"'Gamen' woord van het jaar"

Gamen is op de website Woord van het jaar gekozen tot het woord van 2003. Via de site kan iedereen zelf nieuwe woorden toevoegen die men opgemerkt heeft, waarna de bezoekers er op kunnen stemmen. Uit de reacties op de site valt overigens af te lezen dat niet iedereen het eens is met de keuze. Sommigen menen dat het woord al veel langer bestaat of gewoon een verbastering is van het Nederlandse woord spelen (ik game, hij gamet, wij gamen, wij hebben gegamed).

Op plek twee eindigde het totaal onbekende beurtbalkje, waarschijnlijk op die plek beland onder aanvoering van de makers van beurtbalkje.nl. Het woord duidt op het balkje dat op een kassaband wordt gezet tussen de artikelen van de volgende klant.

Wie de complete ranglijst doorloopt komt overigens wel degelijk nieuwe woorden tegen die de laatste jaren voor het eerst gebruikt werden, zoals googelen (iets opzoeken via Google), adoptiekip, verklikkerkip (ingezet met de vogelpest), Mabelgate, kutmarokkaan (rotjoch van allochtone komaf) en vleesverlater (iemand die steeds minder vlees gaat eten). Ook het woord scorebordjournalistiek is terug te vinden. Door AZ-trainer Co Adriaanse gelanceerd en doelend op journalisten die alleen naar de uitslag en niet naar het gespeelde spel kijken.