In een afgelegen dorpje in de Indonesische provincie Papua zijn 38 mensen overleden nadat ze besmet varkensvlees hadden gegeten. Nog eens 1.857 dorpsbewoners lijden aan ernstige diarree. Een medisch team is naar het bergachtige gebied gestuurd om de sterfgevallen te onderzoeken.
De autoriteiten melden dat de bewoners geroosterd varkensvlees hebben gegeten dat is overgebleven van een traditioneel kerstfeest. Een coördinator van het Health Crisis Centre in Jayapura, de hoofdstad van Papua, vertelt dat het vlees waarschijnlijk besmet is geraakt met een bacterie doordat het slecht bewaard is.
Help ons; deel dit item als je het leuk vond
Heb je een leuk of interessant bericht gevonden dat je graag op FOK! terug ziet? Tip ons dan via de submit!
Voordeel als je in een supermarkt werkt... Dan zie je dat soort dingen over het algemeen. Ook thuis let ik er onbewust heel erg op of dingen goed, maar vooral niet te lang bewaard worden
Quote Bert Visscher: Je bewaart dingen gewoon te lang. Vorige week nog een pak yoghurt... (voor de mensen die dit kennen foto)
"Life ain't easy." "Well... Nobody ever said it was..."
Damn, one sick pig, zoveel doden joh, had vast geen keurmerk.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
Zoals gezegt, ik werk zelf ook in de horeca, en je zal bij mij echt geen dingen vinden die overdatum of net even te lang bewaard zijn.
Sterker nog, een pakje vleeswaren voor op brood moet bij mij dezefde dag op zijn, want daarna eet ik het niet meer. Kheb ook van die stickertjes...
Dat mogen de andere doen hier. ;-)
Ik weet het, tis een beetje een obsessie geworden, maar als je in de horeca werkt dan kan dat ook niet anders.
ISO, HACCP en al die andere codes.
Kunnen ze daaro nog wat van leren (ook al gaat het hier in Nederland soms wel heel erg ver qua hygiene codes..)
Voorbeeld:
In de keuken heb je routes. De zogenaamde voedsel routes en afval routes. Iedereen kan er in komen dat je afval niet bij voedsel houdt, en dat de afvalbak ergens ver van de bereiding houdt. Maar dat je met een pannetje aardappels niet een route mag doorkruizen van een afvalzak bijvoorbeeld vind ik erg ver gaan...
als het over geroosterd vlees van de kerst gaat dan denk ik niet dat we over besmet vlees moeten praten maar gewoon over bedorven vlees/voedsel Voor de moslims dus Lamsvlees een maand na het slachtfeest eten terwijl het ongekoeld bewaard is geweest En voor de hindu's bedorven groente (vast minder erg)
Wij (nederlandes) hebben daaar duidelijk te lang gezeten, we hebben onze "zuunigheid" op de papuas overgebracht
hmmm, ik heb gisteren nog gebakken varkenssate gehad foto
Lekker he man, zulke dingen mogen eigelijk niet gebeuren ! Met eten moet je voorzichtig zijn , en altijd goed beware ! foto Ah well, Learning all the time...
Yes we can! | I didn't fail, it's just postponed success.
Like trump...
quote:
Nog eens 1.857 dorpsbewoners lijden aan ernstige diarree.
Jongens, help me even herinneren dat ik morgen aandelen Popla inkoop! foto
Quote Bert Visscher: Je bewaart dingen gewoon te lang. Vorige week nog een pak yoghurt... (voor de mensen die dit kennen foto)
Maar bij alle soorten vlees kan dit gebeuren als je het te lang en warm bewaart! foto
Maar wel fuck zeg maar voor die mensen daar!
quote:
Quote Bert Visscher: Je bewaart dingen gewoon te lang. Vorige week nog een pak yoghurt...
...yoghurt met champions, nieuw van Mona! foto
[ Dit bericht is gewijzigd door baquelappe ]
foto
[ Dit bericht is gewijzigd door RRRobert ]
quote:
Door Wanksta - vrijdag 30 januari 2004 @ 00:43 (Unmodded)
bet lullig voor de overlevenden, die staan met diarree op de begrafenissen.....
foto
Hahaha is inderdaad zeer 'shit' foto
Sterker nog, een pakje vleeswaren voor op brood moet bij mij dezefde dag op zijn, want daarna eet ik het niet meer. Kheb ook van die stickertjes...
Dat mogen de andere doen hier. ;-)
Ik weet het, tis een beetje een obsessie geworden, maar als je in de horeca werkt dan kan dat ook niet anders.
ISO, HACCP en al die andere codes.
Kunnen ze daaro nog wat van leren (ook al gaat het hier in Nederland soms wel heel erg ver qua hygiene codes..)
Voorbeeld:
In de keuken heb je routes. De zogenaamde voedsel routes en afval routes. Iedereen kan er in komen dat je afval niet bij voedsel houdt, en dat de afvalbak ergens ver van de bereiding houdt. Maar dat je met een pannetje aardappels niet een route mag doorkruizen van een afvalzak bijvoorbeeld vind ik erg ver gaan...
Koelkast goed koud houden is belangrijk.
Raar bericht trouwens, nu nog vlees willen eten dat van kerstmis over is. Ben je echt niet lekker.
Voor de moslims dus Lamsvlees een maand na het slachtfeest eten terwijl het ongekoeld bewaard is geweest
En voor de hindu's bedorven groente (vast minder erg)
Wij (nederlandes) hebben daaar duidelijk te lang gezeten, we hebben onze "zuunigheid" op de papuas overgebracht
Lekker he man, zulke dingen mogen eigelijk niet gebeuren ! Met eten moet je voorzichtig zijn , en altijd goed beware ! foto Ah well, Learning all the time...
Heb zelf 3 maal voedselvergiftiging gehad. Dit is iets wat je je ergste vijand NIET toewenst...
Smaakpolitie fotofoto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken