Extra controle bij Terra College

Het Terra College in Den Haag, waar deze maand leraar Hans van Wieren werd doodgeschoten, heeft bij de ingang twee bewakers neergezet die leerlingen vragen om hun schoolpasje. Bezoekers komen alleen naar binnen met een bezoekerspasje. Reden voor de controle zijn bedreigingen die bij de school zijn binnengekomen na de moord, maar ook moeten leerlingen en docenten weer het vertrouwen krijgen dat het hier veilig is, aldus schooldirecteur Gerard van Miltenburg vandaag in het Algemeen Dagblad.

Van de honderd docenten op het College zijn er vijf nog niet in staat om voor de klas te staan; zij krijgen intensieve begeleiding. Directeur Van Miltenburg noemt de gesprekken die zijn docenten onderling voeren ''indrukwekkend'' en spreekt van een ''fantastisch team''. De politie ondervraagt deze week alle docenten en alle ruim 800 leerlingen.

Murat D. ontmoeten
Van Miltenburg is van plan om verdachte Murat D. te bezoeken, zodra justitie dit toelaat. ''Om de hand vast te houden van de verdachte van de moord, omdat hij daar recht op heeft. Wat hij gedaan heeft, deugt niet en is op geen enkele manier goed te praten. Maar ik geloof niet dat iemand als misdadiger wordt geboren. Niemand wil een moordenaar zijn. Murats leven is nu ook kapot. En daarom verdient ook hij steun. En zijn moeder en de rest van het gezin.'' De directeur hoopt na zo'n ontmoeting meer te begrijpen van Murats daad. ''Maar mijn prioriteit ligt niet bij Murat. Veel belangrijker is de steun aan de familie Van Wieren, de leerlingen en het personeel van de school.''