De crèche

Column door Mr_Belvedere

Dag lieve mensen. Afgelopen week hebben we allemaal kunnen zien wie de crèchebewoners zijn. Iedereen heeft kennis gemaakt met Ariel, Yasser, George en Jan Peter. Het is een vrolijke bende. Juf is ook heel lief. Ik ben benieuwd wat hen nu weer voor avonturen te wachten staan. Kijken jullie mee?

Vandaag nemen we jullie op deze regenachtige woensdag mee naar de gazastrook, waar de kinderen op dit moment aan het spelen zijn. Ariel is al op zoek gegaan naar overgebleven handgranaten. Hij spaart ze en wil er mee een potje overgooien samen met Yasser. Yasser vond daar eerst niets aan, maar toen eenmaal zijn luier verschoond was door de juf wilde hij maar wat graag overgooien, maar George wil ook meedoen.

Ariel en Yasser verdelen de zes gevonden granaatjes samen met George, maar wat nu ? George is boos, want hij wil er meer ! Oh oh oh, dat wordt weer ruzie. Gelukkig is Jan Peter snel aan komen rennen. Jan P vertelt aan George dat het helemaal niet eerlijk is als hij er meer heeft dan de anderen. Maar George wil niet luisteren, dus haalt Jan P de juf er maar bij.

Juf is lief. Juf zegt "foei!" tegen George en geeft de handgranaatjes weer terug aan Ariel. Die heeft ze eerlijk gevonden. Maar nu is Yasser ook boos! George kijkt blij naar Yasser en ze beginnen samen een offensief tegen de Juf. Gelukkig komt nu de reclame.

Hallo! Daar zijn jullie weer! Fijn dat jullie zijn blijven kijken lieve mensen !

Onder een andere camerahoek zien we Jan Peter zich inmiddels wijselijk terugtrekken. Hij mag niet vechten van Mama en al helemaal niet met buitenlanders. Juf loopt naar Jan Peter en geeft hem een draai om de oren. Yasser is heel erg blij. Jan Peter huilt en wil naar mama.

Ariel stompt Jan Peter in zijn maag en scheldt hem uit voor kankermongool. Juf kijkt nu erg boos naar Ariel maar doet verder niets. George is nog steeds boos en pakt de theedoek van Yasser af. Yasser is nu heel erg boos en verklapt aan de Juf wat George gedaan heeft.
"Stoute George! Je mag niet aan de theedoek van Yasser zitten. Dat weet je best!" zegt de Juf, maar George grijnst er niet minder om. Jan Peter huilt uit.

Juf besluit nu dat ze allemaal in een kringetje moeten zitten, dan krijgen ze allemaal een pakje schoolmelk met vruchtjes. Iedereen is weer blij. "Ik heb een verrassing voor jullie allemaal!" roept de Juf en achter haar brede broekrok komt Silvo Berlusconi vandaan. Silvo heeft zijn duim in zijn mond.

"Mag ik met hem spelen Juf," vraagt Jan Peter heel beleefd. "Jullie mogen allemaal met hem spelen," roept Juf. Iedereen is blij. Ook Silvo. Silvo heeft nog een verrassing voor de klas. Hij heeft ijsjes meegebracht!
"Jaaaaa ijsjes!" schreeuwen Ariel en Yasser. "Nee nog niet," roept Silvo terug. "Jullie moeten mij eerst eventjes helpen en dan mogen jullie allemaal een ijsje," grijnst Silvo.

Yasser, Ariel, George, ze knikken allemaal om het hardst. "Wat moeten we doen Silvo?" roept George. Jan Peter wil geen ijsje meer.
"Ik heb wat last van wat zuivelbedrijven en autofabrikanten. Kan jij niet een paar directeuren afschieten?" Nee, dat kan George helaas niet. Maar gelukkig hebben zowel Ariel als Yasser nog wat SCUD raketten over. Het vrolijke tweetal likt gulzig aan hun ijsjes.
Met een gierend geluid gaan 750 raketten richting Italie. Maar ... gelukkig is er reclame.

Hoi! Leuk dat je bleef kijken. Spannend allemaal he?

Ondertussen is het al half twaalf en het wordt tijd dat ze een middagdutje gaan doen. Juf zoekt samen met Yasser een stukje niemandsland op. Ariel helpt mee alle overgebleven puin, rotzooi en lijken op te ruimen. Ook zet hij een windscherm op, zodat ze even allemaal wat rust hebben. Iedereen kruipt in zijn slaapzak, maar Jan Peter wil eerst dat zijn luier verschoond wordt. Iedereen lacht hem uit. Jan Peter wordt rood en begint zachtjes in zijn slaapzak te huilen. George kijkt naar de sterren. "Veel sterren he George?" roept Juf. George lacht en wijst een tiental spionagesatellieten aan. "Het zijn niet allemaal sterren hoor Juf! Ik heb ook een ruimtestation!"
"Een stukje van dat station is van mij hoor!" schreeuwt Jan Peter vanuit zijn slaapzak. Iedereen lacht. Ook Juf. Jan Peter gaat maar slapen.

Yasser en Ariel hebben een broodmesje gevonden en gaan nog even lief spelen. Landje veroveren is toch mooi om te zien.
George wil ook meedoen, maar dat vindt Juf niet zo'n goed idee. Tijdens de excursie door Irak wilde George alle benzine meenemen toen hij bijna gewonnen had. Juf is daar nog steeds niet erg blij mee, want wie moest de vuile kleren van George wassen? Juist.

George haalt zijn schouders op en gaat naar Jan Peter. "Wanneer houd jij nou eens op met XTC pillen naar Amerika te sturen JP?" wil George weten. Jan Peter legt uit dat hij er ook allemaal niets aan kan doen, maar dat vindt George geen goed excuus. "De volgende discjockey gaat op de elektrische stoel hoor!" dreigt George. Jan Peter huilt alweer.
"Ja maar ik mag ook geen Amerikanen meer gevangen houden!" schreeuwt Jan Peter. Juf vindt het inmiddels wel welletjes geweest met George en geeft hem een fikse draai om zijn oren. George huilt en dreigt Juf aan zijn as van het kwaad toe te voegen. Juf vindt het allemaal wel best.

Ariel en Yasser zijn uitgespeeld. Ze hebben allebei evenveel land gewonnen. "Als ik nu hier een windscherm zet heb ik geen last meer van jouw land Yasser," roept Ariel. Yasser is het daar echter niet zo mee eens. "Ja maar dan zit ik altijd in de schaduw!"
"Nou en? Het is er toch warm genoeg en planten groeien er toch niet op dat stuk woestijn," verklaart Ariel.
Yasser eist dat ze het spelletje overdoen, maar Ariel heeft geen zin meer. Ze gaan allemaal slapen. Fade out naar aftiteling en reclame.

Nou, vonden jullie deze aflevering net zo leuk als ik lieve mensen ? Wat gaat de tijd toch snel he? Kijken jullie morgen allemaal weer? Ja toch?

Dag Ariel! Dag Yasser! Dag George! Dag Jan Peter! Dag Silvo! Dag lieve juf! Droom maar fijn.