Barcelona gaat Nederlanders de deur uit doen

FC Barcelona zet aan het eind van het seizoen flink wat spelers in de verkoop. Voorzitter Joan Laporta kondigde aan dat er acht spelers zullen moeten vertrekken. Barcelona heeft momenteel een schuld van 250 miljoen euro en de prestatie in de Spaanse competitie valt tegen.

Laporta noemde ook de namen, daarbij vijf Nederlandse. De contracten van Michael Reiziger en Philip Cocu zullen niet worden verlengd. Marc Overmars en Patrick Kluivert gaan in de verkoop. Giovanni van Bronckhorst, die nu nog wordt gehuurd, gaat terug naar Arsenal. Op die wijze zal alleen Edgar Davids bij Barcelona blijven. De middenvelder is echter voor een half jaar gehuurd en kan deze zomer mogelijk een lucratieve Italiaanse transfer maken.

Andere slachtoffers zijn keeper Rüstü Reçber, die dit seizoen amper kans tot spelen kreeg, Luis Enrique en Gerard López Segú. Wel wordt een terugkeer van middenvelder Juan Roman Riquelme verwacht. De Argentijn is dit seizoen uitgeleend aan Vilarreal.

De timing van de voorzitter is opmerkelijk daar Barcelona vanavond in de kwartfinales van de Copa del Rey tegen Real Zaragoza een 1-0 achterstand uit de eerste wedstrijd moet zien weg te werken. Het besluit zou overigens in overleg met de technische staf zijn genomen.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!