Doden bij explosie pijpleiding in Nigeria

Icoon Buitenlands nieuws Bij een explosie bij een pijpleiding in de Nigeriaanse stad Lagos zijn donderdag doden gevallen. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er precies om het leven kwamen, maar schattingen lopen op tot 75. De explosie had plaats op een plaats langs de pijpleiding waar illegaal brandstof werd afgetapt door burgers.

Over het aantal slachtoffers heerst nog onduidelijkheid. Ooggetuigen zeiden tenminste twaalf doden gezien te hebben en volgens de kranten ligt het dodental tussen de vijftien en vijftig. De politie spreekt echter van minstens 75 doden.

In Nigeria is het illegaal aftappen van brandstof of olie uit een pijpleiding iets wat regelmatig voorkomt. De pijpleiding wordt hierbij dan soms zelfs stukgeslagen om bij de brandstof te kunnen komen, waarna de lokale bevolking zo veel mogelijk probeert op te vangen. Dat kost de oliebedrijven die in Nigeria actief zijn niet alleen veel geld, maar zorgt ook voor levensgevaarlijke situaties. Explosies waarbij honderden mensen omkomen zijn dan ook niet ongewoon.