Gijzelnemers doden Margaret Hassan

Meerdere FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe in Irak ontvoerde hulpverleenster Margaret Hassan is hoogstwaarschijnlijk gedood door haar gijzelnemers. Er zouden videobeelden zijn opgedoken waarop de moord te zien is. ''We kunnen bevestigen dat er een band is die de moord op Margaret lijkt te tonen'', aldus een medewerker van de Britse ambassade. De Arabische nieuwszender Al-Jazeera bevestigt dat ook zij een videoband heeft ontvangen waarop de moord te zien is.

''Onze harten zijn gebroken. We bleven hopen zolang we konden'', aldus familieleden van Hassan in een verklaring. Hulporganisatie CARE, waar Hassan werkzaam voor was, deed een persbericht uitgaan waarin zij steun betuigt aan de familie van Hassan. ''We zijn geschokt en vol afschuw dat dit blijkbaar de uitkomst van haar ontvoering is geworden. Onze diepste sympathie gaat uit naar mevrouw Hassans echtgenoot Tahseen en haar familie. Mevrouw Hassan was een bijzondere vrouw die haar leven wijdde aan de armen en gehandicapten in Irak, met name de kinderen. Iedereen in CARE rouwt.''

Margaret Hassan was een geboren Ierse, maar had de Iraakse nationaliteit. Ze was getrouwd met een Irakees en woonde al meer dan dertig jaar in Irak. Sinds 1992 werkte ze voor CARE. Ze gaf leiding aan een team van zeventig hulpverleners.

Subheader
Margaret Hassan is 59 jaar oud geworden