Manchester doet bod op Arjen Robben

Manchester United zou aanvaller Arjen Robben van PSV een vijfjarig contract hebben voorgelegd, dat schrijft de Britse krant The Mirror vandaag. Ook de voetbalzender SkySports bevestigt het nieuws. Dit terwijl United-trainer Sir Alex Ferguson in 'Mail on Sunday' zegt al dichtbij een akkoord te zijn.

Van Nistelrooij (l), Robben (r)Robben (19) kwam gister in Manchester aan om verder te onderhandelen met de club. United zou voor hem een wekelijks salaris van ongeveer 43.000 Euro hebben liggen. Hiernaast wordt een bedrag van 7,1 miljoen Euro genoemd om het contract met zijn huidig werkgever PSV af te kopen.

PSV staat niet onwelwillend tegen een overgang van Robben. De ster van PSV mocht eerst bij FC Groningen nog een jaartje rijpen, maar maakte eenmaal bij PSV een stormachtige ontwikkeling door. In de Champions League speelde hij bij vlagen indrukwekkend. Ook werd hij international. Vorige zomer werd het contract van Robben om zijn goede spel nog opgewaardeerd.

Robben (19) zou bij United teamgenoot kunnen worden van Ruud van Nistelrooij, die momenteel zelf nadenkt over een nieuw contract van vijf jaar met een salaris van 56.000 Euro. Naast Manchester United is ook het Londense Chelsea nog gegadigde voor Robben.

De Fok!competitiemanager meldde op 14 december reeds dat zich een grote gegegadigde had gemeld. Robben gaf daarna nog aan er zeker van te zijn niet in de winterstop te zullen vertrekken. Een vertrek van topscorer en collega-spits Mateja Kezman in de komende weken lijkt momenteel echter meer onwaarschijnlijk.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!