Nachtvoorstelling Youp vanwege EK Voetbal

DeTulp050 had ons het volgende te melden:

Cabaretier en voetballiefhebber Youp van 't Hek speelt de laatste voorstelling van zijn tournee Prachtige Paprika's in de nacht. Deze voorstelling valt namelijk samen met de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK in Portugal en Youp van 't Hek wil er geen minuut van missen.

De voorstelling van zaterdag 19 juni is niet op de normale tijd om 20:30, maar begint maar liefst drie uur later, om 23:30 uur. De voorstelling die eerst plaats zou vinden op 15 juni zal nu een dag eerder plaatsvinden, zodat hij ook kan kijken naar de wedstrijd Nederland-Duitsland. De reden dat hij deze wedstrijd ook niet in de nacht zal spelen, is omdat hij veel te bang is dat de sfeer door een mogelijk verlies dan zo bedompt is, dat geen grap meer aan zal komen. De wedstrijd tegen Tsjechië heeft volgens Van 't Hek niet zo'n grote lading als tegen Duitsland en hij durft het wel aan om daarna de bühne te betreden.
"Als Nederland dan wint, houden we een feestje en heeft Youp er tijdens zijn voorstelling ongetwijfeld wel commentaar op," aldus de directeur van de Groninger Schouwburg.

Het zal Youp van 't Hek nog wel enig geld kosten om de voorstelling plaats te laten vinden op dat tijdstip. Daarover zegt de theaterdirecteur: "Volgens de CAO voor theatertechnici staat op zaterdagnacht werken een toeslag en moeten onze medewerkers wel extra betaald worden." De theaterdirecteur is er niet bang voor dat dit Youp op zal breken: "Het is peanuts, een klein bedrag."