'Duivel' redt jongen uit reuzenrad

Een dappere medewerker van het Zweedse attractiepark 'GrŲna Lund' heeft gisteren het leven van een 16-jarige parkbezoeker gered. Toen de man, die in het naastgelegen spookhuis de duivel speelt, zag dat de jongen aan het reuzenrad hing aarzelde hij geen moment, klom naar boven en redde de knul.

De gehandicapte jongen was bezig het reuzenrad te betreden, toen het wiel zich in beweging zette. De tiener raakte hierdoor buiten de gondel en kon zich alleen nog met zijn handen aan het rad vasthouden. Medewerker Ben-Hur Pereira zag de jongen hangen en verliet meteen het spookhuis om in zijn kostuum het reuzenrad in te klimmen. Vlak nadat de man de jongen gezekerd had viel de tiener, maar werd een halve meter lager door de kabel tegengehouden.

Pereira verklaarde naderhand "puur impulsief" gehandeld te hebben en dat zijn opleiding als klimmer en zijn uitrusting van grote hulp waren bij de reddingsactie. Ondanks deze bescheiden houding ontving hij niets dan lof. "Ben-Hur Pereira is onze held", aldus de directeur van het park.