Delfzijler verdacht van seks met dieren

De politie in Groningen onderzoekt een mogelijk geval van dierenmishandeling waarbij een schaap is gedood nadat er seks mee werd bedreven. Een 30-jarige inwoner van Delfzijl wordt gezien als verdachte. Hij werd onlangs slapend aangetroffen in een schuur in de nabijheid van het dode schaap.

De 30-jarige man is opgepakt omdat hij de eigenaren van een aantal dieren zou hebben bedreigd toen die hem van hun terrein afzetten. Er zijn bij deze zaak geen getuigen, maar de eigenaren vermoeden dat de 'schapenneuker' tientallen malen heeft toegeslagen.

Omdat bestialiteit niet strafbaar is kan de politie tegen het hebben van seks met dieren als paarden, schapen, geiten of koeien opzich niets doen. ''We kunnen mensen slechts aanspreken op hun gedrag, als dat buiten de gebruikelijke normen en waarden valt'', aldus een politiewoordvoerder. Wel opgetreden kan worden als het dier mishandeld wordt.

Van de verdachte is DNA afgenomen. Justitie moet besluiten of de man vervolgd wordt, wat voor het doden van een schaap dus wel kan, maar niet voor het hebben van seks met......