FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 juni 2004

[update] "Yorin FM wordt oude 3FM"

Yorin FM zal de kant op gaan van het format dat 3FM vroeger had. Dat heeft Henk Westbroek al verklapt aan het Algemeen Dagblad. Gisteren werd bekend dat Westbroek een programma gaat maken op de zender. Yorin FM zal gaan klinken zoals 3FM klonk in het verleden. "Vanaf maandag gaan we in feite dezelfde muziek draaien als op 3FM te horen was voor Florent Luyckx een paar jaar geleden de boel kwam verzieken. Alle luisteraars die daar gillend zijn weggelopen, komen straks naar ons", zo zegt Westbroek. Opvallend is dat ook 3FM per 1 september weer de nadruk op pop en rock gaat leggen (hier meer daarover).

Yorin FM zelf hield alles de afgelopen weken geheim. Vrijdag wil het radiostation pas naar buiten treden met de definitieve programmering en het format. Westbroek zegt nu al dat Yorin FM een station zal worden "dat enkel nog goede pop en rockmuziek draait. De gladde pop, dance en R&B laten we definitief aan Radio 538 en 3FM. Yorin FM wordt een progressief modern popstation met guitige presentatoren achter de microfoon die wat te vertellen hebben, zoals Rob Stenders, Robert Jensen en ik."

Yorin FM is nu een hitzender die veel dance en popualaire muziek draait. Dit format zou dan ook een draai van 180 graden zijn. Meer zal vrijdag ongetwijfeld bekend worden.

[update]
Zojuist is ook bekend geworden dat Fred Siebelink toch wel als dj bij Rob Stenders op Yorin FM zal gaan fungeren. Eerder nog leek hij nog bij 3FM te blijven.

5 jaar FOK! T-shirt Ontwerp Wedstrijd!

Zoals je wellicht al gelezen hebt, bestaat FOK! dit jaar vijf jaar. Dit zal op 4 september "gevierd" worden met een grootse FOK! Meeting in Utrecht. Voor degenen die naar deze meeting gaan, zal er een exclusief souvenier beschikbaar zijn in de vorm van een T-shirt en/of voor de dames een Topje die tegen een geringe bijdrage te bestellen is. Let op: de t-shirts worden dus exclusief voor de meetingbezoekers.

Graag willen we jullie creatieve geesten aan het werk zetten en jullie uitdagen om een leuk "5-jaar FOK!" ontwerp te maken. De T-shirts en tops zullen de kleur Sand hebben; en de bedrukking mag uitgevoerd worden in 2 kleuren. Let op: de uiteindelijke bedrukking moet aangeleverd worden als .EPS bestand. Stuur echter je inzending in als .JPG bestand en zorg dat je de .EPS (max A4 formaat) achter de hand hebt, mocht je het winnende ontwerp hebben dan kan deze probleemloos uitgevoerd worden. De shirts worden gezeefdrukt. Hou er dus rekening mee dat er niet te veel verlopen in je ontwerp zitten, want dit is met zeefdruk niet goed realiseerbaar. Het FOK! logo vind je hier

De winnaar ontvangt uiteraard een t-shirt of top (naar keuze) met zijn/haar ontwerp er op helemaal gratis! Mail je creatieve idee voor 16 juni naar angel@fok.nl met als subject "FOK! 5 jaar t-shirt". De jury zal bestaan uit leden van het 5-jaar organisatie commitee en oppergoeroe Danny.

Update: Nog precies een week om je inzending in te sturen, dus je maakt nog steeds kans! Mail dus snel je ontwerp.

Veelplegers te kijk in Utrechts buurthuis

Tijdens een wijkavond heeft de politie in Utrecht dinsdag voor het eerst foto’s van veelplegers aan buurtbewoners getoond. Het ging om een wijkavond met als thema veiligheid. De foto’s waren te zien op een scherm. De reacties van het publiek over het initiatief waren overwegend positief, zo liet een woordvoerder van de politie weten. Dat niet iedereen enthousiast reageerde werd duidelijk in het radio 1 journaal van vanavond. Daarin werd gemeld:”dat volgens de politie één vrouw geschokt reageerde omdat ze op één van de foto’s haar buurman herkende”.

Eerder dit jaar kwam de Utrechtse korpschef P. Vogelzang met het plan om veelplegers uit de anonimiteit te halen. Hij gaf aan foto’s van criminelen openbaar te willen maken, zodat zij door het publiek herkend zouden kunnen worden. Hij dacht hierbij onder andere aan het plaatsen van foto’s van recidivisten op het internet. Zijn ideeën werden destijds niet enthousiast ontvangen door korpsbeheerder en burgemeester van Utrecht, A. Brouwer. Zij vond het een zaak van de landelijke politiek om hierover te beslissen.

De burgemeester was niet door de politie op de hoogte gebracht van het plan om de foto’s te tonen op de wijkavond. Momenteel vindt nog steeds overleg plaats om te komen tot “heldere spelregels” over de inzet van middelen, liet ze verder weten. Maar wat de politie heeft gedaan is niet in strijd met het beleid, dat minister Donner van justitie hanteert, zolang er nog geen nieuwe wetgeving is, aldus Brouwer. ”Het tonen van foto’s moet een directe relatie hebben met de opsporing van verdachten”, zegt ze verder, ”in dit geval is dat zo, want we weten dat wanneer deze mensen vrij zijn, het aantal inbraken in Utrecht Oost hoger is”.

Een woordvoerster van het College Bescherming Persoonsgegevens liet, desgevraagd, weten dat wat de politie heeft gedaan, is toegestaan. Foto’s op internet vertonen is dat niet, dat heeft iets weg van mensen te kijk zetten op een middeleeuwse schandpaal.

M. Schumacher verwacht tegenstand

Michael Schumacher gaat met vol vertrouwen de Grandprix van Canada en Amerika tegemoet, maar rekent op veel tegenstand. Vooral het BAR-team zal hem dwars gaan zitten omdat die nog beter zal gaan presteren, aldus Michael.

"Dit zijn twee circuits waar ze heel goed kunnen scoren. Het circuit in Canada lijkt bijvoorbeeld heel erg op Imola en daar toonde BAR toch echt hun potentieel."

Wel verwacht Michael betere banden in Canada te hebben dan vorig seizoen. Vorig seizoen waren de Michelin-banden op het circuit Gilles Villeneuve beter ten opzichte van de Bridgestone-banden maar Michael Schumacher verwacht nu het tegenovergestelde.

47-jarig nijlpaard baart 24ste kalf

Een dierentuin in Rusland claimt een nieuw wereldrecord te hebben. Een nijlpaard genaamd Mary heeft namelijk op 47-jarige leeftijd het leven geschonken aan haar 24ste kalfje. Een woordvoerder van de Kaliningrad Zoo, waar Mary een enorme attractie is, zei: "Ik denk dat dit een record is, want 24 gezonde kalfjes baren is een geweldige prestatie."

Nijlpaarden worden vanaf hun vijfde seksueel actief en krijgen meestal om de twee jaar een baby. Het oudste bekende nijlpaard stierf op 61-jarige leeftijd in München. Een woordvoerder van het Guinness Book of Records liet weten dat ze nog nooit zo'n record hebben geregistreerd en daarom graag meer informatie van de betreffende dierentuin willen.

Wonen in piepschuim

raphidae had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Volendammer Albert Veerman is bezig met het bouwen van een 'piepschuimen woning.' Twee jaar geleden, bij het slopen van zijn woning, stuitte hij op EPS en ontdekte hij dat dit veel sterker is dan stenen. In zes weken tijd heeft hij het huis vanaf de grond opgebouwd.

Volgens Veerman is het veel beter om piepschuimen huizen te gaan bouwen. Hij denkt dat het mogelijk is de bouwtijd terug te brengen tot één of twee weken. ''Je zou in een wijk een fabriekshal kunnen neerzetten, waar na elke acht tot tien uur van de lopende band een cascowoning rolt. Een piepschuim woning weegt hooguit een zesde van een traditioneel gebouwde woning. Je kunt de woning eenvoudig optillen en desnoods over het water vervoeren, naar waar je maar wilt.'' Veerman denkt dat bewoners van een piepschuimen huis 50 tot 60 procent op hun energierekening zullen besparen. Ook de bouwkosten zullen 30 tot 45 procent goedkoper zijn dan de bouwkosten van een stenen huis. Daarnaast is de EPS-woning voor 80 procent recyclebaar. ''Na 40 jaar bouw je van hetzelfde materiaal gewoon weer een nieuw huis.''

Veerman besloot voor zijn eigen huis eerst een prototype te ontwikkelen die aan alle bouweisen voldeed. Dit deed hij in samenspraak met onder meer een bouwkundig ingenieuw van TU Delft. Op 27 juni stelt hij zijn woning beschikbaar aan de slachtoffers van de caféramp in Volendam. De slachtoffers zullen hierin hun foto's exposeren tijdens de jaarlijkse kunstmanifestatie.

George Bush sr. gaat parachutespringen

Icoon Buitenlands nieuwsDe voormalig Amerikaanse president George Bush senior wil zijn 80ste verjaardag met een parachutesprong vieren. Het is niet de eerste keer dat hij parachutespringt. In de Tweede Wereldoorlog overleefde hij het neerstorten van zijn gevechtsvliegtuig door eruit te springen.


Op zijn 75ste verjaardag heeft hij ook een parachutesprong gemaakt. Zondag wordt hij bijgestaan door het parachuteteam van het Amerikaanse leger. Ongeveer 5000 mensen worden verwacht bij de 'Bush Library' in Texas, waar de oud-president zal landen. Vrijdag woont hij eerst nog de begrafenis van oud-president Ronald Reagan bij, maar daarna vertrekken hij en zijn vrouw Barbara naar Houston in Texas voor het verjaardagsfeest. Zaterdag is er een groots galadiner ter ere van zijn verjaardag. De opbrengsten van de twee evenementen gaan naar het liefdadigheidsfonds van de oud-president.


Subheader
Bush senior tijdens laatste parachutesprong

Fisichella hoopt op podiumfinish

Het circuit Gilles Villeneuve in Montreal lijkt gemaakt te zijn voor Giancarlo Fisichella. Fisichella presteert altijd uitermate goed op dit circuit en de zesde plaats vorige race geeft hem hoop.

"Het was fantastisch om drie punten te behalen op de Nurburgring", aldus de Italiaan. Ons doel was om daar WK-punten te behalen, maar we hadden nooit verwacht dat we zesde zouden worden. De Sauber wordt steeds beter en Montreal is altijd een goed circuit voor mij geweest. Ik heb al viermaal op het podium gestaan in Canada en hopelijk kan ik deze lijn komend weekend doortrekken."

Zimbabwe nationaliseert al het land

Icoon Buitenlands nieuws Zimbabwe heeft vergevorderde plannen om alle grond die nu nog in bezit is van privé-bezitters te nationaliseren. Volgens John Nkomo, de ‘Minister van Landhervorming’, worden alle eigendomspapieren vervangen door 99-jarige huurcontracten. Tegen de Herald, een staatskrant in Zimbabwe, verklaarde hij dat alle eigenaren van land contact op moeten nemen met de overheid. Na een ‘keuring’ kunnen ze dan een huurcontract krijgen. Een uitzondering wordt gemaakt voor natuurreservaten. Omdat deze sector zeer lucratief is, wordt de maximale huurperiode hiervoor op 25 jaar gesteld.

’Blanke boeren’
In 2000 waren er nog vier- tot vijfduizend blanke boeren in Zimbabwe aanwezig. Sinds die tijd zijn de landerijen van deze boeren in een steeds hoger tempo in beslag genomen. Dit gebeurt onder dwang, en veelal met groot geweld. Momenteel verblijven er naar schatting nog maar 500 blanke landeigenaren in heel Zimbabwe, die samen ongeveer drie procent van de landbouwgrond bezitten. Volgens de overheid was dit percentage eerst zeventig procent.

Honger
Sinds de landhervormingen begonnen, heerst er een grote hongersnood in Zimbabwe. Op dit moment heeft meer dan de helft van de bevolking voedselhulp nodig. Volgens de regering zouden de opbrengsten nu weer een stijgende lijn vertonen. Deze verbetering is volgens Joseph Made, de Minister van Landbouw, te danken aan de landhervormingen.

Kritiek
Volgens hulporganisaties en critici van het overheidsbeleid is de oorzaak van de massale hongersnood echter te zoeken bij de verstoringen in de landbouwsector die door het landhervormingsbeleid zijn ontstaan. De regering houdt de oorzaak slechte oogsten van de afgelopen jaren echter op grote droogte.

Villeneuve amuseert zich uitstekend

De geruchtenmolen over rijderswissels is al geruime tijd aan de gang. Ook Villeneuve, die in 2003 nog reed bij BAR, komt in deze geruchtenmolen voor.

Villeneuve bevestigt dat hij weer hard aan het fitnessen is en ook weer ijshockey speelt om zich fit te houden. Er gaan geruchten dat hij volgend seizoen zal rijden voor Williams. In ieder geval staat vast dat er gesprekken zijn geweest tussen Patrick Head en Villeneuve en zijn er veel geruchten dat hij volgende week gaat testen voor het Williams-team.

Op de vraag of Villeneuve niet al eerder dit seizoen voor het team getest heeft geeft Villeneuve geen antwoord. "Sommige geruchten die de ronde doen heb ik gehoord en om vele amuseer ik mij kostelijk. Het is bijvoorbeeld eigenaardig in een krant te lezen dat ik heel ergens anders zou zijn dan op de plaats waar ik werkelijk ben."

Dekker en Melchers kampioen

Thomas Dekker van Rabobank en Mirjam Melchers van Farm Frites zijn vandaag Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Het NK leverde veel succes voor de jonge garde in het Nederlandse wielrennen op.

Bij de heren won de 19 jarige Dekker voor een ander talent van Rabobank: Joost Posthuma. Routinier Bart Voskamp werd derde. Hij had allicht op een beter resultaat gehoopt.

Bij de vrouwen was Mirjam Melchers als enige van Farm Frites vertegenwoordigd. Zij liet haar ploeg echter niet in de steek en veroverde met haar eerste plaats meteen een ticket naar de OS in Athene. Loes Gunnewijk kon lang een bedreiging vormen maar een lekke band deed haar de das om. De 18 jarige Loes Markerink werd derde.

Uitslag heren (55 km)
1. Thomas Dekker 1.09.45
2. Joost Posthuma +1.15
3. Bart Voskamp +1.36

Uitslag dames (27,7 km)
1. Mirjam Melchers 37.46
2. Loes Gunnewijk +0.42
3. Loes Markerink + 1.06

Advocaat kiest vleugelsysteem

Na een gesprek met vier spelers van het Nederlands elftal heeft Dick Advocaat bekend gemaakt dat Nederland dinsdag tegen Duitsland met vleugelspitsen zal gaan spelen.

Zaterdagavond liet Advocaat doorschemeren toch voor een systeem met vleugelspitsen te gaan kiezen. Nadat zijn ideale systeem met een ruit op het middenveld in een paar oefenwedstrijden ongunstig uitviel en de vleugelspelers fit bleken, veranderde Advocaat al van mening. Voor een definitief besluit wilde hij echter wel met een kleine groep uit de selectie overleggen. Dat overleg heeft vandaag plaatsgevonden.

Advocaat vertelde: "Jullie moeten je niet te veel van dat gesprek voorstellen. Ik denk dat deze ploeg het beste met buitenspelers presteert. Maar tijdens oefenwedstrijden heb ik ook andere dingen geprobeerd. Daar zijn die duels voor. Maar dat mag geloof ik niet meer als ik iedereen moet geloven."

In de selectie zijn slechts drie vleugelspelers beschikbaar. Arjen Robben kon vandaag voor het eerst de volledige groepstraining meedoen, terwijl Andy van der Meyde vandaag uit voorzorg eerder op de training afhaakte. Marc Overmars traint maar één keer per dag vanwege zijn blessuregevoeligheid.

Peiling: PvdA de grootste partij

verkiezingen europarlement Zoals het er nu naar uit ziet, gaan de Europese verkiezingen een nek-aan-nek-race worden tussen PvdA en CDA. Een peiling van Interview/NSS in opdracht van de NOS laat dit zien. Het aftreden van staatssecretaris Nijs is niet in de resultaten verwerkt.

In de peiling gaf 25,5 procent van de ondervraagden aan te gaan stemmen op de PvdA, tegenover 24,9 procent voor het CDA. Ten opzichte van de vorige peiling doet de PvdA een stapje terug, aangezien de partij toen op 27 procent uit kwam. Dat laatste was 5,4 procent hoger dan het resultaat bij de Euro-verkiezingen in 1999.

De VVD komt op zestien procent van de stemmen uit, GroenLinks op 5,9 procent, CU/SGP op 7,0 procent en de SP op 8,6 procent. Alle andere partijen halen de kiesdrempel van 3,8 procent niet, waaronder D66. Een kleine dertig procent is van plan om daadwerkelijk te gaan stemmen.

-
Zie ook: Wegwijs bij de Europees-Parlementverkiezingen 2004

Jennifer Lopez zwanger

macromarkt.nl, TheGeek, Jazzy84 en RAILGUNNER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ze is net een week getrouwd met zanger Marc Anthony (34) en opnieuw baart Jennifer Lopez opzien. Ze maakte bekend al zwanger van hem te zijn.

Anthony is pas sinds vorige week officieel gescheiden van zijn ex-vrouw - van Dayanara Torres, voormalig Miss Universe. Lopez trouwde alweer voor de derde keer. Eerdere pogingen met Ojani Noa en Chris Judd mislukten. Die huwelijken duurden beide net iets meer dan een jaar.

Lopez heeft haar relatie met Anthony goed buiten de pers weten te houden. Haar vorige verloving met Ben Affleck werkte als een magneet op de roddelpers. Lopez en Affleck waren bijna getrouwd, maar door de voortdurende mediabelangstelling werd het huwelijk naar eigen zeggen afgeblazen.

Subheader
Jennifer Lopez

Satanistische sekte vermoordde twee Italiaanse jongeren

Icoon Buitenlands nieuwsDe Italiaanse justitie verdenkt een sekte ervan een sinds 1998 vermist koppel om het leven te hebben gebracht. Het gaat om de 19-jarige Chiara Marino en haar 16-jarige vriend Fabio Tollis, een ex-lid van deze sekte. De vier verdachten zijn lid van de metalgroep 'Beasts of Satan'.

Het koppel werd in januari 1998 ritueel vermoord in de bossen van Somma Lombardo ten noordwesten van Milaan. De daders waren allen onder invloed van verdovende middelen. Een maand eerder had de sekte ook al geprobeerd het koppel te vermoorden door hun wagen in brand te steken op oudejaarsavond.

Chiara kende alle groepsleden. Ze werd doodgestoken omdat de groep satanisten in haar de Maagd Maria zagen. Na haar verdwijning vond de politie nepbloed en een nagemaakte schedel in haar kamer. Ze bleek helemaal in de ban te zijn van het 'bovennatuurlijke'. De sekteleden werden gearresteerd, nadat de rituele moord werd gelinkt aan de moord op Mariangela Pezzotta. Haar ex-vriendje, een van de vier gearresteerden, schoot haar begin dit jaar neer en begroef haar levend.

Volgens Oreste Benzi, een katholiek priester die zich inzet om ex-Satanisten te rehabiliteren, zijn er in Italië zo'n 600.000 satanisten actief. ''Het gaat meestal om weerloze mensen die niets vermoedend in het web van een occulte sekte terechtkomen. Daar worden ze gebrainwashed. Ze mijden contact met hun vroegere omgeving'', aldus de priester.

De Italiaanse justitie onderzoekt nu of de sekte nog meer mensen heeft vermoord. Justitie wil ook nagaan of de sekte alleen handelde of onderdeel was van een groter netwerk.

Subheader
Fabio Tollis (links) Chiara Marino (rechts)

Derde etappe is voor Portal

De Franse renner Nicolas Portal heeft de derde rit in de Dauphiné Liberé gewonnen, met een kleine minuut voorsprong op Tombak en Flores. Leider Gutierrez eindigde zevende en blijft daarmee aan kop in het algemeen klassement.

In een broeiend hete derde rit ontsnapten de renners Pineau, Tombak, Flores en Portal en hadden halverwege de 180 km lange etappe vijf minuten voorsprong het peloton. De col de Mézilhac bracht de wedstrijd in een beslissende fase. Bergop moest Pineau lossen en in de afdaling ging Flores ervandoor. Op 10 km van de meet werd de Bask echter weer gegrepen door Tombak en Portal en op 4 km van het einde plaatste Portal de beslissende démarrage. Hij pakte 50" op zijn medevluchters en 1'49" op het peloton, geleid door Stuart O'Grady. Guttierez blijft leider en mag die eerste plaats morgen verdedigen in de tijdrit op de Mont Ventoux.

Onderweg was er slecht nieuws voor het kamp van La Boulangère. Mickaël Pichon maakte een zware val, kwam in de ravijn terecht en moest worden afgevoerd met een zware schedelbreuk.

top tien derde etappe
1. Nicolas Portal (FRA, Ag2r Prévoyance) 180 km in 4h41'42" (38,3 km/h)
2. Janek Tombak (EST, Cofidis) op 51 sec.
3. Iker Flores (SPA, Euskaltel-Euskadi) z.t.
4. Stuart O'Grady (AUS, Cofidis) op 1'49"
5. Thomas Voeckler (FRA, Brioches La Boulangère) a.z.t.
6. Baden Cooke (AUS, FDJeux.com)
7. José-Enrique Gutierrez (SPA, Phonak Hearing Systems)
8. Iban Mayo (SPA, Euskaltel-Euskadi)
9. Lance Armstrong (USA, US Postal-Berry Floor)
10. Egoi Martinez (SPA, Euskaltel-Euskadi)

top tien algemeen klassement
1. José-Enrique Gutierrez (SPA, Phonak Hearing Systems) in 15h31'52"
2. Iban Mayo (SPA, Euskaltel-Euskadi) op 8 sec.
3. Tyler Hamilton (USA, Phonak Hearing Systems) op 9 sec.
4. Lance Armstrong (USA, US Postal-Berry Floor) op 10 sec.
5. Oscar Pereiro (SPA, Phonak Hearing Systems) z.t.
6. Cyril Dessel (FRA, Phonak Hearing Systems) z.t.
7. Stuart O'Grady (AUS, Cofidis) ôp 14 sec.
8. Laurent Lefèvre (FRA, Brioches La Boulangère) op 18 sec.
9. Oscar Sevilla (SPA, Phonak Hearing Systems) op 19 sec.
10. Levi Leipheimer (USA, Rabobank) op 20 sec.

Nieuwe motor voor BAR en Renault

Zowel het team van British American Racing als het team van Renault beschikken komend weekend over een sterkere motor.

Renault hoopt met de sterkere motor en enkele aërodynamische aanpassingen een podiumplaats te behalen. Aërodynamica en motorvermogen zijn twee zeer belangrijke factoren voor de race in Montreal. Bob Bell, technisch directeur van Renault, zegt dat er vanaf nu bijna elke race nieuwe ontwikkelingen op de auto te verwachten zijn.

BAR hoop met zijn nieuwe motor op jacht te kunnen gaan naar zijn eerste zege. Half mei werd de motor voor het eerst getest op Paul Ricard, en vorige week liet Anthony Davidson goede tijden noteren tijdens de test in Monza.

[update] Gewonden bij bomexplosie in Keulen

woeeiiii en Caesu hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Duitse stad Keulen zijn bij een enorme explosie zeker zestien gewonden gevallen waarvan vier zeer ernstig. De ontploffing deed zich vanmiddag voor in een woningcomplex in de wijk Mülheim. Op de onderste etage is een pizzeria gevestigd. In de straat wonen volgens de Duitse media veel Turkse gezinnen.


Update 19:42
Volgens de Duitse politie is de explosie veroorzaakt door een met spijkers gevulde bom. Het aantal gewonden ligt nu op zeventien, waarvan een aantal zeer ernstig.

De recherche denkt niet dat er terroristen achter de bomaanslag zitten.

Ook BCN wil de F1 in

Enrique Scalabroni, eigenaar van het BCN Formule 3000 team, heeft openlijk zijn interesse uitgesproken om over te stappen naar de Formule 1. Dit is naast Arden International nu het tweede Formule 3000 team dat de overstap wil maken.

Het lijkt erop dat als het plan van Max Mosley groen licht krijgt, het drukker gaat worden in de Formule 1. De voorzitter van de FIA wil dat de grotere teams hun chassis gaan verkopen aan de kleinere teams. Zodat deze met een lager budget de Formule 1 in kunnen stappen.

Scalabroni wil overigens al jaren de Formule 1 in. Hij heeft deelgenomen aan verschillende projecten welke geen succes zijn geworden. Een van de laatste projecten was dat met Asiatech, welke een mislukking is gebleken. Vorig jaar startte hij een Formule 3000 team. Hiermee lijkt hij meer succes te hebben.

Vrouw hakt penis ex-man eraf

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 50-jarige vrouw en haar ex-man uit Kassel (Duitsland) zijn opgenomen in een ziekenhuis na een fel uit de hand gelopen ruzie. De ruzie escaleerde nadat de vrouw besloot de penis van haar ex af te snijden. Voorbijgangers vonden het paar hevig bloedend op de stoep.

De vrouw ging woedend naar de woning van haar Ghanese ex-man toe. Ze kregen voor de deur ruzie, die zo hoog opliep dat de vrouw besloot de penis van de man af te snijden. De man barstte hierop in woede uit en ging haar met een mes te lijf. De vrouw is inmiddels aan haar verwondingen overleden.

Lanzaat naar 1860 Munchen

Quido Lanzaat heeft een twee-jarig contract getekend bij de Duitse club 1860 Munchen.

De verdediger, oud-speler van Ajax en Borussia Mönchengladbach, kreeg bij zijn oude club Alemannia Aachen geen nieuw contract aangeboden. Allemania Aachen behaalden afgelopen seizoen de finale van de DFB Pokal. Daarin werd met 3-2 van landskampioen Werder Bremen verloren.
De nieuwe club van Lanzaat degradeerde afgelopen seizoen naar de tweede Bundesliga.

Alcoholcampagne bereikt 800.000 mensen

De alcoholcampagne 'Drank maakt meer kapot dan je lief is' heeft vorig jaar 800.000 mensen bereikt. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) naar buiten heeft gebracht. Het merendeel van deze mensen maakte kennis met de campagne-uitingen via internet.

Op de website Drinktest.nl kwamen 280.000 volwassenen kijken. 220.000 mensen bezochten de algemene site Alcoholinfo.nl en 121.000 jongeren bezochten de site van de jongerencampagne De kater komt later. De site voor kinderen van ouders met een drankprobleem, Drankjewel.nl van het Trimbos instituut, ontving 25.000 bezoekers.

Het NIGZ ontplooide ook activiteiten buiten internet. 70.000 studenten werden bereikt met de studentencampagne 'Ik ben zat, wie ben jij?' Daarnaast kwamen 25.000 jongeren in de zomer in contact met de jongerencampagne aan de Nederlandse kustgebieden. In de regio’s daarbuiten bereikten de regionale steunpunten 15.000 jongeren en 30.000 volwassenen. 11.000 mensen belden in 2003 met de Alcohol Infolijn.

De campagne 'Drank maakt meer kapot dan je lief is' bestaat al sinds 1996 en probeert op uiteenlopende manieren overmatig drinken als probleem onder de aandacht te brengen via persoonlijke, massamediale en groepsvoorlichting.

Greenpeace kan kerntransport niet stoppen

Icoon Binnenlands nieuwsHet is actievoerders van Greenpeace vanmiddag niet gelukt een kerntransport van Borssele naar Le Havre in Frankrijk te voorkomen. Hierdoor kon het kerntransport alsnog doorgang vinden. De politie had eerder vandaag ook al een andere actie van Greenpeace beëindigd.

De actievoerders hadden zich vastgeketend aan de rails, maar het bedrijf 'Structon' dat voor het spoor verantwoordelijk is zette groot materieel in. Eerst probeerden zij de actievoerders los te maken van de rails. Toen dit niet lukte verwijderde het bedrijf het stuk rails waar de actievoerders aan vast zaten. Het stuk rails met de actievoerders eraan vast is naast het spoor gezet. De politie probeert ze nu een voor een te arresteren. Door de hitte had één van de vier demonstranten de actie al gestaakt.

In Le Havre zullen uranium en plutonium uit het afval worden gehaald om te worden opgeslagen voor hergebruik. Na te zijn opgewerkt gaat het afval weer terug naar Nederland. Greenpeace voerde de actie omdat zij vindt dat het afval zonder opwerking moet worden opgeslagen, omdat er volgens de milieuactivisten anders radioactief water in de Noordzee wordt geloosd.

Subheader
'Structon' doet poging actievoerster los te krijgen

''Ik heb Hirsi Ali niet bedreigd''

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 21-jarige Tilburgse student die VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali onlangs in een restaurant zou hebben bedreigd, ontkent de aanklacht van de politica. De jongeman, die anoniem wil blijven, zegt dat Hirsi Ali de zaak verdraait. Het Kamerlid schreef onlangs in een column dat ze in een restaurant in Den Haag door een jonge Nederlandse moslim met de dood werd bedreigd. Nadat ze de man een tafelmes had aangeboden zou deze zijn afgedropen.

De student, die niet met zijn naam in de krant wil, zegt erg geschrokken te zijn van de ophef. Hij zou namelijk alleen hebben gezegd hij 'het jammer vond dat ze haar ongelukkige jeugd misbruikte om de hele moslimcultuur zwart te maken' en dat hij hoopte dat ze uit de Nederlandse politiek zou verdwijnen. Toen het kamerlid hem opeens een mes aanreikte stond hij perplex. ''Ik dacht dat ze een morbide grapje maakte''. Volgens de student heeft hij het mes niet aangepakt omdat hij pacifistisch is. ''Ik wil Hirsi Ali niet dood hebben. Ik ben tegen alle vormen van geweld en dat heb ik ook tegen haar gezegd.'' In haar column zegt Hirsi Ali ook dat de student hoopte dat moedjahedien haar zouden 'pakken en doodmaken'. Volgens haar is hij waarschijnlijk tot de Islam bekeerd. De student ontkent dat en zegt dat ze dit waarschijnlijk verzonnen heeft. Hij zegt geen Arabische woorden als moedjahedien en inshallah of andere verwijzingen naar de Islam in de mond te hebben genomen.

Hirsi Ali blijft echter achter haar column staan. ''Hij heeft mij wel degelijk doodgewenst.'' Ze denkt dat de student van zijn handelen is geschrokken en zich nu wil ontrekken aan de gevolgen. Een vrouw, die tijdens de confrontatie aan de tafel van Hirsi Ali zat, bevestigt de lezing van het kamerlid. Hirsi Ali is nog steeds onder de indruk van de perfecte Arabische uitspraak van de man. ''Het gleed zo makkelijk van zijn tong. Hij zou niet moeten ontkennen dat hij geen Arabisch heeft gesproken, hij zou trots moeten zijn op zijn uitspraak.'' Ook is ze nog steeds onder de indruk van het verschil tussen het vriendelijke voorkomen van de man en zijn agressiviteit. Juridische vervolging van de student is niet mogelijk. Hirsi Ali ziet dan ook af van aangifte.

Subheader
VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali

''Terreurcel in Nederland ontbonden''

Vannacht meldden we dat in Italië bij een Europese actie tegen terrorisme een belangrijke moslimextremist is opgepakt: Rabei Osman el-Sayed Ahmed, alias 'Mohammed de Egyptenaar'. Uit afgeluisterde telefoongesprekken met hem zou blijken dat er in Nederland een terreurcel actief is geweest, die nu ontbonden is.

Deze onthulling werd vandaag gemeld door de Spaanse krant El Pais. Rabei Osman wordt er van verdacht achter de aanslagen van 11 maart in Madrid te zitten, daarbij vielen ruim 190 doden.

Wat betreft de Nederlandse terreurcel wordt uit transcripties van telefoongesprekken duidelijk dat deze om ''verschillende redenen'' uiteen is gevallen. De cel bestaat nu nog maar uit één persoon, iemand die "nerveus is en net uit de gevangenis komt''. De 33-jarige Osman zegt in een van de afgeluisterde gesprekken ook dat de aanslagen in de Spaanse hoofdstad zijn "project" is geweest.

Uit de informatie die El Pais meldt wordt niet duidelijk of de groep in Nederland of elders in Europa aanslagen wilde plegen. Evenmin staat vast wanneer precies de groep in Nederland is ontbonden.

Trein komt in botsing met boot

artharpe en Knilessew hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tussen de Groningse plaatsen Bedum en Stedum is vanmiddag rond half twee een trein in botsing gekomen met een boot. Het ongeluk kon gebeuren doordat de boot te dicht bij de spoorbrug over het Boterdiep lag.

Door te geringe afstand tot de brug raakte de trein de boot aan de bovenkant en raakten beide voertuigen beschadigd. Reizigers op het traject Groningen-Delfzijl liepen door het ongeval een vertraging op, die op kon lopen tot zestig minuten.

Circusbouwer tekent contract bij AC Milan

Sportweek meldt dat Harvey Esajas een contract voor één jaar getekend heeft bij AC Milan.

De linksback , oud-speler van onder meer Feyenoord, Cambuur, FC Groningen en de Spaanse semi-profclub Mostoles, toerde met een circus-gezelschap door Spanje als op- en afbouwer van tenten. Na een gesprek met Clarence Seedorf besloot Esajas het nog één keer te proberen als profvoetballer.
Eerder doorliep hij al zonder veel succes een oefenstage bij Fiorentina.

Regen...

Ik hoop voor jullie dat het geen dronken-hockeykakkers zijn, want daar zijn jullie niet van gediend.

Bij mij vallen ze onder de categorie: dronken-hockeykakkers-met -duffe-en-sexy-gezichten-en-niet-te-vergeten-hun-mooi-geronde-borsten

Update: *zucht* sommige mensen kunnen niet tegen een stootje of iets dergelijks. De eerste link was eerst een blog. Mensen vonden er niks aan, vonden het niet kunnen... dus heb ik em maar verwijdert. Anyway, dit heb ik gedaan omdat sommige mensen de humor er niet van inzien. Iedereen die een beetje humor heeft, kan gerust op de eerste link klikken. De rest klikt op de 2de en rukt zich af...
oh... ik zei rukken..., mensen maak van een mug toch geen olifant en als iets je niet bevalt... de deur is naast je.

Rutte: 'Huisbezoek bij bijstandsuitkering'

Staatssecretaris van Sociale Zaken Mark Rutte (VVD) vindt dat gemeenten via huisbezoeken moeten controleren of mensen terecht een bijstandsuitkering krijgen. Volgens de bewindspersoon zou op die manier minimaal 400 miljoen euro aan fraude naar boven kunnen komen, vier keer zoveel als nu.

In Amsterdam vinden al controles aan huis plaats. Het aantal afgewezen aanvragen is daar in het eerste kwartaal van 2004 gestegen van 29 naar 45 procent. In Almere kondigde de gemeente maandag aan met een proef te willen beginnen. Sinds dit jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand. Geld dat op deze manier wordt bespaard kan bijvoorbeeld gebruikt worden om werklozen aan een baan te helpen.

Niet dwingend
De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is verrast over de oproep van Rutte. De VNG stelt in een reactie dat gemeenten onderling al veel informatie uitwisselen. "Gemeenten zijn sinds dit jaar zelf verantwoordelijk", zei een woordvoerster. Het kabinet kan daarom de maatregel niet dwingend opleggen. Rutte wil binnenkort met de VNG om de tafel om over dit onderwerp te praten.

Afgunst

Vandaag was ik te vroeg op het station. Om de tijd te doden besloot ik de chaos in mijn tas te ordenen. Onderin mijn tas kwam ik een boekenbon tegen. Zo blij als een kind met nieuw speelgoed huppelde ik naar de AKO. Ik twijfelde tussen Verantwoorde Literatuur en chicklit. Voor de niet-kenners onder ons; chicklit is literatuur voor en door chicks. De hoofdpersoon is vaak een meisje wat zich in societykringen begeeft, tonnen met geld uitgeeft aan designer outfits en op zoek is naar een ideale man.

Ik liet me vermurwen. Vrolijk huppelde ik naar de kassa en liep blij naar buiten met het boek "Bergdorf Blondes" van Plum Sykes in mijn handen. Ik had me voorgenomen te wachten met lezen tot ik een vrije dag had, zodat ik lekker languit in mijn hangmat van het boek kon genieten. Echter moest ik nog een kwartier wachten op de trein, dus kon alleen het eerste hoofdstuk lezen geen kwaad, dacht ik. Inmiddels heb ik het boek uit.

Boeken zetten mij altijd aan het denken. Zo ook dit boek. Tijdens het lezen verbaasde ik me over de leegheid van het bestaan in de high-society kringen in New York, zoals beschreven in het boek. Meisjes laten elke twee weken hun haar doen, pedicure, manicure en intensieve peelings omdat een onzuivere huid een doodzonde is. Kleding dragen uit een oude collectie staat gelijk aan zelfmoord en je moet op de gastenlijst staan van elk belangrijk feest, anders tel je niet mee. De dames uit dit boek dragen de mooiste kleding, gaan naar de hipste feestjes en kennen wereldberoemde sterren, maar zijn compleet wereldvreemd.

Tijdens het lezen realiseerde ik me dat ik blij was dat ik niet zo oppervlakkig was, maar toch bekroop me een naar gevoel. Namelijk afgunst. De meisjes waar ik over las, zijn fictief. Maar deze wezens bestaan ook echt. De Hilton-zusjes, de dochter van Tommy Hillfiger en al hun leeghoofdige vriendinnetjes. Als ik die meisjes op TV of in tijdschriften voorbij zie komen ben ik jaloers. Jaloers op het feit dat ze alle designeroutfits kunnen kopen waar ik alleen van droom. Jaloers dat ze de hele wereld rond kunnen vliegen en op de hipste feestjes komen. Daarnaast ben ik afgunstig. Die meisjes hebben namelijk helemaal niks gepresteerd en toch kunnen ze mijn droomauto kopen, zonder het te voelen in hun portemonnee. Het enige wat ze hebben gedaan is geboren worden en dochters zijn van schofterig rijke ouders.

Volgens mij zou ik heel goed in staat zijn zo'n leven te leiden. Alle belangrijke modeshows afgaan, op designerschoenen lopen, tot diep in de nacht feesten in wereldsteden, een chauffeur hebben, altijd de nieuwste designeroutfits dragen, flirten met beroemde en/of stinkend rijke mannen.. Maar nee, ik heb de verkeerde ouders.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op mijn ouders en zou ze nooit inruilen, maar mijn ouders zijn niet echt schofterig rijk. Sterker nog, ze zijn helemaal niet rijk. Terwijl ik me dit allemaal bedenk, besef ik me opeens hoe oppervlakkig ik bezig ben. Ik heb geweldige ouders, een fantastische relatie, fijne vrienden, een baan waar ik altijd met veel plezier naar toe ga, een geweldige hond en een leuk huisje. Daarnaast ben ik ook nog eens gezegend met gezond verstand, dus waarom doe ik zo verongelijkt? Zo afgunstig en jaloers?

Als mijn vriend en ik samen aan de keukentafel zitten te eten, besef ik me pas echt hoe goed ik het heb getroffen en ik schaam me voor mijn afgunstige en jaloerse gedachtes van eerder op de dag. De zon schijnt in mijn gezicht, mijn hond ligt overheerlijk te slapen en ik ben gelukkig. Ik neem een hap van mijn eenvoudige maaltijd en geniet. Ik heb alles wat mijn hartje begeert.

Al zou je mij niet horen klagen als ik volgende maand een paar miljoen in de staatsloterij win.

FOK! zoekt extra film-reviewer

Na de sollicitatie voor de nieuwsposters kan het reviewteam van de Frontpage ook wel wat versterking gebruiken. Om precies te zijn versterking op het vlak Film-reviewer. Op dit moment gaat het zo goed met het film-reviewaanbod op FOK! dat onze twee film-reviewers het samen niet meer af kunnen. Film-reviewer worden op de FOK! Frontpage: iets voor jou?

Wat wordt er van een film-reviewer verwacht?
Tuurlijk is het van belang dat je van films houdt en dit alles leuk kan neerzetten in een review. Verder is het erg handig als je veel vrijetijd hebt overdag en uit de omgeving van Amsterdam komt. Al de persvoorstellingen zijn namelijk overdag in Amsterdam of in de omgeving van Amsterdam. Net als de nieuwsposters op FOK! hebben ook de reviewers een quotum waar ze zich aan moeten houden. Dit quotum houdt in dat je minimaal 2 reviews per maand voor FOK! kan schrijven. Beetje flexibel zijn kan dus zeker geen kwaad.

Naast het plaatsen van de film-reviews word je als reviewer ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage aangaan, en je wordt dan ook geacht het speciaal daarvoor bestemde FP-forum regelmatig te checken. Ook zou het leuk zijn als je af en toe aan speciale dingen mee zou kunnen werken zoals dossiers en extra reviews.

Wat kun je als reviewer verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als reviewer op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuk en enthousiast team van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard. Maar je krijgt wel een @fok.nl mailforwarder na je proeftijd en een FP-Crew tagje bij je naam. Verder ga je als film-reviewer regelmatig gratis naar de films, maar daar staat dan weer een tijdig uitgebreide review tegenover.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in deze mail (in ieder geval) het volgende:
je username
Woonplaats
een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
je interesses op filmgebied
de reden dat je ons team wilt komen versterken
de uren van de dag dat je denkt online te kunnen zijn om fora/ planning te checken en te kunnen reviewen.
Of je al vaker reviews hebt geschreven.

Nadat de sollicitatiemails zijn ontvangen maken wij een selectie van potentiële reviewers. Wordt jouw sollicitatie geselecteerd, dan krijg je een mailtje terug, met daarin een opdracht.

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m Donderdag 10 Juni, 23:59 uur. Ben je dan geselecteerd dan krijg je zo snel mogelijk de opdracht toegestuurd.

Na binnenkomst van de teruggestuurde opdrachten zal de FP-crew zich over de verwerkte opdrachten buigen. Zo snel mogelijk daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Namens de FOK! FP-crew,

De eindredactie

Staatssecretaris Nijs afgetreden

VVD-staatssecretaris Nijs van Onderwijs is opgestapt. Ze heeft haar conclusies getrokken na het spoeddebat van gisteravond over haar slechte verhouding met minister Van der Hoeven.

"Ik ben een ambitieuze staatssecretaris die lange-termijnplannen heeft om het hoger- en beroepsonderwijs te hervormen op een open en duidelijke manier die de mensen waar het echt om gaat, dichter bij de politiek brengt. Dat vind ik belangrijk voor de Nederlandse samenleving en de Nederlandse kiezer. Ik heb niet het vertrouwen dat ik de ruimte krijg om dit te doen.", aldus Nijs in een eerste verklaring.

In een interview met RTL-Z zei minister van Onderwijs van der Hoeven dat het aftreden van Nijs voor haar als een donderslag bij heldere hemel kwam. Na lang aandringen zei ze het jammer te vinden dat Nijs is afgetreden. Ze maakte echter allesbehalve een aangeslagen indruk.

Verschillende fractievoorzitters hebben inmiddels een reactie op het aftreden van Nijs gegeven. D66-leider Dittrich noemde haar beslissing "verstandig" en Mat Herben (LPF) sprak van een "moedig en verstandig besluit." Wel noemde hij het jammer, dit omdat de LPF "inhoudelijk veelal op haar lijn zat."

PvdA-kamerlid Tichelaar denkt dat Nijs is afgetreden als gevolg van druk uit de VVD-fractie. Deze fractie overwoog volgens Tichelaar tijdens het debat van dinsdagavond al een motie van 'treurnis' van de oppositie te steunen. GroenLinks-leider Halsema hoopt dat Nijs de eer aan zichzelf heeft gehouden en niet is opgestapt door druk uit de coalitie. Ze wil vanmiddag nog een spoeddebat.

VVD-fractieleider Van Aartsen wilde nog niet reageren op het aftreden. Hij wacht eerst een officiële mededeling van premier Balkenende af.


Anette Nijs (VVD)

Oranje zakt op FIFA wereldranglijst

Het Nederlands elftal is door de nederlaag tegen België een plaats gezakt op de ranglijst van de FIFA.

Oranje staat nu, samen met Argentinië en Turkije, 5e. Brazilië (1), Frankrijk (2) en Spanje (3) bezetten de eerste drie plekken. Duitsland,Tsjechië en Letland, de groepsgenoten van Nederland bij het EK, staan respectievelijk 8ste, 11de en 53ste.

FIFA-ranglijst mei 2004:
1. (1) Brazilië 842
2. (2) Frankrijk 812
3. (3) Spanje 785
4. (6) Mexico 735
5. (4) Nederland 733
5. (5) Argentinië 733
5. (7) Turkije 733
8. (9) Duitsland 726
9. (8) Verenigde Staten 724
10. (11) Italië 723

Man lag twintig jaar dood in flat

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Japanse hoofdstad Tokio zijn de stoffelijke resten gevonden van een man die waarschijnlijk twintig jaar geleden is overleden. De resten zijn ontdekt door slopers. De man is al die jaren nooit als vermist opgegeven.

Het appartementengebouw is sinds de bouw in 1973 nooit officieel bewoond geweest. De man werkte vroeger voor de bouwer van het complex en woonde daar illegaal, aldus de politie. Ongeveer twintig jaar geleden stopte de man met zijn baan. Sinds kort had het gebouw een nieuwe eigenaar. Bij de sloop hiervan werd het geraamte van de man aangetroffen. Naast de man lagen kranten uit het jaar 1984, wat een eerste bewijs kan zijn voor de oudheid van de resten.

Kinderspecial: Peuter-DVD's en Zomertips

Onze kinderspecial-reviewster Lyndsey (pluisje) zit momenteel met een dikke buik te wachten op haar eigen dreumesje. Toch willen we jullie deze maand nog voorzien van een beetje dreumesnieuws. De zomervakantie komt er namelijk aan en dat betekent voor een hoop papa's en mama's dat ze hun kleine dreumessen een aantal weken thuis moeten vermaken. Geen probleem als het mooi weer is, maar in Nederland krijg je toch ook met regelmaat fiks wat regendagen voor je kiezen. Om je kleintje toch te vermaken op deze regenachtige dagen, hebben we wat DVD-tips voor je en mochten de weergoden ons dan toch gunstig gezind zijn, hebben we ook leuke tips voor je. Ook maak je kans op leuke DVD's! Lees snel verder...

Kleren gestolen tijdens vrijpartij

In het Schotse Aberdeen moest een stel noodgedwongen naakt naar huis toe lopen, omdat hun kleren waren gestolen tijdens een vrijpartij in het Bon Accord Terrace Gardens-park.

De gedupeerde man heeft na de ontdekking zijn biezen gepakt en is weggerend. De 23-jarige vrouw moest zo'n 800 meter door het centrum van Aberdeen naar huis lopen. Met behulp van een aantal krantenvellen heeft ze zich nog kunnen bedekken.

Tot overmaat van ramp bleek toen ze bij haar huis aankwam, dat ze door haar huisgenoot was buitengesloten. Haar eigen sleutels zaten in haar inmiddels gestolen jas. De politie, die door haar buurman was ingeschakeld, moest assistentie verlenen om de vrouw uit haar lijden te verlossen. Uiteindelijk bleek dat haar huisgenoot ook nog eens haar vriend is.

Een politiewoordvoorder zei:"Natuurlijk betreft het een grappige situatie, maar zoals je ziet zit er ook een nadelige kant aan. Als je zoveel drinkt, dan doe je dingen die je in nuchtere toestand nooit zou doen."

Jongen (16) komt om bij verbouwing van huis

Icoon Binnenlands nieuwsVanmorgen rond 09.00 uur is een 16-jarige jongen uit het Limburgse Epen omgekomen toen hij werd bedolven onder een binnenmuur die door nog onbekende oorzaak omviel. De jongen was als vakantiewerker bij een bouwbedrijf werkzaam.

Het bouwbedrijf was bezig met de verbouwing van een huis aan de Van Akenweg in Maastricht. De technische recherche doet onderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval. De jongen was pas een paar dagen voor het bedrijf aan het werk.

Brit verkoopt stem voor verkiezingen

Ondergoed van een ex-vrouw, de maagdelijkheid van een studente, Taiwanese meisjes, je kan het zo gek niet verzinnen of het wordt op veilingsite eBay te koop aangeboden. De nieuwste aanwinst voor de categorie 'rare aanbiedingen' is echter een stem voor de Europese Parlementsverkiezingen.

Een man uit de Britse hoofdstad Londen besloot dat hij zijn stem niet nodig had en plaatste een advertentie op eBay. Startend bij een bedrag van 0,99 pence, anderhalve euro, mocht de hoogste bieder zijn stem overnemen.

Nog voor een bod kon worden uitgebracht werd de advertentie op last van het Britse departement voor Constitutionele Zaken verwijderd. "Het te koop aanbieden van je stemrecht is strijdig met de democratische geest", aldus een woordvoerder.

Wedden in Engeland op duur huwelijk Lopez

Enkele dagen nadat Jennifer Lopez in het huwelijk is getreden met Marc Anthony kan men bij de Britse bookmakers al weer inzetten op de duur van het huwelijk. Wie denkt dat het huwelijk tussen J-Lo en Anthony binnen het jaar afgelopen is kan voor elke ingezette Britse pond er drie terugkrijgen.

De wedkantoren achten de kans blijkbaar groot dat de 33-jarige Lopez het niet lang zal volhouden met Anthony. De zangeres en actrice is twee keer eerder getrouwd geweest, met Ojani Noa en Chris Judd. Die huwelijken duurden allebei minder dan een jaar. Een huwelijk met acteur Ben Affleck werd afgeblazen, naar eigen zeggen door de voortdurende mediabelangstelling.

Iets anders waar de Britten op kunnen inzetten is het aantal huwelijken dat Lopez nog aan zal gaan. De kans zou tien tegen één zijn dat de Amerikaanse vaker dan acht keer in het huwelijksbootje gaat stappen, daarmee zou ze het record van de actrice Elizabeth Taylor verbreken.

Subheader
Jennifer Lopez

Hamburger kan Spelen vergeten.

De Deense wielerfederatie heeft het Olympisch Comité van dat land geadviseerd om Bo Hamburger niet mee te nemen naar de komende Olympische Spelen. Reden hiervoor is dat zij hem verdenken van het gebruik van verboden middelen.

Het is niet de eerste keer dat Hamburger in opspraak komt door soortgelijke verdenkingen. In 2001 werd Hamburger zelfs voor het leven uitgesloten van wedstrijden, maar doordat één van de twee stalen negatief was werd hij later op basis van onvoldoende bewijslast weer vrijgesproken.

De federatie heeft dit advies uitgebracht doordat er verdenkingen zijn over het optreden van Hamburger op het afgelopen Wereldkampioenschap in Cananda (oktober 2003). Uit de dopingtest die destijds genomen zijn blijkt een abnormaal verhoogde hematocrietwaarde. Hieruit trekt de Deense wielerfederatie de conclusie dat Hamburger EPO gebruik heeft. Of het Deense Olympisch Comité het advies overneemt is nog niet bekend, maar de rijder van Acqua & Sapone kan beter zijn seizoensplanning aanpassen.

'Dutroux komt nooit meer vrij'

Zelfs als Marc Dutroux wordt vrijgesproken zal hij nooit werkelijk op vrije voeten komen. Dit stelt zijn advocaat mr. Baudewyn. "Niemand zal ooit zijn vrijlating durven ondertekenen."

Baudewyn sprak vandaag voor het laatst in het proces-Dutroux. Hij zei onder andere dat het feit dat Dutroux tegen hem heeft gezegd dat hij weet waar de vermoorde meisjes An en Eefje begraven lagen nog niet wil zeggen dat hij de dader is. "We weten allemaal waar Lady Di begraven ligt. Wil dat zeggen dat we allemaal iets met haar dood te maken hebben?", aldus de raadsman.

Het is de bedoeling dat Dutroux vanmiddag zelf het laatste woord krijgt in zijn proces. Hij heeft gevraagd om drie uur lang ongestoord het woord te mogen voeren. Als alles volgens planning gaat doet de jury volgende week een uitspraak in de zaak.

--
Zie voor meer informatie over de zaak ook het dossier Dutroux

Agenten schrijven vals proces-verbaal

Justitie gaat een hoofdagent en een inspecteur van de politie uit Den Bosch vervolgen voor het uitschrijven van een valse bekeuring. De hoofdagent wordt daarnaast ook beschuldigd van het mishandelen van een jonge Marokkaan. Beide dienders zijn geschorst.

Vorig jaar smeet de hoofdagent de 20-jarige Mohammed Akkouh van zijn rijdende scooter. Deze hield aan het optreden van “de sterke arm” een verbrijzelde knie over. Als motief voor deze ruwe daad geeft de 41-jarige hoofdagent, nu, dat hij dacht dat het vervoersmiddel afkomstig was uit heling. Akkouh ontkent dit.

Eerder beweerde de hoofdagent, in het proces-verbaal dat hij opmaakte, dat de man een stopteken negeerde en in een poging te vluchten tegen hem was opgebotst. De 55-jarige inspecteur wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan deze valsheid in geschrifte.

In de Marokkaanse gemeenschap in Den Bosch heeft dit incident voor nogal wat opschudding gezorgd. Het zou alles te maken hebben met racisme.

Politie treedt hard op tegen loverboys Tokio

Nederland is niet het enige land waar de zogenoemde loverboys actief zijn. Ook in Japan, en dan vooral in hoofdstad Tokio, zijn deze 'seksscouts' aan de orde van de dag. Ze spreken schoolmeisjes in de leeftijdscategorie van 13 tot 16 aan en proberen hen te ronselen voor freelance seksclubs. Het gemeentebestuur van Tokio heeft nu de tegenaanval ingezet.

Zo is het bijvoorbeeld verboden om na 11 uur 's avonds zonder toestemming van de ouders in gezelschap van een meisje jonger dan 16 te zijn. Wie dit toch doet en betrapt wordt krijgt een boete die kan oplopen tot 300.000 yen (zo'n 2.250 euro). Ook zijn er al enkele websites waar gedragen ondergoed van meisjes werd aangeboden van het internet afgehaald. Dit alles maakt deel uit van de grootschalige campagne tegen de seksuele uitbuiting van schoolkinderen in Japan.

Bij de Japanse jeugd zijn de laatste trends zeer belangrijk. Jonge meisjes geven fortuinen uit aan make-up, peperdure merkkleding en dito tasjes, en daar is geld voor nodig. Er zijn schattingen die zeggen dat zo'n dertig procent van de meisjes tussen 13 en 18 jaar in Tokio wel eens seksuele diensten geleverd heeft, "om het zakgeld bij te vullen". De seksscouts verdienen er flink aan: als hij een beetje z'n best doet zo'n 500.000 yen (rond de 3750 euro) per maand.

KPN zet aanval in op kabelbedrijven

KPN wil ook televisie via de kabel gaan aanbieden. Het telecombedrijf wil frontaal de aanval op de kabelbedrijven inzetten en heeft van deze bedrijven vandaag een offerte gevraagd over toegang tot het kabelnetwerk. Begin volgend jaar wil KPN dan starten met het aanbieden van kabeldiensten.

KPN eist in een brief naar de kabelaars toegang tot het net. En het bedrijf verwacht deze toegang ook te krijgen. "Dat zijn zij volgens de nieuwe wet op de Telecommunicatie verplicht. Daarom willen wij op korte termijn weten hoe, en tegen welke voorwaarden, wij die toegang kunnen krijgen", zegt topman Blok van KPN. Maar makkelijk zal het niet worden. "Het zullen harde onderhandelingen worden. Maar daarin hebben we ervaring doordat we de afgelopen jaren dezelfde soort onderhandelingen hebben moeten voeren met telecombedrijven die toegang tot òns netwerk vroegen en uiteindelijk ook kregen."

Het bedrijf wil in ieder geval goedkoper zijn op de kabel dan andere aanbieders. Binnen drie maanden wil KPN een reactie van de kabelaars.

300 mp3's op Kazaa kost 400 euro

Vinsane en Lonestarr101 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 22-jarige Duitser heeft 25 mei een boete van 400 euro gekregen omdat hij bijna 300 mp3-bestanden via Kazaa aanbood. Het is voor het eerst dat iemand in Duitsland is veroordeeld voor het aanbieden van muziek via een internet-ruilbeurs. Duitse platenmaatschappijen hadden de man voor de rechter gesleept.

De maatschappijen kunnen de veroordeelde ook persoonlijk aanspreken wegens gederfde inkomsten. Met de uitspraak lijken niet alleen de grootverbruikers aangepakt te worden.

Kobe Bryant redt Lakers

De L.A. Lakers hebben de tweede wedstrijd van de N.B.A. finale met 99-91 gewonnen. Ze komen op gelijke hoogte met de Detroit Pistons, met elk één gewonnen wedstrijd.

Het scheelde niet veel of de tweede thuisnederlaag van de L.A. Lakers was een feit. Detroit, dat neerkeek op zes punten achterstand, scoorde in de laatste minuut plots negen punten na elkaar en leek zeker te zijn van de zege. Maar Kobe Bryant dacht er anders over en maakte zijn 33ste punt van de wedstrijd.

In de verlengingen die erop volgden kon een teneergeslagen Detroit weinig meer inbrengen, en de Lakers wonnen met 99-91. Hierdoor staat het nu één tegen één in de best of seven. De volgende twee matchen worden in de thuisbasis van de Pistons gespeeld.

Schwarzenegger weer op het witte doek

Voor het eerst sinds hij gouverneur van California werd, zal Arnold Schwarzenegger weer in een film te zien zijn. De 'Gouvernator' heeft een cameo in Around The World in 80 Days, een film die vanaf 16 juni in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn.

Schwarzenegger speelt prins Hapi, een man met een harem die een vrouw heeft voor elke dag van de week. De opnames voor de film werden gemaakt voor hij zijn nieuwe carrière als gouverneur startte. Vanaf augustus draait de film in Nederland.


Verdeeldheid Nederlanders over Irak-missie

Icoon Irak nieuwsIets meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat de Nederlandse militairen uit Irak moeten vertrekken. 51,2 procent vindt dat Nederland niet langer in Irak moet blijven, 48,8 procent is voor een verlenging van de missie. Vooral vrouwen hebben een voorkeur voor het vertrek uit Irak, 61,9 procent tegen 40,5 procent van de mannen.

PvdA-stemmers zijn het meest tevreden met een eventuele terugtrekking, 62 procent is hier voor een vertrek. Aanhangers van de regeringpartijen CDA, VVD en D66 steunen in meerderheid een langere aanwezigheid. Een kleine meerderheid van de mensen vindt het sneuvelen van nederlandse militairen in Irak aanvaardbaar, veertig procent is het daar niet mee eens. Een ruime meerderheid van 60,8 procent is voor het verlenen van financiële hulp aan Irak.

De enquête is gehouden onder 750 mensen in opdracht van het Algemeen Dagblad. Het kabinet zal komende vrijdag een beslissing nemen over een langer verblijf van de militairen. De verwachting is dat het kabinet zal instemmen met een langer verblijf in Irak.

VN stemt unaniem in met Irak-resolutie

Gisteren heeft de VN-Veiligheidsraad unaniem ingestemd met de resolutie die de machtsoverdracht in Irak regelt. De resolutie, die was ingediend door de VS en Groot-Brittannië, bepaalt onder meer dat Irak na 30 juni weer een soevereine staat wordt. Dat betekent dat de Irakezen vanaf eind deze maand weer zeggenschap hebben over hun eigen politieke beleid, hun financiën en de natuurlijke bronnen. Verder is bepaald dat er vóór 31 januari 2005 verkiezingen moeten plaatsvinden.

De multinationale troepenmacht in Irak zal ter beschikking komen van de overgangsregering. De coalitietroepen blijven verantwoordelijk voor de vrede en stabiliteit in Irak.

Nu de resolutie unaniem is aangenomen, lijkt het vrijwel zeker dat de Nederlandse militaire missie in Irak verlengd wordt. Premier Balkenende verwacht dat de PvdA uiteindelijk óók zal instemmen met de verlenging ''Het gaat dan ook om fair play in de politiek. Deze resolutie is een realiteit waar niemand omheen kan'', aldus de minister-president. Wouter Bos liet gisteravond echter weten dat daarover nog niets beslist is.

'Zwarte Cobra' mag van justitie naar de VS

Eén van Nederlands bekendste drugscriminelen, de Utrechtenaar Henk Orlando R., bijgenaamd 'de Zwarte Cobra', zal waarschijnlijk naar de Verenigde Staten moeten om daar terecht te staan wegens zijn betrokkenheid bij XTC-smokkel. Momenteel zit R. vast in Spanje, waar hij verleden jaar werd opgepakt op verzoek van de Amerikaanse narcoticabrigade.

De Nederlandse justitie maakt ook al jaren jacht op R., en vroeg Spanje na de arrestatie om zijn uitlevering. Omdat hij in ons land nog een oude straf moet uitzitten, leek hij zijn uitlevering aan de VS te kunnen ontlopen. Het Amsterdamse ressortsparket heeft echter aangegeven dat R. niet naar Nederland hoeft te komen. Zijn straf die hij hier moet uitzitten is zo laag, dat de VS hem wat hen betreft mag hebben.

Maffia in Turkije sterk groeiende

In Turkije is de maffia goed voor een omzet die gelijkhoudt met zo'n 25% van de nationale economie. Dat heeft de Kamer van Koophandel van Ankara deze week in een speciaal rapport gemeld. De Turkse maffia zet middels de illegale economie 49 miljard euro per jaar om, ruim de helft van de Turkse begroting voor 2004.

Tussen 1998 en 2002 werden in Turkije ruim 17.000 mensen gearresteerd wegens banden met de georganiseerde misdaad. Verder werden voldoende wapens in beslag genomen om ''het leger van een klein land te kunnen uitrusten''.

De Turkse maffia houdt zich onder meer bezig met drugshandel, prostitutie, geldhandel, handel in kinderen en organenhandel. De Turkse Kamer van Koophandel stelt dat de maffia is uitgegroeid tot één van de grootste binnenlandse bedreigingen.

Adriaanse weigert excuus te maken naar CBV

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Een conflict tussen de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de trainer van AZ, Co Adriaanse, heeft er toe geleid dat Adriaanse zijn lidmaatschap van de CBV heeft opgezegd. Het bestuur van de belangenvereniging eiste vorige week de excuses van Adriaanse, nadat hij zich in een interview met Voetbal International kritisch had uitgelaten over bondscoach Dick Advocaat. Adriaanse blijft echter bij zijn standpunten en weigert dus alsnog afstand te doen van z'n woorden.

Wat het bestuur van het CBV het meest stoorde was dat Adriaanse onder meer beweerde dat onder leiding van Advocaat het Nederlands Elftal geen kans zou maken op de Europese titel. Volgens het bestuur, onder leiding van voorzitter Foppe de Haan, overtrad Adriaanse daarmee de gedragscode die men heeft opgesteld voor z'n leden.

Adriaanse repliceerde op het verzoek tot excuses door te stellen dat hij vrij moet kunnen antwoorden op vragen die hem worden gesteld.

Touchscreen BoomboxPC

Casemodding is vrij hip onders de nerdbevolking in deze wereld, zo ook bij de mensjes van tweakers want die hebben zelfs een heel apart forum hiervoor. Echter daar zie je niet iets langskomen zoals dit. Wie bedenkt het dan ook om van een oude mega-radio een touchscreen pc te maken (waarom zou je dat eigenlijk willen ).

Update:
Als we toch eenmaal bezig zijn met casemodding... HL met dank aan Sitethief

De Orde Der Gezellige Mensen

Stille_Liefde had ons via de submit te melden:

Twee keer per week brengt de Intercity mij comfortabel naar de Hofstad, Den Haag. Als ik daarbij vertel dat ik graag thuis slaap is het niet vreemd te horen dat ik dus vier keer per week in de trein vertoef omdat ik s’avonds dezelfde reis maak in omgekeerde richting. Vier keer per week zie ik dezelfde huisjes, weilandjes, vijvertjes, kerkhofjes, treintjes, pafpaaltjes en meer van dergelijke Hollandse tafereeltjes onder het spoor voorbij schieten. Als je Guus Meeuwis zou heten zou je er bijna een liedje van maken. Een gemiddelde intercity is opgebouwd uit hokjes met daarin zes compact gebouwde stoelen. Instappend is het telkens weer een verrassing in wat voor babbelbox je nu weer terecht komt. Zo’n hokje is eigenlijk een soort aquarium met zes verschillende visjes erin. Het ene visje luistert naar muziek, een ander visje eet een vies ruikend broodje, weer een ander visje kijkt door het ruitje naar de boze buitenwereld of geniet van het tikken van de regendruppels op de ramen. Een mobiel habitatje, een mini-samenlevinkje, een nieuwe biotoop.

De trein is altijd een heerlijke warmwaterbron van verhalen, sferen en fantasieën. Dromen trekken aan je voorbij terwijl de rails onder je doorschiet, een dutje terwijl de zonnestralen je gezicht verwarmen, weggezakt in een goed boek of misschien speel je wel om met de gedachte een praatje aan te knopen met de aantrekkelijke jongen of het mooie meisje tegenover je. Snelle blikken. Nieuwe liefde, drang naar rosé wolken.

Een prettig gevoel zoals hierboven beschreven of het genieten van alledaagse taferelen kun je vaak oproepen of ervaren door goed om je heen te kijken en scherp te luisteren naar de geluiden die je op je dagelijkse pad tegenkomt. Het kan helpen de wereld te accepteren hoe ze is, hoe lelijk en onvriendelijk ze vaak ook lijkt.
Het pad van de columnist gaat ook niet altijd over rozen, maar tegelijkertijd is hij blij dat hij diezelfde rozen kan beschrijven als een fluweelachtig diepwarm liefdesteken die de kamer doen sfeerkleuren als was de bos zojuist gedoopt in rode neonverf met een flame-lampje erop gericht.

Er bestaat een groep mensen die alles wat hierboven beschreven is bestempelen als onzin, stommigheid of zelfs fictie. Nu gaat uw columnist eens vreselijk generaliseren. Doet u mee?
Die mensen die al het mooie om zich heen maar onzin vinden en doordeweeks alleen maar kunnen klagen dat ze moeten werken en te weinig verdienen vinden vaak ook dat ze in het weekend een borrel verdienen. Het moet GEZELLIG worden. Jawel, het ‘G-woord’ is gevallen. Vriend Van Dale noemt ook wel termen als ‘genoeglijk, gezellie, huiselijk, knus en sfeervol’. Maar hoe doe je dat nu, het GEZELLIG maken? Welnu, daar zijn de meningen over verdeeld. We kunnen de volgende categorieën onderscheiden:

- De mens die een ander mens opzoekt om het daarmee GEZELLIG te hebben.
- De mens die ander mens opzoekt en een drankje drinkt om het GEZELLIG te hebben.
- De mens die het sowieso wel GEZELLIG maakt ongeacht de mensen om hem heen.
- De mens die het niet uitmaakt waar hij is, als er maar drank in de buurt is om het GEZELLIG te maken en zo dronken mogelijk te worden (want dan wordt het vast nog GEZELLIGER).

En het is deze laatste groep waar ik het over wil hebben in deze april-column. Ik noem ze de Orde Der Gezellige Mensen. Ze hadden ook Vluchteling kunnen heten.
‘Wil je iets drinken? Nou, een Colaatje is wel lekker. Cola? Maar dat is toch niet GEZELLIG?’
Klinkklare onzin. Een weldenkend mens begrijpt dat sfeer niet gebonden is aan de hoeveelheid alcohol. Drank kan bijdragen aan het langzaam loslaten van remmingen en een versnelling van schakelen naar een andere (vaak leuke) sfeer. Dit natuurlijk alleen als de drank op een verantwoorde manier wordt geconsumeerd. En dat is nu precies waar de schoen wringt. Drankgebruik is geaccepteerd en is voor veel mensen een bron van ontspanning & ontsnapping (indien teveel gedronken kunt u nu ook spontnapping lezen). Teveel drinken is op z’n tijd ook leuk. ‘Spring eens uit de band!’ roept men dan. Welke band dit is heb ik nog steeds niet ontdekt, maar wellicht was dit een Urkse sport uit 1912 waarbij huisvrouwen met paarse sokjes aan uit autobanden sprongen die aan een touw boven het Urkermeer hingen. Een Urkerman kan deze uitspraak wellicht hebben gebruikt in de hoop dat zijn vrouw kampioen ‘bandspringen’ zou worden en hen eeuwige roem ten deel zou vallen. Maar dit terzijde.

Kortom, drank kan leuk zijn maar is niet nodig of onmisbaar. Ik hoor mensen nu en dan zeggen dat ze het niet GEZELLIG vinden als ze niet kunnen drinken. Als ik dat zou ervaren zou het sowieso niet meer GEZELLIG zijn. Ik zou eerder een brief schrijven aan de AA in de hoop dat ze me kunnen helpen. Ook zou ik ‘Biertje!-Heineken’ aanschrijven om te vragen of ze op de flesjes, blikjes en vaten voortaan de tekst ‘Hier word u enorm GEZELLIG van’ willen afdrukken. Voor heel veel mensen is het weekend niet compleet als ze niet ladderzat zijn geweest. Durf je te zingen op straat of te dansen in de kroeg als je nuchter bent?

Vervelend is het ook als je zelf niet dronken bent, maar de mensen om je heen wel. Deze mensen kijken hulpeloos uit de ogen en lachen wat af om niks. Of worden emotioneel. Of vertellen alles wat ze dwarszit. Of durven ineens wel met een vliegtuig. Of slagen ineens wel voor dat examen. Of ervaren minder ellende. En die kater, tja..’Ik weet toch waar het door komt?’
Moeilijk onderwerp, die drank.
Vier keer per week zie ik dezelfde huisjes, weilandjes, vijvertjes, kerkhofjes, treintjes, pafpaaltjes en meer van dergelijke Hollandse tafereeltjes onder het spoor voorbij schieten. En ik geniet ervan. Ongeacht de dag, het tijdstip of met wie. Ik kijk door het ruitje naar de boze buitenwereld of geniet van het tikken van de regendruppels op de ramen. Het is gezellig in de trein. Colaatje?

'Vampierdoder' schiet collega neer

Niwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie van Jacksonville heeft een man gearresteerd die geloofde dat hij een "vampier doder" was. Hij schoot een collega twee keer in het gezicht, omdat hij dacht dat de collega een vampier was. De dader, Timothy White, die een obsessie heeft voor vampiers en duivels, werd vrijdag gearresteerd door de politie in de buurt van een kerk.

Getuigen vertelden later dat White de pizza-tent op Normandy Boulevard inliep en beweerde dat zijn collega, David Harrison genaamd, op een vampier leek. Hierna schoot hij hem direct twee keer in het hoofd. Volgens de politie was Timothy White, toen hij werd gearresteerd, zwaarbewapend met een mes, een sawed-off shotgun en drie pistolen. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook de gasten van de pizza-tent werden door hulpverleners over de ergste schok heen geholpen.

China vreest massale fraude bij toelatingsexamens

Icoon Buitenlands nieuwsDe Chinese overheid is bang dat er deze week massaal gespiekt gaat worden bij de toelatingsexamens voor de universiteiten. Daarom laat de Chinese overheid meer dan zeven miljoen leerlingen verplicht een belofte van eerlijkheid ondertekenen. Studenten die de beloften ondertekend hebben en betrapt worden op spieken of vals spelen, krijgen gelijk een nul.

Het spieken bij de toelatingsexamens is populair, omdat deze bepalend zijn voor de verdere carrières van de studenten. Leerlingen doen steeds meer pogingen om vragen te kopen of mensen in te huren die de examens in plaats van henzelf maken. Vorige week kregen twee privé-leraren en een medewerker van de universiteit van Beijing gevangenisstraffen tot drie jaar, omdat zij vragen hadden verklapt van een Engels examen. Ook werden een aantal leraren en leraressen ervan beschuldigd vragen te hebben verklapt onder druk van invloedrijke ouders of in ruil voor steekpenningen.

De Chinese overheid heeft de afgelopen jaren gepoogd het onderwijsniveau op het platteland op te trekken. Als gevolg hiervan doen er dit jaar op het platteland 55 procent meer leerlingen een toelatingsexamen. China heeft vorig jaar ook een wet ingevoerd die onderwijs voor kinderen verplicht stelt voor minstens negen jaar.

Arrestaties in kader islam-extremisme onderzoek

Tijdens een internationale actie tussen de politiekorpsen van Italië, België, Spanje en Frankrijk zijn gisteren in totaal achttien mensen opgepakt op verdenking van islamitisch extremisme. Zeker drie van hen worden verdacht betrokken te zijn bij de bloedige aanslagen op forensentreinen in Madrid.

De belangrijkste arrestatie werd verricht in Italië, waar Rabei Osman Sayed Ahmed uit Egypte werd opgepakt. De 32-jarige man, die bekend staat onder de naam 'Mohammed de Egyptenaar', zei bij zijn arrestatie ''bereid te zijn een martelarendood'' te sterven. Volgens de Italiaanse regering speelde hij een sleutelrol bij de aanslagen in Spanje en maakt hij deel uit van een groep die gelieerd is aan het terreurnetwerk al-Qaeda. Spanje heeft al om zijn uitlevering gevraagd.

In België werden vijftien arestaties verricht. De aanhoudingen hadden plaats in Brussel en Antwerpen en betroffen Jordaniërs, Egyptenaren, Palestijnen en Marokkanen.

Grafstemming door brieven SVB

De brief die Nico de Keijser uit het Zeeuwse Bruinisse afgelopen zaterdag op de deurmat vond, heeft zijn weekend flink verprutst. De pijn en het verdriet rond het overlijden van zijn vrouw, twee jaar geleden, kwamen weer in alle hevigheid boven.

Niet één, maar zelfs twee keer heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) dit jaar een brief naar De Keijser gestuurd om te informeren naar de inkomensgegevens van zijn overleden vrouw. De verzekeringsbank wilde deze gegevens gebruiken om te kunnen beoordelen of hij in aanmerking komt voor een toelage op zijn ouderdomspensioen. “Ik begrijp best dat er kort na het overlijden van iemand voor de nabestaanden wel eens pijnlijke situaties kunnen ontstaan door post of telefoontjes“, zegt de Zeeuw, voor wie het duidelijk allemaal wat te veel is geworden.

Nadat hij begin dit jaar de eerste brief ontving, besloot De Keijser naar het SVB kantoor in Breda te gaan om uit te leggen wat voor leed dit soort brieven bij nabestaanden kan veroorzaken. Daar werd hij goed ontvangen, uitvoerig te woord gestaan en kreeg hij welgemeende excuses aangeboden. Ook werd afgesproken dat voortaan niet De Keijser zelf, maar diens boekhouder zou worden geraadpleegd om vragen te beantwoorden over zijn inkomsten in het jaar dat zijn vrouw hem ontviel. De voormalig mosselvisser was dan ook volledig uit het lood geslagen toen hij zaterdag wederom een brief kreeg met de tekst: “Uw (huwelijks)partner is jonger dan 65. Daarom heeft u naast uw Nederlandse ouderdomspensioen (AOW) in principe recht op een toeslag. De hoogte van de toeslag is echter afhankelijk van het inkomen van uw (huwelijks) partner“. Hoewel het om een zakelijk opgestelde brief gaat, is de oud mosselvisser er nog steeds kapot van. “Er werken daar blijkbaar allemaal debielen.”, zei hij.

De medewerkster van de Sociale Verzekeringsbank die de brief heeft ondertekend, laat desgevraagd weten dat ze “blijkbaar iets niet goed hebben gedaan“, maar wil verder geen commentaar geven.“Ik bel die man in Bruinisse zelf wel terug. Het hoeft allemaal niet in de krant hoor.” Daar dacht de redactie van de PZC duidelijk anders over.

Cameraman bedreigd na interview met imam

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen cameraman uit Leeuwarden is verleden week tot driemaal toe telefonisch met de dood bedreigd door een man met een buitenlands accent. F.Layeb is cameraman en programmamaker van lokale omroep 'Mercurius', die momenteel bezig is met een documentaire over integratie. Layeb heeft reeds aangifte gedaan bij de politie.

In de documentaire deed de Leeuwarder imam Mustafa Önlü uitspraken over terroristische aanslagen van Palestijnen in Israël. Volgens de imam zijn de aanslagen absoluut geen vorm van terrorisme, maar zelfverdediging in oorlogstijd. "De Joden gooien immers vanuit helikopters met bommen." Ook vindt de imam aanslagen van Palestijnen op autobussen vol kinderen "absoluut geen terrorisme". Recentelijk is de imam opnieuw gekozen tot voorzitter van de overkoepelende allochtonenorganisatie 'Kleurrijk Beraad'.

De Joodse gemeenschap in Leeuwarden heeft laten weten uit de organisatie 'Kleurrijk Beraad' te stappen als de imam zijn uitspraken niet terug neemt. Önlü heeft al laten weten dat hij vierkant achter zijn mening blijft staan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.