Journalisten lopen op dak Tweede Kamer

Wolk, Notorious en Rabrynil hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie RTL-journalisten hebben vrijdagochtend een halfuur lang zonder problemen op het dak van de Tweede Kamer gebivakkeerd. Ze waren verkleed als schilders en met de hulp van een ladder het dak opgeklommen. Enkele beelden die de drie met een camera maakten waren vrijdagavond te zien in het tv-programma Editie NL op RTL 4.

Volgens de regering heerst rond het complex al weken een verhoogde staat van paraatheid. Toch konden de 'schilders' van fictief schildersbedrijf 'Editie Schilderwerken' zonder moeite het dak op komen. Een woordvoerder van de Kamer noemde de beveiligingsmaatregelen desondanks "wel degelijk adequaat." "De verantwoordelijkheid voor de gebouwen ligt overigens bij de politie Haaglanden", voegde de woordvoerder daar aan toe.

Eerder vandaag wist een journalist van het Britse blad The Sun een nepbom het Britse parlement binnen te smokkelen. Anthony France, al enkele weken undercover werkzaam als kok in een restaurant in het gebouw, betrad het Lagerhuis met een tas vol draden, batterijen, een tijdontsteker en boetseerklei lijkend op een kneedbom, aldus The Sun.

--
Op deze pagina zijn enkele beelden van de RTL-journalisten te zien, onder andere hoe ze op het dak komen.