'Finding Nemo' beste film van 2003

De animatiefilm 'Finding Nemo' is zaterdag door de Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot beste bioscoopfilm van 2003. Het digitale avontuur van de vissen Nemo, Marlin en Dory eindigde boven 'Kill Bill Vol.I' en het derde deel in de Lord of the Rings-trilogie, 'The Return of the King'.

'Finding Nemo' is een groot succes. In de film start clownvis Marlin een zoektocht naar zijn zoon Nemo. Deze is even daarvoor meegenomen door een duiker. Marlin komt de vergeetachtige vis Dory tegen en samen trotseren ze de gevaren van de grote zee. De film is een groot succes, wereldwijd is al 800 miljoen dollar opgebracht. Alleen al in Nederland is de film meer dan een miljoen keer bezocht.

Er werd echter door de journalisten ook een slechtste bioscoopfilm van het jaar gekozen. Dat werd 'Adrenaline', een film die al na een week uit de Nederlandse bioscopen verdween, nadat slechts 600 mensen een kaartje hadden gekocht. Het tweede en derde deel van 'The Matrix' waren eveneens voor de journalisten geen pretje om naar te kijken.

De beste Nederlandse productie was dit jaar 'Cloaca'. De herboren Pipo deed het veel slechter: zijn 'Pipo en de P-P-Parelridder' werd tot slechtste Nederlandse film verkozen.Lees ook de reviews van Finding Nemo, Kill Bill Vol.I en The Return of the King .