FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 januari 2004

Britten versoepelen drugswet

In Groot-BrittanniŽ zijn de drugswetten drastisch gewijzigd. De grootste wijziging betreft Cannabis dat van klasse B naar klasse C is gegaan. Daarmee valt cannabis in dezelfde categorie als anabole steroÔden. In de meeste gevallen zal dat inhouden dat bezit van cannabis niet tot een arrestatie zal leiden. De overheid benadrukt wel dat cannabis nog steeds illegaal is. De maatregel is getroffen zodat de politie de harddrugsproblematiek beter kan aanpakken.

Een politieverbond heeft richtlijnen opgesteld waarin staat vermeld dat alleen tot arrestatie wordt over gegaan in aanstootgevende omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer er cannabis wordt gebruikt in de omgeving van scholen. De maximale gevangenisstraf voor bezit van cannabis is verlaagd naar twee jaar.

De British Medical Association (BMA) heeft aangegeven extreem bezorgd te zijn, omdat gebruikers nu kunnen gaan denken dat het veilig is. Volgens vice-voorzitter Dr. Peter Maguire van de BMA verhoogt het chronisch roken van cannabis de kans op hartaandoeningen, longkanker, bronchitis en longemfyseem. De Britse overheid is een mediacampagne gestart om de mensen in te lichten over de wijzigingen in de drugswetten.

Uitslag Zaragoza-FC Barcelona

FC Barcelona is er niet in geslaagd de halve finale van de Copa del Rey te bereiken, in Zaragoza bleef het vanavond op 1-1 steken waar het de eerste wedstrijd met 0-1 verloren had.

Barcelona begon goed aan de wedstrijd, in de twaalfde minuut zorgde LuŪs GarcŪa voor de 0-1 voorsprong. Met Michael Reiziger, Giovanni van Bronckhorst, Philip Cocu, Edgar Davids en Patrick Kluivert in de basis ging het vervolgens op jacht naar de benodigde 0-2 zege. Zes minuten voor tijd schoot Yordi uit een corner echter de thuisploeg naar de halve finales.

Het duel leverde trainer Frank Rijkaard nog meer kopzorgen. Ronaldinho was na afloop witheet op Rijkaard. Hij werd al in de 77e minuut vervangen door Luis Enrique, wat hem niet zinde.

Metro start grote reclamecampagne

'Binnen 20 minuten brengt Metro je op de hoogte over wat er in de laatste 24 uur is gebeurd', met dit thema start de gratis krant Metro vanaf aanstaande maandag een reclamecampagne op de radio en televisie. De reclames zullen drie weken lang te horen en te zien zijn.

Metro adverteert alleen maar op commerciŽle radio- en televisiezenders. Zo zullen er spotjes op Sky Radio, Radio 538 en Arrow Classic Rock te horen zijn.

Fortis nieuwe sponsor van Feyenoord

Feyenoord-shirtFortis bank is de nieuwe hoofdsponsor van voetbalclub Feyenoord. De komende drie seizoenen zal het bedrijf exclusief op het shirt van de Feyenoord-spelers te zien zijn. De partijen hebben vandaag een overeenkomst gesloten.

Ook de Sportclub Feyenoord zal door Fortis gesponsord worden. FinanciŽle details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Fortis Bank is moederbedrijf van Stad Rotterdam Verzekeringen, de huidige sponsor van de Rotterdamse club. Deze merknaam gaat verdwijnen.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Nederlandse Apaches naar Afghanistan

Arjeno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse Apache-helikopters van de gevechtsbasis in Gilze-Rijen zullen in maart naar Afghanistan vertrekken om de internationale veiligheidsmacht ISAF te versterken. Daar zal het kabinet morgen waarschijnlijk mee instemmen.

De gevechtshelikopters worden vergezeld door 130 man personeel. Zij zullen een half jaar wegblijven en worden gestationeerd op de internationale luchthaven van Kabul.

De helikopters krijgen beveiligings- en verkenningstaken in het gehele ISAF-gebied.

Guusje Nederhorst (34) overleden


Guusje Nederhorst: 1969 - 2004

Vanmiddag is bekend geworden dat de actrice Guusje Nederhorst op 34-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

In januari kwam Guusje nog in het nieuws, omdat weekblad Privť een artikel had gepubliceerd over haar ziekte. Manager Edwin Jansen wilde toen geen mededelingen over haar ziekte doen, maar liet weten dat ze herstellende was
Guusje Nederhorst is bekend geworden als actrice uit de serie Goede tijden, Slechte tijden, waarin ze de rol van Roos Alberts speelde. Samen met twee van haar tegenspelers, Katja Schuurman en Babette van Veen, werd ze in 1995 gevraagd voor het muzikale trio: Linda, Roos en Jessica, waarmee ze diverse malen een hit wist te scoren. De hitsingle 'Ademnood' heeft wekenlang op nummer 1 gestaan in de Nederlandse hitlijsten, maar medio 1998 besloten de drie met de groep te stoppen.


Guusje met Katja Schuurman en Babette van Veen

Op vrijdag 1 december 2000 is Guusje gestopt met haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze is daarna nog ťťnmaal als engel in de serie verschenen.

Daarnaast heeft zij ook nog diverse malen met haar GTST-collega Babette van Veen meegewerkt aan het belspel Call Girls bij Veronica. Vanwege het succes dat zij hiermee behaalde heeft zij ook nog enige tijd het RTL4-programma Factor 4 gepresenteerd. In 2002 speelde ze een paar maanden de rol van zuster Angela in Onderweg Naar Morgen.

In het voorjaar zou een kinder-cd van Guusje Nederhorst verschijnen met daarop meezing- en slaapliedjes voor nul- tot drie-jarigen. Ook was ze bezig met een boekje met verhalen voor het slapen gaan voor dezelfde doelgroep.

Barbara Augustine (Guusje) Nederhorst is geboren op 4 februari 1969 in Amsterdam. Ze heeft mavo, havo en atheneum afgerond en trouwde afgelopen zomer/herfst in Las Vegas met Dinand Woesthoff, de zanger van Kane, nadat een eerder huwelijk met Sander Dikhoff op een scheiding uitliep.

Guusje woonde samen met haar man en haar op 29 juni j.l. geboren zoontje Dean Maddy in Scheveningen.

Het bericht werd oorspronkelijk geplaatst om 14.39 uur.

-
Op de website van Kane staat een afscheidsgedicht van Dinand Woesthoff voor zijn Guusje.
Op de website Condoleance.nl is een condoleanceregister geopend.

PvdA op zoek naar ontvreemde vlag

De Amsterdamse afdeling van de Partij van de Arbeid is op zoek naar hun vlag. Deze verdween 17 januari jongstleden tijdens het 'kick-off' feest van de partij. De politieke vereniging roept de dief op het dundoek desnoods anoniem terug te zenden.

Na afloop van het feest bleek de vlag 'met de roos in de vuist' te zijn verdwenen. Volgens Onno van der Vlerk, die spreekt namens de PvdA, heeft de vlag vele manifestaties mogen opluisteren. Hierdoor, en om het feit dat de vlag niet meer leverbaar is, heeft het doek een grote emotionele waarde, aldus Van der Vlerk. "Trof u na het feest de vlag in uw bezit aan, en kunt u zich niet meer herinneren hoe die daar terecht is gekomen, neem dan contact op."

Komische inbreker vermaakt politie

De politie van St. Louis County in Missouri werd onverwachts op een komische act getrakteerd, toen ze na een inbraak in een slijterij de opnames van de beveiligingscamera bekeek. Op de band was te zien hoe een inbreker, die inmiddels de bijnaam "Clown Bandit" heeft gekregen, zich via een raam toegang tot de winkel verschaft. Vervolgens is te zien hoe de man wat flessen drank steelt en om daarna net buiten beeld van de camera met zijn gezicht tegen een deur aan te lopen. Hij wankelt wat, struikelt dan en valt.

Verder steelt hij nog wat sigaretten en een tijdschrift, die hij allemaal netjes in een tasje stopt. Het probleem is dat hij niet samen met de tassen door het raam kan, waar hij eerder door naar binnen is geklommen. Dus gooit hij de tassen met de gestolen spullen door het raam naar buiten, waardoor de flessen drank op straat kapot vallen. Uiteindelijk laat de dief alles maar liggen en verdwijnt met lege handen in de nacht. Het totaal van 'de buit' bedroeg om en nabij 30 dollar. Wanneer hij gepakt wordt kan hij maximaal voor vijf jaar achter de tralies verdwijnen.

Denen laten straf door vervanger uitzitten

In Denemarken blijken welgestelde criminelen die zijn veroordeeld voor een relatief korte gevangenisstraf hun straf uit te laten zitten door ingehuurde personen. Volgens het Deense boulevardblad 'Ekstra Bladet' bestaan hiervoor zelfs heuse bemiddelingsbureaus.

Aangezien de veroordeelde zich bij de gevangenis alleen hoeft te identificeren met een fotoloze ziekenfondskaart, is het eenvoudig om een plaatsvervanger te sturen. Het enige waarop gelet moet worden is dat de ingehuurde kracht ongeveer zo oud is als het pasje aangeeft. De vervangers kunnen voor zo'n 500 tot 1000 kronen (65 tot 130 euro) per dag worden ingehuurd. Dit wordt meestal gedaan voor delicten zoals rijden onder invloed, waarvoor een gevangenisstraf van dertig tot zestig dagen is opgelegd.

De gang van zaken werd per toeval ontdekt doordat een veroordeelde crimineel tijdens het uitzitten van zijn straf, dat hij een plaatsvervanger liet doen, doorging met zijn criminele activiteiten en gearresteerd werd. De beweringen van 'Ekstra Bladet' zijn bevestigd door gevangenisdirecteuren en een woordvoerder van de cipierenvakbond.

Politie zoekt potloodventende tweeling

De politie van Zaanstad is op zoek naar een eeneiÔge tweeling die zich al geruime tijd bezig houdt met potloodventen in het noorden van de betreffende gemeente. De broers zijn bekenden van de politie, maar tot nu toe is het agenten niet gelukt de twee op heterdaad te betrappen. Iets wat noodzakelijk is bij schennispleging, aldus een politiewoordvoerder.

Zedenrechercheurs hebben de afgelopen weekeinden veelvuldig gepost in Krommenie, maar tot een aanhouding heeft dit niet geleid. Ook in Assendelft en Wormer, waar het duo eveneens actief is, konden de twee niet gearresteerd worden.

Eťn van de broers zou ruim een week geleden wel aangehouden zijn in Zuid-Scharwoude, maar na verhoor weer zijn heengezonden. De persvoorlichters van het korps Noord-Holland-Noord weten hier echter niets van. Ook bij de eigenaar van het cafť waar de man gearresteerd zou zijn, is niets bekend.

De twee zijn vooral 's nachts in het uitgaanscircuit actief. Ze wachtten veelal de laatste bus op, waar ze bij bushokjes jonge vrouwen lastig vallen. Aangezien het alleen bij schennis is gebleven is het niet mogelijk om de twee zo op te pakken. De politie heeft geprobeerd om weinig ruchtbaarheid aan de zaak te geven, maar wegens toenemende onrust onder jonge vrouwen wordt nu naar buiten getreden.

Kampeerders aangevallen door krokodil

SaltieIn AustraliŽ blijkt kamperen soms zeer gevaarlijk te zijn. Twee toeristen kregen de schrik van hun leven toen zij 's ochtends wakker werden en een vier meter lange zoutwaterkrokodil ontdekten in hun tent.

De dertig-jarige man kwam met de schrik vrij, omdat de krokodil alleen het dekbed te pakken kreeg. "Het is verbazingwekkend dat hij mijn voeten niet te pakken kreeg, want hij greep wel het dekbed onder me vandaan en scheurde het aan stukken terwijl hij langzaam achteruitliep."
De krokodil sleepte vervolgens de gehele tent mee richting het water, maar de beide kampeerders wisten uit de tent te ontsnappen.

Het incident vond plaats aan de Pentecost River op ongeveer 110 kilometer ten westen van de stad Kununurra. Dit gebied staat bekend om de gevaarlijke zoutwaterkrokodillen en daarom worden kampeerders geadviseerd om hun tent op minstens vijftig meter van de oever op te zetten. De tent van de twee toeristen stond echter op slechts vijftien meter van de oever.

De twee toeristen hangt bovendien ook nog een schadeclaim boven het hoofd, omdat de eigenaar van het terrein vindt dat de berichten zijn park in diskrediet brengen. Bovendien hadden de beide toeristen er helemaal niet hun tent mogen opzetten, omdat het park gesloten is tussen november en maart door de omvangrijke regenval in dat jaargetijde.

[update] Vrijgelaten gevangenen Guantanamo

Ongeveer twintig gevangenen zullen worden vrijgelaten door de Verenigde Staten uit de militaire basis Guantanamo Bay. Hierbij gaat het om gedetineerden die niet worden beschouwd als een grote bedreiging voor de veiligheid, zo meldde een Amerikaanse speciale gezant voor oorlogsmisdaden in Zweden.

Amerikaans Gezant

Pierre-Richard Prosper, die in Zweden een conferentie over de preventie van volkerenmoord bijwoont, kan echter nog geen uitspraken doen over de nationaliteit van de gevangen en ook niet over de datum van vrijlating. "We hebben met die landen afgesproken dat we wachten tot zij de aankondiging doen", aldus Prosper.

In Guantanamo Bay zitten ongeveer 660 vermeende strijders van de Taliban en al-Qaeda vast. Zij zijn allen gevangen genomen bij de oorlog in Afghanistan. Het vast houden van deze strijders zonder proces leidt wereldwijd echter tot protest van regeringen en mensenrechtenorganisaties.

Update 29 januari, 19:26 uur
De Verenigde Staten hebben vandaag drie Afghaanse tieners vrijgelaten uit Guantanamo Bay. Zij werden vorig jaar opgepakt op verdenking van banden met de Taliban en/of al-Qaeda.

Het originele bericht werd op 28 januari om 21:13 uur geplaatst.

Baasje met hond aangereden

In Alkmaar zijn gisteravond een 25-jarige man en zijn hond aangereden door een 74-jarige man uit Irnsum. De aangereden man moest met ernstig hoofdletsel worden opgenomen. Zijn hond, een Engelse Bulldog, overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De bejaarde man reed in zijn bestelbusje en verleende op het kruispunt Ostadelaan/Bloemaertlaan geen voorrang aan de hondenbezitter, toen deze via de voetgangersoversteekplaats de straat overstak. Gezien de ernst van het ongeval heeft de politie de automobilist in verzekering gesteld. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Vijf jaar cel wegens veroorzaken explosie

De rechtbank van Rotterdam heeft vandaag aan de veroorzaker van een gasexplosie in Rotterdam-West vijf jaar celstraf opgelegd. De man veroorzaakte op 27 juli een ontploffing waardoor een compleet huizenblok werd verwoest. De straf was conform de eis.

De rechter rekende het de 22-jarige man zwaar aan dat hij opzettelijk een gasleiding in zijn portiekflat open zette, zodat een explosie werd veroorzaakt. De dader kwam door zijn daad door een ruzie met de verhuurder, die hem wegens een betalingsachterstand uit zijn woning wilde zetten. Voordat de man tot zijn daad overging sloot hij een inboedelverzekering af, tegen een veel hoger bedrag dan de waarde.

Hoewel bij de explosie ruim vijftig woningen werden verwoest, raakten slechts drie mensen gewond.

Chaos bij presentatie Renault

De presentatie van de nieuwe Renault is geŽindigd in een complete chaos.

Jarno Trulli en Fernando Alonso reden een promotierondje door een afgezet stuk van Palermo. Duizenden Italiaanse racefans stonden achter dranghekken te kijken naar de nieuwe R24.

Toen Alonso zijn motor liet afslaan en de auto niet meer wegkwam ontaardde het in een chaos. De Italiaanse racefans klommen over de dranghekken en bestormden de auto. Alonso en Trulli kwamen heelhuids weg, maar de auto niet. Ondanks agenten die de auto probeerden te beschermen, werd de achtervleugel eraf gerukt en gingen de sidepods kapot. Uiteindelijk werd de menigte tot rust gebracht.

Nederlanders vast in Britse cel wegens drugs

Vijf Nederlandse vrouwen zitten wegens drugssmokkel sinds zestien juli vast in een Britse cel. De vijf werden gearresteerd in Dover, toen ze op weg waren naar Londen voor een uitstapje. Ze werden betrapt met 2,4 kilo heroÔne, dat op hun lichaam was vastgebonden.

Volgens ťťn van hen, een 19-jarige vrouw uit Hoogvliet, heeft ze onder bedreiging de drugs naar Groot-BrittanniŽ gesmokkeld. De vrouwen moeten over twee weken voor de rechter van Canterbury verschijnen. Ze kunnen een celstraf van zes tot vijftien jaar opgelegd krijgen.

Contract Ruud van Nistelrooy verlengd

Ruud van NistelrooyRuud van Nistelrooy heeft vandaag een nieuw contract getekend dat hem tot 2008 aan Manchester United bindt. Het nieuwe contract betekent tevens een sterke verbetering van zijn salaris. Van Nistelrooy gaat net als ploeggenoot Roy Keane 132.000 euro per week verdienen.

De spits zegt erg gelukkig te zijn om ook in de toekomst bij The Mancunians te blijven spelen: "Ik ben van de club gaan houden en de fans zijn fantastisch."

Manager Sir Alex Ferguson was evenzo blij: "Het toont de ambitie van de club om de beste te blijven. Ruud heeft elk record gebroken sinds hij hier is. Zijn verbetering en constante inzet zijn een belangrijke waarde voor de club en hij heeft bewezen dat hij een fantastische aankoop was."

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Van Nistelrooy tekent bij

TomK wist ons vandaag het volgende te melden:
Ruud van Nistelrooy heeft vandaag een nieuw contract getekend dat hem tot 2008 aan Manchester United bindt.

Het nieuwe contract betekent tevens een sterke verbetering van zijn salaris. Van Nistelrooy gaat net als Roy Keane 132.000 euro per week verdienen. Hij is inmiddels aan zijn derde seizoen bezig bij de club uit Manchester. In het Premiership scoorde Van the Man al 62 maal.

De spits zei erg gelukkig te zijn om ook in de toekomst bij The Mancunians te blijven spelen, "Ik ben van de club gaan houden en de fans zijn fantastisch."

Manager Sir Alex Ferguson was evenzo blij: "Het toont de ambitie van de club om de beste te blijven. Ruud heeft elk record gebroken sinds hij hier is. Zijn verbetering en constante inzet zijn een belangrijke waarde voor de club en hij heeft bewezen dat hij een fantastische aankoop was."

PvdA: Risico besnijden reden voor asiel

Nadat een onderzoek van de regering onlangs stelde dat het voor Nederlanders en mensen die in Nederland verblijven, ook strafbaar moet worden hun dochters in het buitenland te laten besnijden, komt nu de PvdA met een voorstel. De sociaal-democraten vinden dat er een specifiek pardon zou moeten komen voor meisjes vanaf 12 jaar uit landen waar vrouwenbesnijdenis op grote schaal gebeurt. Daarna moeten deze meisjes een zelfstandige verblijfsvergunning krijgen. De PvdA wil zo snel mogelijk een debat in de Tweede Kamer over deze plannen.

Het CDA en VVD hebben al laten weten niets in het PvdA-plan te zien. De VVD vreest dat met zo'n regeling asielzoekers het risico van besnijdenis kunnen gaan misbruiken om aan een verblijfsvergunning te komen. Het CDA wil een serieuzere aanpak en vindt het plan van de PvdA niet meer dan ''een schot in de lucht.''

De VVD pleitte vorige week voor een besnijdeniscontrole; alle meisjes die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld SomaliŽ, Sudan, EthiopiŽ en Egypte zouden jaarlijks moeten worden gecontroleerd door een arts.

Het CDA wil besnijden van meisjes als seksueel misdrijf in de strafwet opnemen (nu is het zware mishandeling). Daarmee gaat de strafmaat omhoog en wordt de verjaringstermijn ook langer, hetgeen vooral van belang is omdat bij meisjes vaak op zeer jonge leeftijd een deel van de schaamlippen en/of de clitoris worden weggesneden.

-
Het VARA-programma B&W heeft het onderwerp vanavond als discussiepunt; met name het VVD-voorstel. Presentatie Paul Witteman, Nederland 3 19:30 uur - 20:00 uur. Gasten zijn VVD'er Hirshi Ali, PvdA-kamerlid Arib en gynaecoloog Goras. [Herhaling morgenmiddag 13:38-14:00 en terug te zien op de site]

Meer info over besnijdenissen bij vrouwen.

Bewoners Stein terug naar huizen

De geŽvacueerde bewoners in Stein mogen sinds vijf uur vanmiddag weer terug naar hun woning. De bewoners moesten dinsdagmiddag hun huizen verlaten wegens een dreigende dijkdoorbraak.

Nu gebleken is dat de dijk niet lek is en de lekkende waterleiding is afgesloten, is de situatie gestabiliseerd. "De veiligheid in het gebied is gewaarborgd", aldus burgemeester Ed Meijer. De bewoners zijn precies 48 uur geŽvacueerd geweest.

CDA wil af van dubbele nationaliteit

Mirjam SterkHet CDA wil de mogelijkheid om de dubbele nationaliteit te behouden, zodra iemand het Nederlanderschap verkrijgt, totaal afschaffen. Volgens de christen democraten belemmert het aanhouden van twee paspoorten de integratie van allochtonen. CDA-Kamerlid Mirjam Sterk: ''Je bent dan niet echt helemaal Nederlander, omdat je ook over een andere nationaliteit beschikt. Bovendien wordt er te vaak misbruik gemaakt van de dubbele nationaliteit.''

Het CDA pleitte al eerder voor het afschaffen van de dubbele nationaliteit voor de derde generatie allochtonen, maar wil nu nog een stap verder gaan. Voor het eerste plan is al een meerderheid in de Tweede Kamer; VVD en de LPF hebben hun steun al toegezegd.

Volgens Sterk bedraagt het aantal nieuwe Nederlanders dat ook nog in het bezit is van het oude paspoort 65%. Een aantal jaren geleden ingevoerde nieuwe wet op het Nederlanderschap, was juist bedoeld dat aantal te verminderen. Maar volgens het CDA is dat dus duidelijk niet gelukt. Reden daarvan is dat er veel te veel uitzonderingen zijn waarom iemand toch zijn tweede nationaliteit mag behouden; het CDA wil van die uitzonderingen af.

Oma baart eigen kleinkinderen

DeTulp050 had ons het volgende vertaalde en herschreven bericht te melden:

Een vrouw heeft enkele dagen geleden haar eigen kleinkinderen gebaard. Zij heeft als draagmoeder voor haar eigen dochter gefungeerd en kon zelf als eerste haar nieuwe kleindochter en -zoon op deze wereld verwelkomen.

De geboorte vond plaats in Gujarat, India, waar de 43-jarige oma woonachtig is. Gynaecoloog Dr. Nayana Patel, die verantwoordelijk was voor de IVF-behandeling en aanwezig bij de geboorte, verklaarde dat het wellicht een ongebruikelijke situatie is, maar dat ze blij is dat ze er een onderdeel van mocht uitmaken. "Het stel had mij benaderd en de grootmoeder bood aan om te helpen, omdat ze echt heel graag een baby wilden hebben." zei ze. De gelukkige grootvader verklaarde aan de Engelse krant 'The Sun': "Het was een erg emotioneel moment, zelfs emotioneler dan de geboorte van mijn eigen eerste kind."

De moeder, 26 jaar, heeft een zeldzame ziekte, het Rokitansky syndroom, waardoor zij niet op een normale manier kan bevallen. Bij de geboorte via de 'draagoma' traden verder geen complicaties op, behalve dat de kinderen uit voorzorg via een keizersnede ter wereld zijn gebracht. De kinderen hebben nog geen naam gekregen, maar zullen binnen twee maanden met hun ouders terugkeren naar Groot-BrittanniŽ.

Festivalnieuws: Lowlands, Pinkpop, Paaspop

Lowlands
Gisteren is de eerste act bekend geworden die zal spelen op Lowlands 2004: Faithless. Daarnaast zal ook de winnaar van de Grote Prijs van Nederland, Eleven, naar Lowlands komen. Lowlands vindt dit jaar plaats van 20 t/m 22 augustus in Biddinghuizen. Kaarten kosten 110 euro.

Paaspop
Het festival Paaspop dat jaarlijks plaats vindt in Schijndel heeft ook een aantal acts bekend gemaakt die dit jaar zullen optreden, te weten: Danko Jones, The Quill, The Apers, Dead Moon, Intwine, Laidback Luke, Arsenal en Eric de Man. Eerder waren onder meer al Monster Magnet, Heideroosjes en Within Temptation bevestigd. Paaspop opent het festivalseizoen op 10 en 11 april.

Pinkpop
Dagblad 'De Limburger' meldde onlangs dat Lamb de hoofdact van Pinkpop 2004 zou zijn. Volgens Pinkpop directeur Jan Smeets is hier echter niets van waar. Aan Graz.nl deelde hij mee: "Lamb op Pinkpop 2004 is uit een of andere duim gezogen. Nooit sprake van geweest."

Nachtvoorstelling Youp vanwege EK Voetbal

DeTulp050 had ons het volgende te melden:

Cabaretier en voetballiefhebber Youp van 't Hek speelt de laatste voorstelling van zijn tournee Prachtige Paprika's in de nacht. Deze voorstelling valt namelijk samen met de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK in Portugal en Youp van 't Hek wil er geen minuut van missen.

De voorstelling van zaterdag 19 juni is niet op de normale tijd om 20:30, maar begint maar liefst drie uur later, om 23:30 uur. De voorstelling die eerst plaats zou vinden op 15 juni zal nu een dag eerder plaatsvinden, zodat hij ook kan kijken naar de wedstrijd Nederland-Duitsland. De reden dat hij deze wedstrijd ook niet in de nacht zal spelen, is omdat hij veel te bang is dat de sfeer door een mogelijk verlies dan zo bedompt is, dat geen grap meer aan zal komen. De wedstrijd tegen TsjechiŽ heeft volgens Van 't Hek niet zo'n grote lading als tegen Duitsland en hij durft het wel aan om daarna de bŁhne te betreden.
"Als Nederland dan wint, houden we een feestje en heeft Youp er tijdens zijn voorstelling ongetwijfeld wel commentaar op," aldus de directeur van de Groninger Schouwburg.

Het zal Youp van 't Hek nog wel enig geld kosten om de voorstelling plaats te laten vinden op dat tijdstip. Daarover zegt de theaterdirecteur: "Volgens de CAO voor theatertechnici staat op zaterdagnacht werken een toeslag en moeten onze medewerkers wel extra betaald worden." De theaterdirecteur is er niet bang voor dat dit Youp op zal breken: "Het is peanuts, een klein bedrag."


Meer dan helft allochtone vrouwen kansarm

Uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 53 procent van de allochtone vrouwen in een kansarme situatie verkeert. Het grootste deel hiervan bestaat uit vrouwen van Turkse of Marokkaanse afkomst. Ook alleenstaande Surinaamse en Antilliaanse vrouwen hebben gemiddeld genomen een zwakke positie. Slechts 22 procent van de allochtone vrouwen is maatschappelijk succesvol.

Meer dan 120.000 Turkse en Marokkaanse vrouwen zijn volgens het SCP kansarm. Hierbij zou het niet alleen de eerste generatie betreffen, maar ook de generaties daarna die naar Nederland zijn gehaald. De kansarme vrouwen zijn in de meeste gevallen slecht opgeleid en zijn niet onafhankelijk. Ook hebben ze vaak een traditionele visie op de rol van de vrouw.

Een kwart van de Turkse en Marokkaanse vrouwen heeft een baan. Bij Molukse en Antilliaanse vrouwen is dat het dubbele, en Surinaamse vrouwen participeren zelfs nagenoeg gelijk als de autochtone vrouwen op de arbeidsmarkt. Het onderzoek ziet echter wel een positieve trend in de arbeidsdeelname van allochtone vrouwen. Volgens Minister De Geus van Sociale Zaken is dit een rechtvaardiging van het beleid van het kabinet, dat sterk is gericht op emancipatie en integratie.

Wetenschappers creŽren nieuw soort materie

Wetenschappers hebben een nieuwe vorm van materie gecreŽerd in een laboratorium. De materie bestaat uit atomen die normaal gesproken niet in dezelfde kwantumtoestand kunnen verkeren, maar door een truuk toch in deze toestand zijn gebracht. De vinding kan leiden tot supergeleiders die op kamertemperatuur kunnen werken.

De geleerden van de Universiteit van Colorado waren erg sceptisch over wat ze teweeg hadden gebracht. "Toen we het zagen, waren we sceptisch opgewonden", zegt wetenschapper Deborah Jin. "Het zag er zeer interessant uit, maar we wilden zeker weten wat er aan de hand was". Na een week van uitgebreid testen waren zij en haar team overtuigd.

Wetenschappers zijn erg opgewonden door de ontdekking. "Dit is een ongelooflijk succes", zegt natuurkundige Keith Bennet van de Oxford University. Hij voegt toe dat wetenschappers over de hele wereld al op zoek waren naar een manier om de materie te creeŽren.

De techniek gebruikt magnetische velden die deeltjes in paren linkt. Er kan met deze technologie waarschijnlijk een grote hoeveelheid andere "onmogelijke" materie gecreeŽrd worden, door drie deeltjes of meer te linken. Een uitgebreidere uitleg kun je hier lezen.

Het ultieme doel is supergeleiders te creeŽren die op kamertemperatuur kunnen werken. Momenteel is de hoogste temperatuur waarbij er supergeleiding optreedt -135įC. Wetenschappers vermoeden dat je met supergeleiders de zwaartekracht kunt beÔnvloeden. Het probleem was echter, dat de temperaturen extreem laag moeten zijn. BoeÔng doet er reeds onderzoek naar, aldus een artikel in New Scientist.

Man verliest rechtszaak over verkeerde soep

DeTulp050 had ons het volgende te melden:

In Florida, V.S., heeft een man een rechtszaak verloren die hij had aangespannen tegen een restaurant. Hij eiste ruim 40.000 euro omdat hij na zijn bestelling de verkeerde soep had ontvangen van de bediening; in plaats van de bestelde aardappelsoep kreeg hij een krabsoep. Voor de krabsoep bleek hij echter allergisch te zijn, waardoor behandeling door een arts nodig was.De jury van West Palm Beach verklaarde echter dat het voor 90% de schuld was van de man zelf, en dat de klachten die de man verklaarde te hebben, slapeloosheid en psychische stoornissen, niet gegrond waren. De jury wees de claim af, maar veroordeelde het restaurant wel tot het betalen van de medische kosten van ongeveer 350 euro.

De advocaat van het restaurant verklaarde dat hij de claim van Donald Johnson 'idioot' vond en dat Johnson een eerdere schikking van het restaurant van 850 euro had afgewezen.

Kerncentrale beveiligd door mist?

DeTulp050 had ons het volgende te melden:

Duitse autoriteiten zijn van plan om nepmist te gaan gebruiken om een kerncentrale te beveiligen tegen terroristische aanvallen. Het idee ontstond nadat uit onderzoek was gebleken dat de kerncentrale Isar 1 in Beieren niet afdoende beveiligd was tegen aanvallen vanuit de lucht, zoals door een klein passagierstoestel.De burgemeester van Landshut, Josef Deimer, waar de centrale gevestigd is, is al tijden voorstander van de ontmanteling van de centrale. Zijn ongerustheid over de veiligheid van de centrale was eerder opgewekt toen enkele jaren geleden een gevechtsvliegtuig op korte afstand van de centrale neerstortte.

De regionale minister van milieu, Werner Schnappauf, wil de centrale open laten en met een muur van nepmist geheel verbergen, zodat kwaadwillenden de centrale niet meer kunnen vinden, zo vertelde hij de 'SŁddeutsche Zeitung'.
Niet alleen de burgemeester, maar ook de oppositie in de deelregering van Beieren en kamerleden uit het aangrenzende Oostenrijk zijn tegen de plannen en dreigen de vertrouwelijke rapporten over de plannen openbaar te maken om een storm van protest te ontketenen.

Autodieven verraden door sneeuwsporen

De Amsterdamse politie heeft vanochtend twee autodieven in de kraag kunnen vatten door het volgen van hun voetstappen in de sneeuw. De twee dieven hadden een auto gestolen in Bussum en reden hiermee rond half drie 's nachts door de Amsterdamse Leidsestraat. De dieven trokken de aandacht van de politie doordat de Leidsestraat een voetpad is. Toen de agenten de bestuurder wilde aanspreken op zijn overtreding, scheurde deze in volle vaart de Keizersgracht op.

Doordat het wegdek door sneeuw glad geworden was, zetten de agenten voorzichtig de achtervolging in. Een paar honderd meter verder troffen zij, na een brug, de op zijn kant liggende auto aan. De dieven hadden zich geprobeerd te verstoppen, maar door de voetstappen die van de auto naar een tuin in de buurt leidden kon de politie de twee alsnog in hun kraag grijpen. Eťn van de twee bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Barcelona gaat Nederlanders de deur uit doen

FC Barcelona zet aan het eind van het seizoen flink wat spelers in de verkoop. Voorzitter Joan Laporta kondigde aan dat er acht spelers zullen moeten vertrekken. Barcelona heeft momenteel een schuld van 250 miljoen euro en de prestatie in de Spaanse competitie valt tegen.

Laporta noemde ook de namen, daarbij vijf Nederlandse. De contracten van Michael Reiziger en Philip Cocu zullen niet worden verlengd. Marc Overmars en Patrick Kluivert gaan in de verkoop. Giovanni van Bronckhorst, die nu nog wordt gehuurd, gaat terug naar Arsenal. Op die wijze zal alleen Edgar Davids bij Barcelona blijven. De middenvelder is echter voor een half jaar gehuurd en kan deze zomer mogelijk een lucratieve Italiaanse transfer maken.

Andere slachtoffers zijn keeper RŁstŁ ReÁber, die dit seizoen amper kans tot spelen kreeg, Luis Enrique en Gerard Lůpez Segķ. Wel wordt een terugkeer van middenvelder Juan Roman Riquelme verwacht. De Argentijn is dit seizoen uitgeleend aan Vilarreal.

De timing van de voorzitter is opmerkelijk daar Barcelona vanavond in de kwartfinales van de Copa del Rey tegen Real Zaragoza een 1-0 achterstand uit de eerste wedstrijd moet zien weg te werken. Het besluit zou overigens in overleg met de technische staf zijn genomen.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Dijk bij Stein blijkt niet lek

De dijk bij Stein blijkt helemaal niet lek te zijn. Rijkswaterstaat meldt dat de verzakking door een gesprongen waterleiding is veroorzaakt. Rijkswaterstaat geeft toe een 'stomme fout' te hebben gemaakt. De organisatie had moeten weten dat er een waterleiding in de dijk langs het Julianakanaal zat.

Rijkswaterstaat wilde vandaag een damwand plaatsen, maar heeft de reparatie van de dijk na de ontdekking van de gesprongen waterleiding uitgesteld. Het is nog altijd niet bekend wanneer de honderden geŽvacueerde inwoners van het gebied achter de dijk weer naar huis mogen.

In een reactie laat Rijkswaterstaat weten zich te schamen voor de blunder. Het was bekend dat een waterleiding onder de dijk doorliep. Echter de bijbehorende bordjes stonden verkeerd, waardoor hierover verwarring bestond. Het is onduidelijk waarom gedurende de afgelopen twee dagen nog geen klachten over de kapotte waterleiding bij waterleidingbedrijf WML zijn binnengekomen. De gesprongen waterleiding is inmiddels afgesloten.

Op dit moment start een persconferentie van de burgemeester van Stein.

Roken eigen keus? Niet-roken ook eigen keus!

Roken eigen keus? Niet-roken ook eigen keus!.. door de ogen van Dub_V

Hoezo zijn rokers 2e rangsburgers? Misschien nu met die rokerswet wel, maar daarvoor waren het toch echt de NIET-rokers die de 2e rangsburgers waren! Vooral als je als niet-roker ook veel van uitgaan houdt, ben je zeer zeker een tweederangs burger. Of je moet saai thuis blijven of wel gezellig gaan dansen/stappen maar dan tegelijkertijd ook je longen verpesten (en dan heb ik het niet eens over de sigaretten stank die in je haar en kleren gaat zitten!)

Aan de andere kant vind ik dat je rokers niet kan verplichten om te stoppen met roken, het is immers hun keus. Maar het is eveneens niet mijn keus als niet-roker om ook mee te roken en toch doe ik dat verplicht wel, zelfs te vaak. Wat niet eerlijk is! Daarom pleit ik voor aparte rokers ruimtes in uitgaansgelegenheden en restaurants. Dat de roker's coupť's in de treinen zijn afgeschaft, vind ik bijvoorbeeld overdreven en onnodig geweest. Het was juist goed dat er apart roker's en niet-rokers coupť's waren. Ik had er als niet-roker geen last van, aangezien ik toch nooit in de roker's sectie ging zitten. Op het perron is het een open lucht, juist daar heb ik er ook geen last van. Als ik naast iemand stond die rookte, liep ik gewoon weg.

Juist in restaurants moeten ze het afschaffen, want daar kom je om te eten, niet om te roken. Tijdens het eten is het juist heeeeel irritant. Laat dan tenminste mensen alleen bij de bar roken ofzo, maar het beste zou zijn aparte rokers en niet-rokers gedeeltes in restaurants en in discotheken een aparte roker's lounge. De enige plaatsen waar je het niet kunt verbieden zijn de (niet eet)cafť's en coffeshops. En in die verzorgingstehuizen, sportkantines en andere plekken: overal aparte rokers en niet-rokers gedeeltes maken. Zodat de rokers rustig van hun sigaret kunnen genieten en de niet-rokers niet tegen hun zin in de rook van anderen moeten inademen. Want wie hun longen wilt verpesten moet dat lekker zelf weten, maar wie zijn longen niet wil verpesten heeft daar ook recht op. Ook al hou je van uitgaan, want niet alle niet-rokers zijn saaie huismussen maar blijven nu wel vaker thuis vanwege de rook.
Op deze manier verliest de horeca ook klanten, maar daar denkt men niet aan want de roker schijnen ze belangrijker te vinden dan de niet-roker.

Normen en Waarden volgens Dub_V

Een wwkw gast submit van Dub_v:

Normen en Waarden

Ik schaam me tegenwoordig om Nederlander te zijn. Alles mag en kan hier, er zijn gewoon geen grenzen meer. Het wordt steeds meer een zooitje ongeregeld. Je hoeft alleen al op straat te lopen in de grote steden om tot die conclusie te komen.
Tot mijn grote verbazing keuren de meeste Nederlanders in mijn omgeving het goed dat Rob Oudkerk naar de hoeren gaat terwijl, hij getrouwd is. En dan nog wel een illegale tippelzone, waar arme meisjes misbruikt worden door pooiers en in feite als slaven werken. Dat hij af en toe een lijntje snuift (wat illegaal en slecht is) maakt velen ook niet uit. Hij is toch een goed politicus verder en daar gaat het toch om? Wat hij in zijn vrije tijd doet moet hij zelf weten, zo redeneert men.

Maar beste mensen, vergeten jullie niet iets heel belangrijks? Een goed politicus is ook iemand die het goede voorbeeld geeft. Die de WAARDEN en NORMEN kent van onze samenleving! Intussen zit men wel te kankeren dat allochtonen de waarden en normen niet kennen, maar kijk eerst eens naar je eigen politici. Hoe kun je in hemelsnaam een goede integratie van migranten verwachten als onze eigen politici zich zelf niet eens aan de waarden en normen houden? Denk er eens over na, stel dat Oudkerk een allochtoon was geweest dan zou er volgens mij veel meer met een vingertje naar hem worden gewezen. Dan zou men niet zeggen: ach, laat die man toch doen wat hij zelf wil in zijn vrije tijd, naar de hoeren gaan moet toch kunnen?. Nee, dan was het: Zie je? weer zo'n allochtoon die niet geÔntegreerd is en onze waarden en normen niet kent, ze zijn ook allemaal zo! In hun cultuur is het normaal om vreemd te gaan, daarom gaat hij naar de hoeren!...

Barcelona gaat opruimen

Het kon niet uitblijven met het oog op de schuld van 250 miljoen euro: Barcelona gaat opruimen. Voorzitter Juan Laporta zegt dat er acht spelers zullen moeten vertrekken.

Onder de acht vertrekken zitten liefst vijf Nederlanders. De contracten van Michael Reiziger en Philip Cocu worden niet verlengd. Marc Overmars en Patrick Kluivert gaan in de verkoop. Giovanni van Bronckhorst, die nu nog wordt gehuurd, gaat terug naar Arsenal. Op die wijze zal alleen Edgar Davids bij Barcelona blijven. De middenvelder is echter voor een half jaar gehuurd en kan dan mogelijk een lucratieve Italiaanse transfer maken.

Andere slachtoffers zijn keeper RŁstŁ ReÁber, die dit seizoen amper kans tot spelen kreeg, Luis Enrique, die onder Frank Rijkaard niet rendeert, en Gerard Lůpez Segķ.

De timing van de voorzitter is opmerkelijk daar Barcelona vanavond in de kwartfinales van de Copa del Rey een 1-0 achterstand uit de eerste wedstrijd moet zien weg te werken.

Nieuwe shirtsponsor Feyenoord

Yosh wist ons vandaag het volgende te melden:
Het shirt van Feyenoord zal de komende drie seizoenen gesierd worden met de naam van het bankconcern Fortis.

Fortis is de moedermaatschappij van Stad Rotterdam verzekeringen, de huidig shirtsponsor. Naast de drie jaar nam Fortis een optie voor nog eens twee jaar. Het shirt van Feyenoord was in totaal 13 jaar plek van Stad Rotterdam.

Ook de amateurafdeling van Feyenoord zal gesponsord worden Fortis. Excelsior, satellietclub van Feyenoord, dat ook Stad Rotterdam als huidig shirtsponsor heeft zal echter op zoek moeten naar een nieuwe sponsor.

N'Kufo te duur voor Twente

Het is niet waarschijnlijk dat FC Twente Blaise N'Kufo (28) zal kopen. De koopsom kan de club met behulp van sponsors nog wel ophoesten, diens salaris is echter een brug te ver.

Twente kan N'Kufo voor ongeveer 750.000 euro overnemen van diens huidige club Hannover'96. De spits moet echter ook een salaris van omstreeks 600.000 gaan verdienen, dat krijgt hij bij zijn oude club. Twente heeft in verband met de bezuinigingen het salarisplafond echter op 200.000 euro gelegd.

N'Kufo heeft zijn zaakwaarnemers naar Engeland gestuurd om daar naar interessante clubs uit te zien. Twente zou nog wel voor een jaar van huur van de aanvaller kunnen kiezen.

Voor verdediger Spira Grujic (32) vormt het salarisplafond ook een obstakel. Het is daarmee niet zeker of dat hij zijn carriere in Enschede besluiten zal.

CD Review: ID&T presents: The Darkraver

Ik zeg: de grootste mafkees uit de hardcore scene. Ik zeg: de uitvinder van het woord "Hakkuh!". Dat kan natuurlijk maar over ťťn persoon gaan: DJ Darkraver.

In zijn carriŤre als DJ heeft hij maar weinig CD's gemixt, maar ID&T overtuigde hem en liet hem nog een mix in elkaar draaien. Die mix ligt sinds half januari in de winkels onder de naam ID&T presents: The Darkraver.


Australian Open: Uitslag Agassi-Safin

Marat Safin deed vandaag opnieuw zijn trukendoos open: hij verraste Andre Agassi, die zijn eerste nederlaag in 26 opeenvolgende duels van de Australian Open leed. Na vijf sets was Safin een finaleplaats rijker (7-6(6) 7-6(6) 5-7 1-6 6-3).

Marat SafinDe wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. De eerste twee sets werden in een tie-break met minimaal verschil verzilverd door Safin. Agassi verloor daarmee zijn eerste sets dit toernooi. De Amerikaan gaf zich echter niet gewonnen en maakte een vroege break in de derde set. Safin bleef vechten, maar moest de set aan Agassi laten. In het vierde bedrijf kreeg Safin een mentale inzinking, de set ging met 6-1 naar Agassi. De vijfde set beloofde een gevecht, maar op 2-1 wist de Rus Agassi te breken. Die voorsprong gaf Safin niet meer weg, met 6-3 is hij als eerste zeker van de finale. Zijn tegenstander komt morgen uit de partij tussen Roger Federer (Zwi) en Juan Carlos Ferrero (Spa).

Experiment van studenten naar ISS

Twee eerstejaars studenten krijgen de gelegenheid om een eigen onderzoek uit te laten voeren in het internationale ruimtestation ISS. De Nederlandse astronaut Andrť Kuipers zal het experiment in april uitvoeren tijdens zijn bezoek aan het station.

De twee studenten, Sebastiaan de Vet die luchtvaart- en ruimtevaarttechniek studeert aan de TU Delft en Renske Rutgers, student economie aan de Universiteit Utrecht, zullen toekijken hoe hun experiment gelanceerd wordt op 19 april vanaf de Russische ruimtevaartbasis Bajkonoer in Kazachstan.

Het experiment is de winnaar van een wedstrijd die uitgeschreven was door het ministerie van Onderwijs. Er zal onderzoek gedaan worden naar de gevolgen van gewichteloosheid op een bacteriŽle brandstofcel. BacteriŽn zetten onder bepaalde omstandigheden glucose om in elektricteit. Hierdoor ontstaat een soort bacteriŽle batterij, welke in de toekomst mogelijk gewone batterijen kunnen vervangen. Met het experiment willen de studenten onderzoeken of de bacteriŽn in brandstofcellen door de gewichtsloosheid productiever worden.

Game Review: Het Ruimteschip van Catan

Publisher:Denda
Developer:Rockazonga
Website:Denda: Het ruimteschip van Catan
Platform:PC CD-Rom


…ťn van de vele varianten op het overbekende bordspel De Kolonisten van Catan is het bordspel Het Ruimteschip van Catan. Ook hier is een PC versie van gemaakt. Turn based uiteraard, je speelt tegen de computer of een ander persoon via hot-seat, netwerk of internet. Wie is het grootste logistiek genie? Wie weet het beste te handelen en zijn kolonieschepen in te zetten? Wie weet de faktor geluk uit te schakelen en wordt de nieuwe held van Catan?

Ronald Koeman heeft schuld

Ronald Koeman heeft nog een schuld uitstaan. Romario krijgt nog 10.000 dollar van de Ajax-trainer.

De schuld is al bijna 10 jaar oud. Romario gaf in een interview aan een weddenschap met Koeman te hebben gehad: "Op het WK in '94 ging ik een weddenschap aan om 30.000 dollar met mijn collega's Stoitsjkov, Salinas en Ronald Koeman, die elk voor een ander land speelden. Wie kampioen zou worden, kreeg van de andere drie per persoon 10.000 dollar. Ik won de weddenschap, maar het geld heb ik nooit gekregen."

Tedesco weg bij Perugia

Giovanni Tedesco verruilt per direct Perugia voor Genoa.

De 31 jarige aanvoerder, die in de 6 jaar die hij voor Perugia speelde is uitgegroeid tot publiekslieveling, tekende een contract bij de club uit de Italiaanse Serie B tot 2006. Ander slecht nieuws voor de aankomende tegenstander van PSV in de UEFA cup is de blessure van Fabricio Ravanelli. De spits heeft een spierblessure en speelt hoogstwaarschijnlijk niet mee in de volgende competitiewedstrijd tegen Parma.

Twaalf jaar geŽist in zaak Bart S.

calvobbes en DePresident hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Officier van Justitie heeft gisteren in de rechtszaak tegen Bart S. twaalf jaar cel met TBS geŽist, met daarbij de eis dat de dwangverpleging pas begint als de verdachte tweederde van zijn straf heeft uitgezeten. De 27-jarige S. wordt ervan verdacht zijn vriendin Judith Notermans te hebben vermoord door op 22 juli het giftige cyanide op haar broodje pindakaas te doen. De verdachte heeft inmiddels bekend.

De bekentenis van S. is het enige bewijs dat hij iets van doen kan hebben met het overlijden van zijn 30-jarige vriendin. Op de overgebleven stukken brood werden namelijk geen sporen van het gif meer gevonden, aangezien het slachtoffer precies de vergiftige stukken heeft opgegeten. In de bureaula van de verdachte, chemicus van beroep, werden wel chemicaliŽn gevonden, maar die vormen gezien zijn werkzaamheden niet genoeg bewijs. De raadsman van S., mr. J. van Riet, verklaarde al eerder dat Bart S. de perfecte moord had gepleegd. Zonder een bekentenis zou hij allang op vrije voeten zijn geweest.

Tijdens de rechtszaak bleek dat de verdachte vreemdging en dat hij last had van 'sociale angst' wegens de kinderwens van zijn vriendin. Ook bleek uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek dat S. lijdt aan ontwikkelings-stoornissen en een lichte vorm van autisme heeft.

De rechtbank doet op elf februari uitspraak.

Lancering Renault R24

De nieuwe Renault R24 is vandaag in Palermo gepresenteerd.

Vorige week tijdens het testen in Barcelona was de auto al voor pers en publiek te zien. De nieuwe auto vormt een hoogstandje. Met een opvallend ontwerp is het wel afwachten hoe snel hij uiteindelijk zal blijken te zijn.

Teambaas Flavio Briatore gelooft in ieder geval in de nieuwe auto. Hij gelooft dat het team ťťn van de vier titelkandidaten is. Naast Williams, McLaren en Ferrari zou Renault voor zowel het rijderskamioenschap als het constructeurskamioenschap mee moeten kunnen strijden. Hij gelooft dat de banden belangrijk zullen worden en dat Renault met Michelin de juiste keuze heeft gemaakt.

De nieuwe R24 kan meer downforce genereren ondanks de nieuwe regels die de achtervleugel beperken. In tegenstelling tot andere teams heeft Renault een versnellingsbak met maar zes versnellingen. Daarnaast is er vanwege de nieuwe motorregels uiteraard veel aandacht besteedt aan de motor. In de auto neemt deze meer plek in en uiteraard hoopt men dat de betrouwbaarheid flink is verbeterd. Uiteindelijk denkt Pat Symonds, de hoofd-engineer, dat dit de beste auto is uit zijn carriŤre.

MyDoom ergste computervirus allertijden

Schmiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel het MyDoom virus pas enkele dagen oud is, wordt het door experts nu al bestempeld als het ergste computervirus allertijden. Geschat wordt dat het virus momenteel voor 20 tot 30 procent van al het e-mailverkeer verantwoordelijk is. Voorheen werd het SoBig.F virus gezien als het ergste computervirus.

Het MyDoom virus zal op 1 februari een DoS-aanval proberen uit te voeren op de website van SCO. Bij een DoS-aanval wordt er een groot aantal valse aanvragen verstuurd. De server kan deze aanvragen niet snel genoeg verwerken en wordt onbereikbaar voor normale bezoekers. SCO is momenteel in opspraak omdat het aanspraak probeert te maken op de eigendomsrechten van het opensource besturingssysteem linux. Dit wordt door de linux-gemeenschap niet echt gewaardeerd.

SCO heeft inmiddels een beloning van 250.000 dollar uitgeloofd voor degene die informatie kan geven die leidt tot de arrestatie van de verantwoordelijke virusschrijver. Het bedrijf zou inmiddels met de FBI samenwerken om de dader of daders te achterhalen.

De eerste variant op het MyDoom virus is al opgedoken. Deze variant, MyDoom.B geheten, lijkt erg veel op het originele virus. MyDoom.B probeert eveneens een DoS-aanval uit te voeren op de website van SCO. Wat nieuw aan de variant is, is dat deze op 3 februari een DoS-aanval doet op de website van Microsoft. Eenmaal besmet met het MyDoom.B-virus is het bijna onmogelijk om een antivirussite of het downloadgedeelte van de Microsoft-site te bezoeken. Ook diverse sites van advertentiebedrijven worden door het virus geblokkeerd. Wat deze variant gevaarlijker maakt, is dat het lezen van een besmet e-mailbericht al voldoende is om het virus op je computer te krijgen.

Volgens het antivirusbedrijf Kaspersky gebruikt MyDoom.B waarschijnlijk computers die door het eerste MyDoom-virus zijn geÔnfecteerd. "Deze geÔnfecteerde computers hebben mogelijk de opdracht gekregen om exemplaren van MyDoom.B te verspreiden.", aldus een verklaring van Kaspersky.

Jaguar jaloers op andere teams

Jaguar-baas Tony Purnell is vaak best jaloers als hij leest over de budgetten van andere teams.

Met een geschat budget van 170 miljoen dollar per jaar is Jaguar zeker niet ťťn van de kleinere teams, maar toch zijn ze jaloers op teams als Toyota en Ferrari. Die teams worden geschat op 300 miljoen dollar per jaar. Dat kleinere budget zorgt ervoor dat jaguar effectief moet werken en proberen zo weinig mogelijk geld te verspillen.

"Wij zijn verschrikkelijk effectief tegenwoordig. Ik ben trots op hoe iedere dollar wordt besteed op de meest efficiŽnte manier." vertelt Tony Purnell. Het gevolg van een minder budget is wel dat ze problemen, zoals ze die nu hebben met de R5, niet zo snel kunnen oplossen als bijvoorbeeld Ferrari.

Start bouw stalen dam in dijk Stein

Rijkswaterstaat is vanochtend begonnen met het plaatsen van een stalen dam in de verzakte dijk in Stein. "Als de dam is geplaatst, is de situatie tamelijk veilig en kunnen de mensen terug naar hun huizen", legt Kutoeng Wu, woordvoerder van Rijkswaterstaat, uit.

Het gevaar voor doorbreken is nog niet verdwenen, maar wordt volgens Wu steeds minder. "Vannacht zijn de laatste bigbags geplaatst, en er is een stabiele toestand ontstaan".

De stalen dam wordt over een lengte van twaalf meter de grond in gestampt. Dit gebeurt met een heimachine. "Het is nog niet bekend hoe lang het proces gaat duren. Het moet voorzichtig gebeuren, bij teveel fors geweld kan nog meer schade veroorzaakt worden. Er zal dan ook niet ruig worden geheit", aldus de woordvoerder.

Zodra de dam staat, en de situatie veilig is, kunnen de ruim vijfhonderd geŽvacueerde bewoners terug naar hun huizen. Zij zijn sinds dinsdagmiddag, toen er water lekte uit het Julianakanaal, opgevangen in een gemeenschaphuis in het centrum van Stein. "De dijk wordt verder afgewerkt en mogelijk is er extra klei nodig om de dijk te verstevigen."

Dinsdagmiddag verzakte de dijk bij Stein over een lengte van ongeveer tien meter. Over de oorzaak van deze verzakking is nog steeds niets bekend. "Experts hebben een onderzoek ingesteld, maar daar kunnen nog geen harde conclusies uit worden getrokken. Verzakking of een aanvaring misschien. Het is zelfs niet bekend of de daadwerkelijke oorzaak ooit naar buiten komt".

Zie voor verder nieuws over de verzakking van de dijk bij Stein: Dijk bij Stein blijkt niet lek.

Australian Open: Uitslagen dames

De Australian Open krijgt een Belgische finale. Vannacht speelden Justine Henin-Hardenne en Kim Clijsters allebei hun halve finale partij. Hierin wisten zij beiden door te dringen naar de eindstrijd.

Nummer ťťn van de wereld Henin-Hardenne versloeg in de halve finale in twee sets de Colombiaanse Fabiola Zuluga met 6-2 en 6-2. Clijsters, die beweerde niet helemaal fit te zijn, rekende in 2 sets af met de Zwitserse Patty Schnyder. De setstanden waren 6-2 en 7-6 (7-2). In verband met de regen was het het dak van de Rod Laver arena gesloten.

Vorig jaar stonden Henin-Hardenne, en de nummer twee van de wereld Kim Clijsters ook al twee keer tegenover elkaar in de finale van een grandslamtoernooi. Zowel in Parijs als New York, respectievelijk Roland Garros en de US Open, won Henin.


Kim Clijsters en Justin Henin tijdens de prijsuitreiking op de US Open vorig jaar

"Noorden moet zich richten op recreatie"

"Maak van het noorden ťťn groot Center Parcs". Dat advies geeft de Groningse hoogleraar ruimtelijke wetenschappen Gert de Roo. Hij loopt hier alvast voor op de nieuwe Nota Ruimte die het ministerie van VROM in maart zal presenteren. Volgens hem moeten de noordelijke provincies zich veel meer richten op recreatie.

De nieuwe Nota mist volgens De Roo visie en regie. De noordelijke provicies moeten daar handig op inspringen en de handen ineen slaan, zo denkt hij. "De strikte scheiding tussen stad en platteland waaraan de overheid jarenlang dogmatisch vasthield, kan nu ter discussie worden gesteld. Noord-Nederland wordt een interessant alternatief voor het westen als lokale overheden revolutionair durven denken. Het kan dan ťťn groot recreatiegebied worden, een soort nationaal park."

In zijn visie ziet De Roo 'periodewoningen', huizen die steeds tijdelijk worden bewoond. Ook een nieuw soort woonboten in de betrokken provincies ziet hij wel zitten. "Boten van tien bij tien meter, drie verdiepingen hoog en eenvoudig verplaatsbaar. Want mensen willen steeds meer bewegen."

Jambers verkoopt bedrijf aan Reinout Oerlemans

Paul JambersHet productiebedrijf 'De Televisiefabriek' van de Belg Paul Jambers is verkocht aan het Nederlandse 'Eyeworks' van Reinout Oerlemans. In 2002 had het Vlaamse bedrijf een omzet van acht miljoen euro.

Voor De Televisiefabriek maakt Jambers onder andere 'Jambers tien jaar later' over eigenzinnige Vlamingen en een reality-soap over het dagelijks leven van voormalig keeper Jean-Marie Pfaff.

Premiership krijgt winterstop

Na jaren van discussie zal ook de Engelse Premiership een winterstop krijgen.

Daartoe hebben de Engelse clubs unaniem besloten. De winterstop is een experiment voor twee jaar. De winterstop zal twee weken duren en beginnen op 2 januari. Daarmee worden de traditionele wedstrijden rond kerst ontzien. Het moet nog wel worden ingepast in de wedstrijdkalender die erg druk is met 20 clubs in de Premiership en daarnaast nog twee bekertoernooien.

Trainers als Eriksson en Ferguson pleitten al eerder voor de winterstop. Er zijn ook trainers met bedenkingen. Die vrezen dat de grote clubs de winterstop alleen zullen gebruiken voor promotiewedstrijden. Portsmouth-coach Harry Redknapp: "Het is interessant te zien hoe het wordt ingevuld. Ik ben er zeker van dat de winterstop op verschillende en tegenovergestelde manieren wordt gebruikt. Het is moeilijk om de spelers de gewoonte af te leren van het komen trainen. Ze komen ook liever trainen dan dat ze de hele dag met de vrouw moeten doorbrengen."

Uitvinder Ctrl-Alt-Delete gaat met pensioen

ToetsenbordControl-Alt-Delete. Zonder David Bradley had de toetscombinatie niet bestaan. De 55-jarige uitvinder van de combinatie om de computer te herstarten gaat nu met pensioen.

Bradley werkte sinds 1975 bij computerfabrikant IBM. "Ik heb heel veel andere dingen gedaan, maar ik ben eigenlijk alleen bekend om CTRL-Alt-Delete", zo zegt hij in een Amerikaanse krant.

Doordat de toetscombinatie in Windows van Microsoft werd ingebouwd kreeg het echt bekendheid. Na zijn 28 jaar van dienst zal Bradley eind deze week stoppen. Af en toe zal hij nog colleges geven op de NC State University.

Hennepoffensief in Breda

In Breda heeft de politie gisteren verspreid over de stad een einde gemaakt aan de praktijken van 24 hennepkwekers. De afgelopen dagen ontmantelde de politie in Breda ook al een groot aantal hennepkwekerijen.

De grootste slag werd geslagen In de wijk Haagse Beemden. Afgelopen dinsdag werden daar 14 kwekerijen opgeruimd, en nu wederom dat aantal. Twaalf daarvan bevonden zich volgens de politie op een klein woonwagencentrum.

In een loods aan de Goesseelsstraat werd een verlaten plantage aangetroffen die in het verleden zeer lucratief moet zijn geweest. Volgens de politie hebben er ooit 23.000 plantjes gestaan.

In de Driesprong viel de politie binnen in zeven woningen. De bewoners zagen de bui kennelijk al hangen en hadden snel hun plantages ontmanteld. Er wordt wel onderzocht of men gefraudeerd heeft met de elektriciteit.

Trainer Henk Wisman ontslagen

Het bestuur van FC Volendam heeft met onmiddellijke ingang trainer Henk Wisman ontslagen.

In de winterstop had Wisman zich kritisch over het bestuur uitgelaten. Hij klaagde dat hij vier versterkingen had gevraagd en er geen had gekregen, terwijl clubs als ADO Den Haag en FC Zwolle zich wel wisten te versterken. Die opmerking is bij het bestuur verkeerd gevallen. Het bestuur heeft besloten niet meer verder te gaan met de trainer. FC Volendam staat 17de met 13 punten uit 18 duels.

Coulthard wil zich meer laten zien

David Coulthard heeft beloofd het komende seizoen zich binnen McLaren meer te laten gelden.

Komend seizoen zal waarschijnlijk het laatste seizoen voor Coulthard bij McLaren zijn. Voor volgend jaar heeft McLaren namelijk al Kimi RšikkŲnen en Juan Pablo Montoya onder contract. Coulthard zal zich dus moeten bewijzen om ergens anders onderdak te vinden. Binnen McLaren wil hij zorgen dat er meer aandacht voor hem komt.

Coulthard vertelde: "Ik ben van plan me meer proactief te gaan gedragen in plaats van het testprogramma voor lief nemen en dan bij de grand prix aan te komen, hopend dat het okay is. Als een rijder ben je op jezelf aangewezen in de auto. Dus zal ik gebruik maken van die onderdelen binnen MCLaren die mij kunnen helpen mijn techniek te verbeteren. Ik moet gewoon mijn huiswerk doen en leren van eerdere fouten."

Overstappen van ADSL-provider binnenkort mogelijk

KPNKPN wil het vanaf het tweede kwartaal van 2004 technisch mogelijk hebben gemaakt om van ADSL-provider over te stappen. Dat heeft het telecombedrijf tegenover FOK! bevestigd. Het gaat echter alleen nog maar om de providers, de zogenaamde ISP's, die gebruik maken van de lijnen van KPN zoals XS4ALL, Het Net, Wanadoo en Planet. Mensen die over willen stappen naar een lijn van een concurrende provider als BBned of Tiscali moeten nog even wachten.

Het niet over kunnen stappen van provider is voor veel mensen al lang een doorn in het oog. Ook de consumentenbond krijgt er veel klachten over. "In 2003 kregen we ruim 1000 klachten binnen over ADSL. Hoeveel precies over het overstappen ging weet ik niet, maar het waren er wel een flink aantal", aldus Pauline van de Brandhof van de consumentenbond.

Overstappen
Nu is het nog zo dat je eerst je abonnement bij je huidige provider moet opzeggen. Vervolgens moet je opnieuw een aanvraag indienen voor ADSL. Alles bij elkaar zit je dan dus zo'n drie tot zes weken zonder internet. Voor veel mensen is dit een belemmering om over te stappen naar een andere provider. Zo erkent ook provider Demon. Deze provider werkt via het net van Tiscali en BBned en dus niet via KPN. Toch blijft de KPN altijd nodig omdat dit bedrijf de vaste lijnverbindingen in beheer heeft. Demon"Technisch is het heel goed mogelijk om over te stappen. Er moet gewoon een kleine aanpassing gedaan worden in de wijkcentrale, maar KPN houdt het tegen. Er is inmiddels wel een maandelijks overleg met BBned en Tiscali, maar het schiet allemaal niet op", zo zegt productmanager Marieke Ligtvoet van Demon. KPN zegt dat er inderdaad overleg is, maar dat er voorwaardes gesteld moeten worden. "Wij hebben natuurlijk veel moeten investeren in de ADSL-lijnen en in marketing. Dat moet ook terug verdiend worden. Verder willen we wel afspraken maken dat er niet constant gewisseld gaat worden. Het is tegenwoordig een trend om je contract op te zeggen als de algemene voorwaarden wijzigen. Wij willen voorkomen dat klanten om de paar dagen van provider wisselen. En daar willen we eerst harde afspraken over op papier hebben", zegt voorlichtster Caroliene Ubachs van KPN.

Volgens Demon zijn er echter al verschillende voorstellen voor overstapprocedures gedaan. "Maar KPN houdt alles tegen. Hun eigen providers (Het Net, Planet en XS4ALL) zijn bang voor klantverlies. Het feit dat er overigens zoveel ADSL-aanbieders zijn helpt het overleg ook niet echt op weg", aldus de provider, die veelal hogere downloadsnelheden aanbiedt voor, in verhouding, lage prijzen.

Optaright
Ook de OPTA zegt in deze weinig te kunnen doen. De telecomwaakhond zegt met handen en voeten gebonden te zitten aan de telecomwet en kan dus geen procedure starten die te vergelijken is met het overnemen van je telefoonnummer bij GSM-providers. "In de oude telecomwet staat nog niks over internet", laat een woordvoerder ons weten. "De Eerste Kamer is bezig met de nieuwe telecomwet. Dan krijgen wij ruimere bevoegdheden. Maar voorlopig bemoeien wij er ons niet mee."

Extra controle bij Terra College

Het Terra College in Den Haag, waar deze maand leraar Hans van Wieren werd doodgeschoten, heeft bij de ingang twee bewakers neergezet die leerlingen vragen om hun schoolpasje. Bezoekers komen alleen naar binnen met een bezoekerspasje. Reden voor de controle zijn bedreigingen die bij de school zijn binnengekomen na de moord, maar ook moeten leerlingen en docenten weer het vertrouwen krijgen dat het hier veilig is, aldus schooldirecteur Gerard van Miltenburg vandaag in het Algemeen Dagblad.

Van de honderd docenten op het College zijn er vijf nog niet in staat om voor de klas te staan; zij krijgen intensieve begeleiding. Directeur Van Miltenburg noemt de gesprekken die zijn docenten onderling voeren ''indrukwekkend'' en spreekt van een ''fantastisch team''. De politie ondervraagt deze week alle docenten en alle ruim 800 leerlingen.

Murat D. ontmoeten
Van Miltenburg is van plan om verdachte Murat D. te bezoeken, zodra justitie dit toelaat. ''Om de hand vast te houden van de verdachte van de moord, omdat hij daar recht op heeft. Wat hij gedaan heeft, deugt niet en is op geen enkele manier goed te praten. Maar ik geloof niet dat iemand als misdadiger wordt geboren. Niemand wil een moordenaar zijn. Murats leven is nu ook kapot. En daarom verdient ook hij steun. En zijn moeder en de rest van het gezin.'' De directeur hoopt na zo'n ontmoeting meer te begrijpen van Murats daad. ''Maar mijn prioriteit ligt niet bij Murat. Veel belangrijker is de steun aan de familie Van Wieren, de leerlingen en het personeel van de school.''

In Bijlmer stond prijs op hoofd v.d. Graaf

De reden dat Volkert van der Graaf deze week werd overgeplaatst naar een speciale afdeling van de strafgevangenis in Scheveningen, blijken bedreigingen aan het adres van de moordenaar van Pim Fortuyn door medegevangenen te zijn geweest. Gevangenen in de Bijlmerbajes hadden een prijs op zijn hoofd gezet. De Telegraaf meldt dat Van der Graaf volgens cipiers in de Amsterdamse Bijlmerbajes enkele malen met de dood is bedreigd.

Vanaf het moment dat hij vastzat in het huis van bewaring Demersluis, onderdeel van de Bijlmerbajes, hebben bewakers een aantal keren moeten voorkomen dat hij door andere gedetineerden zou worden gemolesteerd. ''Echt, u moet maar van mij aannemen: deze meneer had geen leven. Daar zorgden niet alleen de medegedetineerden voor, maar wij ook'', aldus een anonieme medewerker van de penitentiaire-inrichting.

In Scheveningen zit Van der Graaf op de zogenoemde Beveiligde Individuele Begeleidingsafdeling (BIBA). Daar zitten gevangenen die vanwege hun daad in normale gevangenissen gevaar lopen, zoals kinderverkrachters en moordenaars van kinderen.

Partij werft wethouder via advertentie

De fractie van Leefbaar Rotterdam heeft een personeelsadvertentie geplaatst in drie dagbladen, om de vacature van wethouder in te vullen die is ontstaan na het vertrek van wethouder De Faria. De advertenties zullen te zien zijn in het Algemeen Dagblad, het regionale Rotterdams Dagblad en vanmiddag nog in het NRC.

LR-woordvoerder Reijkersz meent dat deze vorm van werving een onderdeel is van de nieuwe politiek die de vermoorde leider Pim Fortuyn uitdroeg. Hij verwacht middels deze advertentie een prima gekwalificeerd kandidaat binnen te kunnen halen.

De Faria trad op 13 januari af, na een vertrouwensbreuk met de overige leden van de fractie van Leefbaar Rotterdam.

Tien doden bij aanslag op bus in Jeruzalem

Bij een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem zijn minstens tien doden gevallen. Van de bus, die vlakbij de woning van premier Sharon werd opgeblazen, is weinig meer over. Zeker 30 mensen raakten gewond.

De aanslag komt op het moment dat de overdracht plaatsvindt tussen gevangenen van IsraŽl en de Libanese Hezbollah-beweging. De Palestijnse Autoriteit heeft bij monde van minister Saeb Erekat de aanslag veroordeeld.

Van der Graaf klaagt over Twee Vandaag

De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf, heeft een klacht ingediend tegen het actualiteitenprogramma Twee Vandaag. Bij de Raad voor de Journalistiek klaagt Van Der Graaf over de suggestie in een uitzending van juli vorig jaar dat hij ook verdachte is van de onopgeloste moord op de Nunspeetse milieuambtenaar Chris van der Werken in 1996.

Van der Graaf werd in 1996 gehoord als getuige in de moordzaak. Hij kende de milieuambtenaar van de procedures die hij voerde tegen milieuvergunningen voor boeren. Na de moord op Fortuyn werd er een nieuw onderzoeksteam gevormd dat bestond uit zes rechercheurs. De resultaten van dat onderzoek gaven geen aanleiding om Van der Graaf als verdachte te zien.

Volgens de advocaat van Van Der Graaf stond de uitzending van Twee Vandaag in het teken van het proberen te bewijzen dat Volkert het gedaan had. Hij beticht de makers van onzorgvuldige journalistiek, omdat er geen wederhoor is gepleegd. Ook hebben de programmamakers noch de advocaat noch de verdachte benaderd. Politie en justitie zouden bovendien verkeerd zijn weergegeven en er zouden beweringen zijn verzonnen.

-
De videolinks naar de desbetreffende uitzendingen: 16 juli; 18 juli.

Vrouw vat vlam tijdens reanimatiepoging

Tijdens een rit naar het Memorial Ziekenhuis van New London, Connecticut, werd bij een poging met een defibrillator het leven van een vrouw te redden, de patiŽnte met het apparaat in brand gestoken. De vlammen werden snel gedoofd maar de vrouw overleed bij aankomst in het ziekenhuis.

"Ze was een zieke vrouw, dus was het niet ongebruikelijk dat er een ambulance voorstond", zegt een geschokte buurvrouw. Wat er daarna gebeurde was echter zo ongewoon, dat een speciaal team van de politie is gevraagd om uit te zoeken wat er precies fout ging. Het ambulancepersoneel had de 47-jarige Brenda Jewitt achter in de ambulance geladen. De vrouw had een hartstilstand en geprobeerd werd het hart weer op gang te krijgen met een defibrillator. Bij het toedienen van de elektrische schok ontstonden er plotseling vlammen en vloog de kleding van de vrouw in brand. Nadat ze het vuur gedoofd hadden probeerden de hulpverleners Brenda alsnog te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Volgens het team dat de zaak gaat onderzoeken, is het heel wel mogelijk dat de combinatie van de zuurstof die de vrouw werd toegediend, en het metaal van de stretcher hebben geleid tot het uitzonderlijke situatie. Een autopsie heeft inmiddels uitgewezen dat de vrouw een 'natuurlijke dood' is gestorven en de brand niet heeft bijgedragen aan haar overlijden.

Sterke Trabelsi in Africa Cup

Hatem Trabelsi, speler van Ajax, had gisteravond niks te duchten van sneeuw, met TunesiŽ versloeg hij Democratische Republiek Congo (3-0).

Trabelsi kwam pas na de rust in de ploeg van het gastland, dat in de eerste helft geen potten kon breken. Twee voorzetten van Trabelsi lieten echter Francileudo Dos Santos en Najeh Braham de 1-0 en 2-0 maken. Vier minuten voor tijd maakte Dos Santos zijn tweede treffer. Tegenstander DR Congo speelde de hele tweede helft met een man minder daar Lomano Tresor Lua-Lua (Newcastle United) van het veld was gestuurd.

Lua-Lua trapte zijn tegenstander waar de bal niet in de buurt was. Hij moest vervolgens door zes personen in bedwang worden gehouden. Uiteindelijk bracht de Tunesische coach hem naar de kleedkamer.

TunesiŽ bereikte met de zege de kwartfinales van de Nations Cup, eerder won het de openingswedstrijd. In dezelfde poule speelden Guinee en Rwanda 1-1. Zij strijden om het resterende ticket.

Uitslag ronde negen

De winterstop is nu echt voorbij en hoe? Zowat voor het eerst ligt er in het hele land een laag sneeuw. De afgelaste wedstrijden houd je tegoed.

In het nieuwe jaar duiken er weer nieuwe favorieten op in de uitslag. bruut is voorlopig winnaar van ronde 9, met 127 was hij met afstand de beste. frennie en portillo volgen met 110 punten op eerbiedige afstand. Wel moet gezegd dat bruut voor deze ronde bijna klaar is. Drie inhaalduels leveren hem weinig meer punten op, blijft spannend derhalve.

Voor het klassement weet shinji_united wat puntjes op de koploper in te lopen. polopolo doet de beste zaken deze week en bemoeit zich nu met het podium. leooooo en azalin sluiten bij.

Er wordt nu een snelle ronde gespeeld. Aanstaande zaterdag om 18:00 uur worden de teams weer opgeslagen. Voor die tijd kunnen de gewenste transfers worden gepleegd. Succes!

FOK!Managercrew


Ronde 10:
31-01-04 Roda JC - AZ
31-01-04 PSV - Vitesse
31-01-04 RKC Waalwijk - NEC
01-02-04 Willem II - NAC Breda
01-02-04 FC Groningen - FC Volendam
01-02-04 FC Zwolle - FC Utrecht
01-02-04 AFC Ajax - ADO Den Haag
01-02-04 Feyenoord - FC Twente
06-02-04 RBC Roosendaal - RKC Waalwijk
07-02-04 SC Heerenveen - NAC Breda
07-02-04 AZ - FC Volendam
07-02-04 FC Twente - FC Zwolle
08-02-04 Vitesse - Feyenoord
08-02-04 AFC Ajax - PSV
08-02-04 FC Groningen - NEC
08-02-04 Willem II - ADO Den Haag

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.