Skispringen: Uitslag Innsbruck (Vierschansen)

De derde wedstrijd van de vierschansentoernee is vandaag gewonnen door de Sloveen Peter Zonta. De 24-jarige skispringer wist in Innsbruck met een puntenaantal van 265,2 de Finnen Veli-Matti Lindstroem (253,9 punten) en Janne Ahonen (253,8 punten) voor te blijven.

Met een sprong van 128 meter stond de student uit Ljubljana na de eerste ronde op plaats acht. Door in de tweede ronde een afstand van 128,5 meter te behalen, schoot hij door naar de eerste plaats.

De Noor Sigurd Pettersen, die de vorige twee wedstrijden van de vierschansentoernee won, behaalde vandaag de vierde plaats, waardoor hij binnen het toernee-klassement nog steeds op plaats één staat. Ook in het wereldbekerklassement heeft hij nog altijd de leiding.

De laatste wedstrijd van de vierschansentoernee is het driekoningsspringen in het Oostenrijkse Bischofshofen, dat op 6 januari plaatsvindt.

Bron: Skispringen.com
Peter Zonta tijdens de kwalificatiewedstrijd die gisteren gehouden werd.