Zoektocht naar slachtoffers vliegramp voortgezet

In de Rode Zee bij de Egyptische badplaats Sharm el-Sheik is zondag de zoektocht naar lichamen en resten van het zaterdag verongelukte passagiersvliegtuig voortgezet. De bergingsmedewerkers maken daarbij onder andere gebruik van een onderwaterrobot die Frankrijk naar het gebied heeft gestuurd.

Van twaalf of dertien inzittenden zijn inmiddels lichaamsresten gevonden. In totaal zaten er 148 mensen in de Boeing 737, voor het overgrote deel Franse toeristen. Het toestel ligt op 800 tot 1.000 meter diepte, een plek die voor duikers onbereikbaar is. De zoektocht richt zich vooral op de romp van het vliegtuig. De baai waar het toestel is neergekomen is door de autoriteiten tot verboden gebied verklaard.

Het ministerie van luchtvaart in Egypte spreekt een terroristische aanslag vooralsnog tegen. Ooggetuigen zagen dat het vliegtuig intact de zee raakte, het is dus niet in de lucht opgeblazen door terroristen. Het toestel was even daarvoor tot één kilometer hoogte geklommen, maar stortte toen in zee. Het heeft geen noodsignaal uitgezonden.