CD Review: ID&T presents: The Darkraver

Steve Sweet...

Steve Sweet groeit vanaf zijn zevende op bij zijn oma op CuraÁao. Op zich had hij het daar prima naar zijn zin, maar toen kwam zijn moeder ook naar het eiland. Ze was streng voor Steve, hij mocht nooit uit en als hij straf kreeg, dan betekende dat straf met de stok.


Op school deed Steve niet bepaald zijn best en zijn moeder was hem beu. Daarom moest Steve naar zijn vader, die in Nederland woonde, maar die had Steve in geen jaren gezien en hij wilde niet weg. Uiteindelijk zag hij op een dag een KLM ticket op tafel liggen. Het bleek geen vakantie, maar een enkele reis Nederland voor hem alleen.

Steve zat oorspronkelijk helemaal in de R&B en salsa scene. Hij leerde in de beveiliging een paar gabbers kennen die bij de technische dienst werkten. Die namen hem mee naar Parkzicht en gaven hem een pilletje. Steve zag de DJ aan de knoppen draaien en dacht meteen 'dit moet ik ook'. De pil sloeg in, zijn benen begonnen te trillen en de Darkraver was daar!

...alias de Darkraver

Al snel werd Darkraver ťťn van de populairste hardcore en oldschool DJ's. In Den Haag vertegenwoordigde hij de hardcore-scene samen met DJ Gizmo, ook was hij natuurlijk vertegenwoordigd op het Haagse "Rave the City".


De meeste mensen zullen Darkraver kennen van zijn rare outfits, kapsels, geintjes en natuurlijk aan zijn bijnaam Mr. Baco. Rond 1997 was hij ťťn van de oprichters van een langzamere vorm van hardcore, "Newschool". In die tijd produceerde hij met DJ Vince hits als "Intelligent Hardcore" en "Thunderground", die inmiddels tot de klassiekers gerekend mogen worden.

De populariteit van hardstyle is voor Darkraver niet onopgemerkt gebleven; hij draait dit dan ook naast hardcore en oldschool, soms onder de naam DJ Steve Sweet. Nog steeds houden heel veel mensen van deze vreemde vogel, omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Alleen dat het gezellig wordt.