Politie hele nacht bezig door 'eetpiraat'

De politie in het Groningse Haren heeft vrijdagavond en -nacht handenvol werk gehad aan een 45-jarige man die diverse restaurants op ťťn avond bezocht om zijn honger te stillen. Probleem hierbij was dat de man dit ook na sluitingstijd deed en zonder te betalen.

De eerste melding werd om 18.00 uur gedaan omdat de man in een restaurant zijn rekening van 37 euro niet kon betalen. Hij werd meegenomen naar het bureau en mocht na verhoor weer vertrekken. Om 21.00 uur werd de man echter betrapt op de diefstal van zes blikjes bier uit een supermarkt. Na een tweede verhoor werd hij opnieuw vrijgelaten.

Kort voor middernacht kwam er een melding binnen over een inbraak bij een restaurant. Ter plaatse bleek dat er inderdaad ingebroken was, maar de dader was spoorloos. Bij een ander restaurant bleek een poging tot inbraak te zijn gedaan, maar ook daar troffen de agenten niemand aan. Pas bij de derde melding van inbraak troffen de agenten de man in een restaurant aan. Hij zat in de keuken en deed zich te goed aan rauwe spek en citroenbrandewijn. De man kon de nacht in de cel doorbrengen en kan een flinke boete tegemoet zien.