Guusje Nederhorst (34) overleden


Guusje Nederhorst: 1969 - 2004

Vanmiddag is bekend geworden dat de actrice Guusje Nederhorst op 34-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

In januari kwam Guusje nog in het nieuws, omdat weekblad PrivÚ een artikel had gepubliceerd over haar ziekte. Manager Edwin Jansen wilde toen geen mededelingen over haar ziekte doen, maar liet weten dat ze herstellende was
Guusje Nederhorst is bekend geworden als actrice uit de serie Goede tijden, Slechte tijden, waarin ze de rol van Roos Alberts speelde. Samen met twee van haar tegenspelers, Katja Schuurman en Babette van Veen, werd ze in 1995 gevraagd voor het muzikale trio: Linda, Roos en Jessica, waarmee ze diverse malen een hit wist te scoren. De hitsingle 'Ademnood' heeft wekenlang op nummer 1 gestaan in de Nederlandse hitlijsten, maar medio 1998 besloten de drie met de groep te stoppen.


Guusje met Katja Schuurman en Babette van Veen

Op vrijdag 1 december 2000 is Guusje gestopt met haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze is daarna nog ÚÚnmaal als engel in de serie verschenen.

Daarnaast heeft zij ook nog diverse malen met haar GTST-collega Babette van Veen meegewerkt aan het belspel Call Girls bij Veronica. Vanwege het succes dat zij hiermee behaalde heeft zij ook nog enige tijd het RTL4-programma Factor 4 gepresenteerd. In 2002 speelde ze een paar maanden de rol van zuster Angela in Onderweg Naar Morgen.

In het voorjaar zou een kinder-cd van Guusje Nederhorst verschijnen met daarop meezing- en slaapliedjes voor nul- tot drie-jarigen. Ook was ze bezig met een boekje met verhalen voor het slapen gaan voor dezelfde doelgroep.

Barbara Augustine (Guusje) Nederhorst is geboren op 4 februari 1969 in Amsterdam. Ze heeft mavo, havo en atheneum afgerond en trouwde afgelopen zomer/herfst in Las Vegas met Dinand Woesthoff, de zanger van Kane, nadat een eerder huwelijk met Sander Dikhoff op een scheiding uitliep.

Guusje woonde samen met haar man en haar op 29 juni j.l. geboren zoontje Dean Maddy in Scheveningen.

Het bericht werd oorspronkelijk geplaatst om 14.39 uur.

-
Op de website van Kane staat een afscheidsgedicht van Dinand Woesthoff voor zijn Guusje.
Op de website Condoleance.nl is een condoleanceregister geopend.