Jim daagt Story voor de rechter

Dymphy, Saint_One, Eveli en mikkey72 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jim, bekend van Idols, heeft het weekblad Story voor de rechter gedaagd. Aanleiding is een artikel waarin werd gesteld dat Jim na de premiŤre van de film Snow Fever cocaÔne zou hebben gebruikt.

Jims manager geeft aan dat dit nog niet eens het ergste was. "De fans van Jim lezen de Story niet, dus we dachten: het waait wel over." Maar na het roddelblad kwam jongerenmagazine Break Out! met dezelfde bewering. Reden genoeg om een kort geding aan te spannen waarin rectificatie en een schadevergoeding van 100.000 euro wordt geŽist. Niet in de laatste plaats omdat de bewering op een slecht moment komt. De 17-jarige Jim is momenteel in onderhandeling over een nieuw platencontract.

Jim liet via zijn management weten dat hij "door dit artikel ten onrechte in verband wordt gebracht met het gebruik van harddrugs." Iets wat hij juist 'buitengewoon verafschuwt'.

Het is de derde keer in korte tijd dat Story voor de rechter wordt gedaagd wegens verkeerde berichtgeving. Wendy van Dijk en Caroline Tensen gingen Jim vorige maand voor.