Lancering Renault R24

De nieuwe Renault R24 is vandaag in Palermo gepresenteerd.

Vorige week tijdens het testen in Barcelona was de auto al voor pers en publiek te zien. De nieuwe auto vormt een hoogstandje. Met een opvallend ontwerp is het wel afwachten hoe snel hij uiteindelijk zal blijken te zijn.

Teambaas Flavio Briatore gelooft in ieder geval in de nieuwe auto. Hij gelooft dat het team één van de vier titelkandidaten is. Naast Williams, McLaren en Ferrari zou Renault voor zowel het rijderskamioenschap als het constructeurskamioenschap mee moeten kunnen strijden. Hij gelooft dat de banden belangrijk zullen worden en dat Renault met Michelin de juiste keuze heeft gemaakt.

De nieuwe R24 kan meer downforce genereren ondanks de nieuwe regels die de achtervleugel beperken. In tegenstelling tot andere teams heeft Renault een versnellingsbak met maar zes versnellingen. Daarnaast is er vanwege de nieuwe motorregels uiteraard veel aandacht besteedt aan de motor. In de auto neemt deze meer plek in en uiteraard hoopt men dat de betrouwbaarheid flink is verbeterd. Uiteindelijk denkt Pat Symonds, de hoofd-engineer, dat dit de beste auto is uit zijn carrière.