MyDoom ergste computervirus allertijden

Schmiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel het MyDoom virus pas enkele dagen oud is, wordt het door experts nu al bestempeld als het ergste computervirus allertijden. Geschat wordt dat het virus momenteel voor 20 tot 30 procent van al het e-mailverkeer verantwoordelijk is. Voorheen werd het SoBig.F virus gezien als het ergste computervirus.

Het MyDoom virus zal op 1 februari een DoS-aanval proberen uit te voeren op de website van SCO. Bij een DoS-aanval wordt er een groot aantal valse aanvragen verstuurd. De server kan deze aanvragen niet snel genoeg verwerken en wordt onbereikbaar voor normale bezoekers. SCO is momenteel in opspraak omdat het aanspraak probeert te maken op de eigendomsrechten van het opensource besturingssysteem linux. Dit wordt door de linux-gemeenschap niet echt gewaardeerd.

SCO heeft inmiddels een beloning van 250.000 dollar uitgeloofd voor degene die informatie kan geven die leidt tot de arrestatie van de verantwoordelijke virusschrijver. Het bedrijf zou inmiddels met de FBI samenwerken om de dader of daders te achterhalen.

De eerste variant op het MyDoom virus is al opgedoken. Deze variant, MyDoom.B geheten, lijkt erg veel op het originele virus. MyDoom.B probeert eveneens een DoS-aanval uit te voeren op de website van SCO. Wat nieuw aan de variant is, is dat deze op 3 februari een DoS-aanval doet op de website van Microsoft. Eenmaal besmet met het MyDoom.B-virus is het bijna onmogelijk om een antivirussite of het downloadgedeelte van de Microsoft-site te bezoeken. Ook diverse sites van advertentiebedrijven worden door het virus geblokkeerd. Wat deze variant gevaarlijker maakt, is dat het lezen van een besmet e-mailbericht al voldoende is om het virus op je computer te krijgen.

Volgens het antivirusbedrijf Kaspersky gebruikt MyDoom.B waarschijnlijk computers die door het eerste MyDoom-virus zijn geïnfecteerd. "Deze geïnfecteerde computers hebben mogelijk de opdracht gekregen om exemplaren van MyDoom.B te verspreiden.", aldus een verklaring van Kaspersky.