goede bedekken."

Een tweede onreinheid ontdekte de imam in het verleden, toen veel woonblokken in Duitsland alleen centrale toiletten hadden. "Men moest van de vijfde verdieping helemaal naar beneden naar een wc waarop de hele familie ging. En bij hoge nood deden ze het op een emmer. Een paar keer per dag kwam er dan een bus om de ontlasting op te halen. Dan deden de Duitsers het raam open en riepen 'Halt' en om die reden staat er nu nog altijd 'Halt' op de bushaltes. Dat is de waarheid, ik zweer het bij Allah, zo is het ťcht," riep de imam uit.

De imam, wiens naam niet bekend is, heeft inmiddels schriftelijk zijn excuses aangeboden.