Oma baart eigen kleinkinderen

DeTulp050 had ons het volgende vertaalde en herschreven bericht te melden:

Een vrouw heeft enkele dagen geleden haar eigen kleinkinderen gebaard. Zij heeft als draagmoeder voor haar eigen dochter gefungeerd en kon zelf als eerste haar nieuwe kleindochter en -zoon op deze wereld verwelkomen.

De geboorte vond plaats in Gujarat, India, waar de 43-jarige oma woonachtig is. Gynaecoloog Dr. Nayana Patel, die verantwoordelijk was voor de IVF-behandeling en aanwezig bij de geboorte, verklaarde dat het wellicht een ongebruikelijke situatie is, maar dat ze blij is dat ze er een onderdeel van mocht uitmaken. "Het stel had mij benaderd en de grootmoeder bood aan om te helpen, omdat ze echt heel graag een baby wilden hebben." zei ze. De gelukkige grootvader verklaarde aan de Engelse krant 'The Sun': "Het was een erg emotioneel moment, zelfs emotioneler dan de geboorte van mijn eigen eerste kind."

De moeder, 26 jaar, heeft een zeldzame ziekte, het Rokitansky syndroom, waardoor zij niet op een normale manier kan bevallen. Bij de geboorte via de 'draagoma' traden verder geen complicaties op, behalve dat de kinderen uit voorzorg via een keizersnede ter wereld zijn gebracht. De kinderen hebben nog geen naam gekregen, maar zullen binnen twee maanden met hun ouders terugkeren naar Groot-Brittannië.