FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 december 2003

Greene, Boulahrouz tekenen bij

Khalid Boulahrouz en Sergino Greene hebben hun contracten bij RKC Waalwijk verlengd. Beide spelers hadden een verbintenis die deze zomer afliep, maar staan nu weer tot half 2006 onder contract.

Greene is als geboren Amsterdammer getogen bij de jeugd van Ajax, waarna hij bij Haarlem terecht kwam. Na ťťn seizoen Eerste Divisie kwam de 21-jarige verdediger in 2002 over naar Waalwijk, waar hij ondertussen een basisplaats heeft gekregen.

Khalid Boulahrouz kwam in 2001 over van AZ naar RKC Waalwijk. Dit jaar valt de bijna 22-jarige Boulahrouz op omdat hij als verdediger door Martin Jol de laatste drie wedstrijden in de spits wordt ingezet.

KerstBlog voor kids

10-

Versier een online-kerstboom en zorg dat je de piek op de top van de boom zet.
De Speelzolder heeft ook weer een speciale site met eenvoudige spelletjes voor de kleintjes onder ons en verder nog een site alwaar wat kleine spelletjes staan..
Je kerstsok kun je hier ophangen en misschien stopt de kerstman er iets in..
Zoek je nog plaatjes om je mail tijdelijk te versieren ? Klik dan hier

De kerstman

Treinstation Zutphen ontruimd om gaslek

Na een melding over gaslucht rond het treinstation van Zutphen, is deze geheel ontruimd. De melding kwam binnen rond 18:00 uur. Een gasleiding voor de verwarming van de wissels bleek losgeschoten te zijn. Ongeveer anderhalf uur reed er geen treinverkeer van en naar Zutphen.

De wissels worden met behulp van gas verwarmd om te voorkomen dat ze bevriezen. Medewerkers sloten de hoofdkraan van de gastoevoer van de wissel af, waardoor treinen rond 19:30 uur weer mochten rijden. Voordat de nacht invalt zal de brandweer naar verwachting bezig zijn het lek te dichten. Problemen deden zich niet voor.

Minardi en Trust uit elkaar

Na veel gesproken te hebben met Minardi is het nu zeker dat Jos Verstappen niet meer voor dit team uit zal komen.

Rudolf wist ons vandaag het volgende te melden:

Er is weinig vertrouwen in het team van Minardi. Het management van Verstappen en Trust zien er geen heil meer in om bij het achterhoede team aan de slag te gaan. Er wordt door hun verwacht dat de prestaties er niet beter op gaan worden komend jaar.

Trust wil zijn naam niet langer verbinden aan een team dat technisch achterblijft in de ontwikkelingen. Wel is Trust heel tevreden over de commerciŽle resultaten die het heeft behaald na de instap in de Formule 1 en is Paul Stoddart daar ook heel dankbaar voor.

Briatore wil Webber en Alonso

Voor 2005 wil Flavio Briatore graag Fernando Alonso en Mark Webber als coureurs. De Italiaan heeft lak aan alle berichten rondom Mark Webber

Fernando Alonso heeft al de interesse van Ferrari op zak. Vorige week gaf Alonso al aan dat hij er op dit moment niks voor voelt om voor Ferrari te gaan rijden. Hij dient dus sowieso zijn contract uit bij Renault.

Mark Webber is in het vizier van Williams om daar Juan Pablo Montoya op te volgen in 2005. Briatore begrijpt waarom Webber zo'n gewilde coureur is en wil graag een stokje steken voor deze plannen. Briatore, als manager van Webber, heeft nog een optie lopen op hem.

"We hebben een optie op Mark en we zullen overwegen om van deze optie gebruik te gaan maken of niet. We hebben de mogelijkheid om hem in 2005 naar Renault te halen, of om hem nog een jaar bij Jaguar te laten en hem dan alsnog naar Renault halen. Maar hij is van ons, en hij is een langetermijninvestering", zegt Briatore.

Geen vrouw voor Perugia

De FIFA heeft in reactie op Perugia, waar de voorzitter een vrouw wilde contracteren, benadrukt dat er in de professionele competies een scheiding van sexen geldt.

Perugia, de tegenstander van PSV in de volgende ronde van de UEFA Cup, wilde de Duitse Birgit Prinz een contract aanbieden voor de tweede seizoenshelft. Nadat eerder onderhandelingen met twee Zweedse voetbalsters vastliepen wilde Perugia eerst wel de reactie van de FIFA afwachten.

De voorzitter van Perugia kon in de regelementen geen obstakels ontdekken. De FIFA heeft nu echter bij monde van vice-secretaris Jerome Champagne laten weten dat het niet is toegestaan: "De scheiding der sexen geldt voor alle FIFA-competities op professioneel niveau".

Boswachter uit 'Skippy' overleden

fyful, tommÝh en Vampier hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische acteur Ed Devereaux is op 78-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Londen aan kanker overleden. Devereaux is vooral bekend door zijn rol van boswachter Matt Hammond in de televisieserie 'Skippy, the Bush Kangaroo'.

Devereaux speelde verder nog in meer dan twintig films. Zijn laatste televisie-optreden was een gastrol in de Britse serie 'Absolutely Fabulous'.

Hirsi Ali weg als woordvoerder ontwikkelingssamenwerking

De VVD ontneemt Ayaan Hirsi Ali per 1 januari het woordvoerderschap op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Haar fractiegenoot Zsolt Szabo zal die functie overnemen. Officieel heet het dat door het vertrek van Erica Terpstra, portefeuilles herschikt moeten worden.

Binnen de VVD is er echter ook onvrede op de manier waarop Hirsi Ali gisteren en vorige maand de vloer aanveegde met de Nederlandse ontwikkelingshulp. Gisteren kreeg Ali de wind van voren van veel partijen door haar opnieuw harde uithaal naar minister Agnes van Ardenne. Volgens Hirsi Ali deugt het ontwikkelingsbeleid niet.

Hirsi Ali zei dat de VVD het inhoudelijk oneens is met het ontwikkelingsbeleid, maar vanwege het regeerakkoord de minister toch steunt. Vrijwel de complete Kamer sprak schande van deze opstelling. CDA-Kamerlid Camiel Eurlings reageerde furieus: ''Het is van tweeŽn ťťn: of u slikt uw kritiek in of u stemt tegen de begroting. Als u instemt, bent u mede verantwoordelijk voor het beleid en kunt u niet roepen dat het niets is.''

Na afloop zei Hirsi Ali dat de VVD nu eenmaal vastzit aan het regeerakkoord. Tot 2007 zal de VVD het steunen en bij een mogelijk volgende formatie, zullen er scherpe eisen worden gesteld.

Hirshi Ali blijft overigens wel woordvoerder Integratie.

Moslimactivist smijt kruis uit ziekenhuis

De Italiaanse moslimactivist Adel Smith heeft afgelopen zondag weer van zich doen spreken in ItaliŽ. Smith, een tot de islam bekeerde Engelsman, bezocht zijn zieke moeder in een hospitaal in L'Aquila. Toen hij daar een kruisbeeld op de ziekenzaal zag hangen eiste hij dat het zou worden verwijderd. Verplegend personeel ging daar echter niet op in, waarop Smith het kruisbeeld van de wand nam en het uit het raam smeet.

Andere patiŽnten in dezelfde zaal reageerden geŽmotioneerd. Twee verpleegsters haalden het beeld op en hingen het terug aan de wand. Volgens Smith wilde hij zijn moeder beschermen tegen ''het onvoorstelbare menselijk geweld'', wat haar aangedaan werd door het symbool van de kruisdood dat voor haar hing. De zusters draaiden het bed van de moeder van Smith om zodat ze het kruisbeeld niet hoefde te zien.

Smith provoceert regelmatig door het Italiaanse gebruik om kruisbeelden in openbare gebouwen te hangen aan te vallen. In oktober gaf een rechter hem gelijk en beval de verwijdering van het kruisbeeld op de school van zijn kinderen. Een hogere rechtbank draaide een maand later dat besluit terug.

Als reactie op de actie van Smith ontvingen alle 2.600 huishoudens in het Midden-Italiaanse dorpje Pianella ter gelegenheid van Kerst een kruisbeeld thuis bezorgd. Het was een geste van de burgemeester, die daarmee protesteerde tegen de activiteiten van zijn streekgenoot

Adel Smith is de zelfverkozen leider van een Italiaanse moslimorganisatie. De meerderheid van de Italiaanse moslims in georganiseerd verband moet echter niets hebben van de acties van Smith, die zij een provocateur noemen.

Vrouwen weigeren seks uit protest

Zesduizend vrouwen uit het dorp Aghem in West-Kameroen hebben aangegeven de komende twee maanden geen seks te zullen hebben. Dit is gedaan uit protest tegen de vernieling van hun oogst, die te wijten is aan de veestapel van hun mannen. Ook namen de vrouwen een stamhoofd gevangen.

De maatregelen werden genomen na een onbevredigende uitkomst van de onderzoekscommissie, die was ingesteld door de stamhoofden om de precieze oorzaak van de vernielingen te onderzoeken.

Kerstkaart na tien jaar aangekomen

Sommige mensen doen hun kerstkaarten te laat op de bus, waardoor deze pas in januari aankomen. Andere kaarten komen te laat aan omdat de TPG de kerstdrukte niet aan kon. Maar de Kroatische posterijen hebben het wel heel bont gemaakt: Zarko en Kata Pervan uit Sesteve, in de buurt van Zagreb, ontvingen een kaart die tien jaar geleden verstuurd is.

De verbazing van de Pervans was groot omdat de afzender van de kaart inmiddels al overleden is. Kata dacht eerst aan een flauwe grap, maar de tekst op de kaart, "Zalig Kerstfeest, veel geluk en een goede gezondheid in 1994. Dat er vrede mag heersen in deze streek!", en de datum van het poststempel, 21 december 1993, sloten dat uit.

De Kroatische postdienst had geen verklaring voor de lange reistijd van de kaart.

SŲrensen noemt Smit een NSB'er

De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Ronald SŲrensen, die eerder deze week in het nieuws kwam omdat hij de AEL de NSB van deze tijd noemde, heeft nu hetzelfde gedaan richting de fractie van NieuwRechts en een ander raadslid.

Tijdens een zitting van de Gemeenteraad riep hij woorden als ,,Houzee kameraden, jullie lijken wel NSB'ers'' richting de Rotterdamse raadsleden Michiel Smit, Joop van Heijgen en Harry Maronier. SŲrensen vindt dat de drie steeds meer opschuiven naar extreem-rechts.

Later bood SŲrensen zijn excuses aan. Maar raadslid Michiel Smit gaat aangifte doen tegen hem, ''omdat het niet de eerste keer is'' dat hij door SŲrensen is beledigd. SŲrensen zegt dat hij de woorden geroepen heeft omdat de drie met de voorzitter van de extreem-rechtse NNP naar de raadsvergadering kwamen.

Alle drie de raadsleden zijn ex Leefbaar Rotterdam. Smit en Heijgen verlieten die fractie omdat zij teveel extreem-rechtse contacten zouden onderhouden. Maronier is de man achter de LPF-Rotterdam, waarmee SŲrensen al vaker overhoop heeft gelegen.

Geldnet-wagen overvallen in Utrecht

JeFFJuH, Renť, fyful, Khalistro, robje789 en cyberbull hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een wagen van waardetransportbedrijf Geldnet is vanmiddag in Utrecht overvallen door vermoedelijk twee personen. De daders zijn nog voortvluchtig en over een eventuele buit is niets bekend.

De overval vond plaats voor supermarkt Dirk van den Broek aan de Zambesidreef in Overvecht. Na de overval bleek er op het dashboard van het voertuig een verdacht voorwerp te liggen. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) stelde echter vast dat het niet om een bom ging.

Vanwege dit voorwerp werd de omgeving rond de supermarkt enkele uren afgezet. Sinds half vijf is de situatie weer normaal.

"Schikking onaanvaardbaar inzake DSM"

SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit uit Heerlen is van mening dat DSM wat betreft de ontploffing met dodelijke afloop, niet mag wegkomen met een schikking. Hij vindt dat er een strafzaak moet komen, zodat het voor de Limburgse bevolking duidelijk is dat grote bedrijven niet altijd iets kunnen ritselen.

Bij de explosie in de melaminefabriek op 1 april van dit jaar kwamen drie mensen om het leven. De Wit gaf aan geschokt te zijn over het rapport van de arbeidsinspectie waarin staat dat DSM verantwoordelijk is voor deze ontploffing. Het chemieconcern is namelijk tekortgekomen in het toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden.

Levenslang voor moordende tbs'er

De 31-jarige Dawanpersad S. uit Den Haag is tot levenslange celstraf veroordeeld wegens onder meer de moord op de 80-jarige 'ome' Piet van Harpen. S. was op het moment van de moord voortvluchtig: hij had terug moeten zijn in de tbs-kliniek waar hij proefverlof van had gekregen.

De levenslange celstraf is uitzonderlijk, omdat het de eerste moord betreft die S. gepleegd heeft. De officier van justitie had twee weken terug ook levenslang geŽist, omdat hij niet wilde dat de uit Suriname afkomstige man binnen een jaar of 12 weer op straat staat. Opnieuw tbs zag de officier evenmin zitten.

De rechtbank achtte buiten de moord ook een poging tot moord bewezen. Ook werd S. veroordeeld voor verkrachting van een zwakbegaafde en een gewapende overval op een juwelier.

Sony onthult mensachtige robot

Sony heeft een mensachtige robot gemaakt die echt als een mens loopt en beweegt. De techniek is een grote stap voorwaarts in het creŽren van robots in het algemeen. Dit heeft Sony donderdag bekend gemaakt.

Sony, die al eerder met de Aibo, een robothond kwam, heeft nu een kleine mensrobot ontwikkeld. Dat betekent dat de robot fysieke kenmerken van een mens heeft: Twee benen, twee armen, vijf vingers. De robot genaamd Qrio is 58 centimeter groot, en kan 0,82km/u lopen (filmpje).

Er zijn nieuwe wiskundige theoriŽen toegepast om de robot natuurlijk te laten lopen. Eerdere robots vereisten dat er altijd een voet op de grond moest staan, maar door toepassing van de huidige modellen loopt de robot op een 'jog'-achtige manier, waarbij de voeten 40milliseconden de grond niet raken. Dit is volgens Sony een grote technologische doorbraak.

Andere geavanceerde technologie van de Qrio is dat de vingers van de robot geavanceerd bewegen, zodat deze zelfs ballen in de lucht kan gooien en weer vangen. Ook kan de robot dansen en andere dingen die een mens kan. Gecombineerd met geavanceerde artificiŽle intelligentie is dit een grote stap naar grote, geavanceerde intelligente menselijke robots. Sony weet nog niet wanneer ze de Qrio op de markt brengen.


De Qrio (Foto: Reuters)

'The return of the king' trekt recordaantal bezoekers

Het derde deel van de film 'The Lords of the rings' is gisteren door een record aantal mensen bezocht. 75.000 mensen gingen kijken naar 'The return of the king', die in premiŤre ging. De dag zorgde voor een omzet van ruim 500.000 euro. Het tweede deel, 'The two towers', had destijds een omzet van 354.373 euro op de openingsdag.

Bioscopen over het hele land organiseerden op 16 en 17 december The Lord of the Rings-marathons. Om ťťn minuut over twaalf werd het laatste deel vertoond. Het eerste deel werd in de marathons door 37.000 mensen bezocht en het tweede deel trok 38.000 bezoekers.

De nieuwe Lords of the rings draait nu in 188 zalen in Nederland. Ook dat is een record.

Twaalfde slachtoffer bij bouw Olympisch dorp

Deze week is bij de bouw van het Olympisch dorp voor de spelen in Athene 2004 de twaalfde dode gevallen. Het gaat om een 51-jarige Albanees die waarschijnlijk door onervarenheid met de werkomstandigheden is omgekomen.

Zeshonderd werknemers, betrokken bij de bouw van het Olympisch dorp, legden in oktober van dit jaar een dag het werk neer uit protest tegen de slechte werkomstandigheden en de ontbrekende veiligheidsmaatregelen. Mede hierdoor vonden sinds 2001 op de dertig Olympische bouwlokaties in Griekenland 154 arbeidsongevallen plaats.

Klaarkomen goed voor de prostaat

Klaarkomen zorgt ervoor dat de man minder snel prostaatkanker krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van Australische wetenschappers. Het is alleen wel zo dat de man tussen zijn twintigste en vijftigste iedere dag een zaadlozing moet hebben om het gunstige effect op de prostaat te hebben. Ook het eten van tomaten is goed tegen prostaatkanker. Ook uit eerder onderzoek bleek al dat het effect aanwezig is.

Zo'n 2250 mannen met en zonder prostaatkanker deden mee aan het onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de mannen die vijf keer per week ejaculeerden tot drie keer minder kans hebben op prostaatkanker. Dit effect was er niet bij leeftijdsgenoten die dit niet deden.

De prostaat zorgt voor het vocht dat dient voor het transport van de zaadcellen. Het regelmatig 'legen' van deze klier zorgt voor het gunstige effect omdat het vocht geen kans krijgt om te verouderen.

Prostaatkanker is na longkanker een van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen. Jaarlijks komen er in Nederland 6500 gevallen bij. Tweederde van deze mannen zijn 70 jaar en ouder. De ziekte is echter goed te genezen. Bij meer dan de helft van de mannen die de kankersoort heeft, komt het uiteindelijk weer goed.

CDA-kamerlid wil etherpiraten helpen

CDA-Kamerlid Atsma gaat vandaag een motie indienen bij de Tweede Kamer om het mogelijk te maken voor etherpiraten om in aanmerking te komen voor een legaal plekje in de ether. Minister Brinkhorst van Economische Zaken liet eerder deze maand weten aan de Tweede Kamer dat er geen ruimte is voor de piraten. Daarnaast treedt hij hard op tegen de illegale zenders. Atsma wil de minister nu op andere gedachten brengen.

Het is zo goed als zeker dat een meerderheid in de Kamer Atsma steunt in zijn streven. Volgens het CDA-kamerlid is er nog ruimte in de ether voor de 'vrije radio'. Onlangs nam in de Tweede Kamer niet alleen het CDA het op voor de etherpiraten. Ook GroenLinks, PvdA, VVD en D66 drongen bij Brinkhorst aan op toegeeflijkheid.

Bromfietser 24 keer geflitst in drie dagen

Klonk, Arno en PatrickC hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige jongen uit Lisse is tussen maandag 1 september en donderdag 4 september maar liefst 24 keer geflitst met zijn brommer. Een flinke stapel boetes ligt nu op hem te wachten. Hij reed tussen de 57 en 65 kilometer per uur op een weg waar je 30 mag.

De jongen had zijn kentekenplaatje onherkenbaar gemaakt. De politie kon echter toch een signalement van de jongen maken aangezien hij met de helm van zijn hoofd langs de flitskasten ging.

Afgelopen zondag werd de jongen gecontroleerd in zijn woonplaats. De motoragent herkende het eerder uitgegeven signalement van de jongen en besloot hem daarop aan te houden. De bromfietser heeft alle overtredingen bekend. De brommer van de tiener is in beslaggenomen.

Witte achterstandsleerling raakt achterop

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Autochtone (witte) scholieren met een leerachterstand raken steeds verder achterop. Dit in tegenstelling tot allochtone leerlingen met een achterstand: die lopen juist in. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een rapport, getiteld 'Autochtone achterstandsleerlingen: een vergeten groep' , dat vandaag verscheen.

Aan het einde van de basisschool lopen witte leerlingen met een achterstand ťťn jaar achter in taal, en bijna vijf maanden in rekenen.

Het SCP geeft geen reden aan waarom witte leerlingen met een achterstand meer achterop raken, omdat men dat niet goed onderzocht heeft. Wel is het zo dat allochtone achterstandsleerlingen vaak in hogere concentraties op een school zitten, waardoor de drempel voor het inhuren van extra leerkrachten eerder wordt gehaald.

Volgens het SCP zijn leerachterstanden niet meer toe te schrijven aan een lage sociaal-economische afkomst, maar aan een lagere intelligentie.

Het SCP steunt daarom een advies van de Onderwijsraad om drempels voor extra steun te schrappen ťn om etnische afkomst niet meer als criterium te gebruiken.

'Maja moest dood vanwege haar jaloezie'

De 16-jarige Maja Bradaric is slachtoffer geworden van haar eigen jaloezie ten opzichte van anderen. Dat zou blijken uit het recherchedossier waarin dagblad De Gelderlander inzage heeft gehad.

Goran M., de 18-jarige hoofdverdachte die eerder de moord bekende, vond dat Maja zich in zijn vriendengroep zeer vervelend gedroeg. Hij vond haar bedreigend voor zijn status en zijn relatie met de 15-jarige Nina K., Maja's hartsvriendin. Uit verhoren is gebleken dat Maja contact met Goran M. had gezocht omdat ze op die manier dichter in de buurt van Goran P. kon komen. Maja was smoorverliefd op Goran P., maar hij wees haar af omdat hij al een vriendin had, een 16-jarig meisje uit Winssen.

Uit de verklaringen van Goran M. blijkt verder dat Maja hem en Nina K. niet met rust wilde laten. Hij noemt Maja jaloers, omdat "al haar vriendinnen verkering kregen, waardoor Maja bang was alleen achter te blijven". Ze zou ook hebben voorkomen dat Ferdi ÷, ook verdachte in deze zaak, een relatie kreeg met een andere vriendin van haar.

De vrije en brutale manier waarop Maja Goran M. aansprak, was voor hem ťťn van de redenen dat Maja dood moest. Ruim een week voor de moord werden, in het bijzijn van Nina K., diverse scenario's besproken. Zo werd het idee geopperd om Maja tijdens het uitgaan om te brengen door een overdosis xtc-pillen, maar dat werd uiteindelijk afgeblazen. Uiteindelijk werd besloten om haar te wurgen en daarna de haar lichaam te verbranden "om alle sporen uit te wissen." Ferdi ÷ moest Goran M. helpen bij de uitvoering, omdat hij de enige was met een rijbewijs en auto.

Vorige week nog zou Goran M. zijn advocaat hebben verboden om het werkelijke motief naar buiten te brengen omdat openbaarmaking van het motief 'erg riskant zou zijn gezien de grote consequenties'.

Hoewel uit bovenstaande verklaringen blijkt dat Nina K. vantevoren wist welk lot Maja te wachten stond, ontkent Nina K. dat ze bij de moord op haar hartsvriendin betrokken was. Ondanks het feit dat ze niet bij de moord zelf aanwezig was, wordt ze nog steeds verdacht van medeplichtigheid. Nina was degene die Maja uit haar ouderlijk huis naar buiten lokte. Haar advocate heeft verklaard dat Nina K. wel aanwezig was toen Goran M. op internet en rechtstreeks heeft verteld dat hij Maja wilde vermoorden. Echter ze zou dit niet letterlijk hebben opgevat. De advocate noemt dit taalgebruik tijdens chatsessies "normaal". Nina K. werd enkele dagen na de moord aangehouden, maar kwam anderhalve week geleden weer vrij.

Ruim 40% Amerikanen ziet IsraŽl als bedreiging wereldvrede

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een door de joodse Anti-Smaad Liga (ADL) gehouden opiniepeiling onder inwoners van de Verenigde Staten, blijkt dat 43% van de Amerikanen IsraŽl als grote bedreiging voor de wereldvrede ziet. De Joodse staat staat met dat percentage op de zevende plaats.

De meest wereldvrede bedreigende natie is volgens de Amerikanen Noord-Korea met 77%. Iran en Irak werden gedeeld tweede met 76%. De VS wordt door haar inwoners zelf met 37% bedeeld.

De peiling lijkt niet op eenzelfde enquÍte eerder dit jaar in Europa. Daar werd met 59% IsraŽl als het grootste gevaar voor de wereldvrede gezien. Gedeeld tweede in die peiling werden de Verenigde Staten, Iran en Noord-Korea, met 53%.

Aantal vacatures neemt sterk af

De laatste drie jaar is het aantal vacatures al meer dan gehalveerd, zo meldt het CBS. In het derde kwartaal van 2003 is het aantal onopgevulde vacatures met 22.000 verminderd tot 92.000. Het tweede kwartaal kende 3.000 vacante positie minder dan over de drie eerste maanden van dit jaar.

Gemiddeld nam het aantal openstaande betrekkingen de laatste drie jaar af met 11.000 per kwartaal. Sectoren met veel minder vacante banen zijn de zakelijke dienstverlening, de handel en de horeca.

Eind september 2003 was 5,7% van de beroepsbevolking werkloos. Eťn jaar eerder was dat 4,2%.

De Kock directeur bij Vitesse?

Terwijl Theo Mommers op zoek is naar zijn opvolger gaan in Arnhem en omstreken de geruchten over wie dat wel of niet zal worden.

Een naam die rondgaat is die van Johan de Kock, oud-speler van Schalke 04, FC Utrecht en Roda JC en tegenwoordig trainer van eersteklasser Rheden. Hij zegt zelf echter van niets te weten en zijn naam valt ook als toekomstig trainer bij hoofdklassers HSC'21 en Babberich en zelfs als technisch directeur bij FC Utrecht.

Mommers liet woensdag weten dat Jacco Swart, nu algemeen directeur bij Go Ahead Eagles, geen kandidaat is voor de functie. Mommers zal per 1 februari beginnen bij NAC Breda, dus is het zaak voor Vitesse om snel iemand te vinden.

'Geen kans Jamai in World Idol'

Volgens diverse bronnen maakt de Nederlandse inbreng voor World Idol, Jamai, geen enkele kans om hťt idool van de hele wereld te worden.

Gisteren vonden in Londen de opnamen plaats voor World Idol, de finale tussen de winnaars van het populaire Idols in elf landen. Jamai was hierbij samen met jurylid Henkjan Smits en Idols-presentatrice Tooske Breugem aanwezig. Hij zong het nummer Sorry Seems to Be The Hardest Word van Elton John.

De uitzending van World Idol vindt pas op kerstavond plaats, maar uit uitgelekt jurycommentaar blijkt dat de jury niet positief was over Jamai. Zo zou Simon Cowell, de bedenker van het Idols-concept het onbegrijpelijk vinden dat Jamai Idols in Nederland heeft gewonnen. De Britse krant The Guardian noemt de kansen van Jamai 'bijzonder droevig'. Ondanks 'an interesting selection of spectacle frames denkt The Guardian dat er geen enkele kans is dat Jamai de titel van World Idol zal winnen.

Ook over andere deelnemers zijn de juryleden niet positief. Zo wordt de Duitse winnaar Alexander Klaws "een kruising tussen een aerobics instructeur en een pornoster" genoemd. Kelly Clarkson, die de Amerikaanse versie van Idols won, en Will Young (winnaar in Groot-BrittanniŽ) komen beter er vanaf. Zij verkopen immers in het buitenland ook goed. Naar verwachting zal de strijd dan ook tussen deze twee idolen gaan.

De bekendmaking van de winnaar vindt op 1 januari 2004 plaats.

Neem ook eens een kijkje in het speciale Idols-forum dat FOK! rijk is!

Omroep(st)ers terug op televisie

De omroep(st)er keert terug op de publieke televisiezender Nederland Drie. Met ingang van dinsdag 23 december zal een proef beginnen van tien dagen waarin weer een omroep(st)er te zien zal zijn. De proef wordt rond de feestdagen gehouden gezien de bijzondere programmering in die tijd.

Om kosten te besparen zullen geen nieuwe omroep(st)ers worden geworven, maar bekende gezichten van Nederland Drie worden gebruikt. Zo zullen Jack Spijkerman, JŲrgen Raymann, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Joost Prinsen, Wilfried de Jong, Astrid Joosten, George en Pieter, Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk hun opwachting maken.

Een omroepbrede werkgroep zal na de proef de resultaten uitgebreid analyseren.

Herta BSC wederom zonder trainer

Herta BSC heeft na het ontslaan van Huub Stevens diens opvolger Andreas Thom op non actief gesteld.

Hertha verloor in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 3-0 van FC KŲln, de nummer laatst in de Bundesliga. De manager van de Berlijnse club, Dieter Hoennes, heeft gezegd dat op 3 januari de nieuwe coach bekend zal worden gemaakt.
Thom was slechts dertien dagen de hoofdverantwoordelijke bij Hertha.

Valencia polst Maxwell

In de Spaanse media wordt melding gemaakt van contacten tussen Valencia en Ajax speler Maxwell.

Het bestuur van de Spaanse club zou met de zaakwaarnemer van de Braziliaan gesproken hebben over een overgang van de middenvelder in de winterstop. Valencia trainer Rafa Benitez hoopt de 22-jarige Ajacied voor een schappelijke prijs over te kunnen nemen, aangezien het contract van Maxwell in Amsterdam aan het einde van het seizoen afloopt.

Wilson te arm voor stoeltje Jordan

De kans dat we Justin Wilson volgend seizoen nog zien racen in de F1 is nu wel heel klein aan het worden

De Brit zou alleen nog een stoeltje bij Jordan kunnen bemachtigen, maar zou niet over genoeg financiŽle steun beschikken om daar een zitje te kopen. Zonder geld kan hij alvast niet aan de slag bij Eddie Jordan

"Het is voor ons team nagenoeg onmogelijk om de kandidatuur van Justin in overweging te nemen als hij over geen financiŽle steun beschikt," zei Jordan in The Guardian "Sponsoring blijft momenteel onze prioriteit en dan pas zal ik beslissen wie zal racen, maar deze twee dingen hangen dus heel nauw samen."

Op dit moment hebben Nick Heidfeld en Ralph Firman een voorlopig contract. Die laatste zou echter wel eens plaats kunnen moeten ruimen voor een rijder met een groter budget. Iemand zoals Jos Verstappen bijvoorbeeld wiens sponsors gister nog samen zaten met Eddie Jordan.

Twijfeling aan puntentelling

Net zoals Ferrari twijfelt ook McLaren aan het nieuwe puntensysteem

"Het nieuwe puntensysteem werd ingevoerd om de F1 spannender te maken en om de kleine teams de kans te geven meer punten te scoren. Niemand bij Ferrari, Williams of ons team was echter wild van het idee toen dat werd besproken," aldus managing director Martin Whitmarsh. "We staan dan ook open om wijzigingen te bespreken."

Ferrari en McLaren blijven het wel oneens over het verschil van punten tussen de overwinning en de tweede plaats. McLaren vind de 2 punten een goed verschil maar Ferrari zal graag terug willen naar het oude systeem van een verschil van 4 punten tussen de eerste en de tweede plaats.

Michellin sterk in de regen

Pierre Dupasquier heeft bekend gemaakt dat hij zeer te spreken is over het verloop van de wintertests

"De teams hebben ons meerdere malen laten weten dat ze erg blij zijn met de vooruitgang die wij boeken, met name van de achterbanden. Het is een erg goede start geweest maar we zijn er nog lang niet", aldus Dupasquier.

Het doel van het testen was om de prestaties van de natweerbanden te verbeteren. Dit komt vooral door de slechte presentaties van de natweer banden tijdens de race in Indianapolis. Tijdens die race verloor Juan Pablo Montoya zijn kansen op de titel geheel, Kimi RšikkŲnen had nog een zeer kleine kans.

"Voor volgend jaar is het de bedoeling dat zowel McLaren als Williams de rode bolides het vuur aan de schenen gaan leggen. Hierin moeten ze elke race sterk zijn, ook als er slechte weersomstandigheden zijn. Gelukkig zijn de weergoden ons de afgelopen weken gunstig gestemd geweest waardoor we redelijk wat regen hebben gehad op onze drie testcircuits in Barcelona, Valencia en Jerez. Dit heeft in ons voordeel gewerkt omdat we hier ideaal onze nieuwste regenbanden konden testen zonder dat we het circuit kunstmatig moesten nat houden."

4 jaar en TBS voor doden bejaarde dame

Vier jaar cel en daarna tbs met dwangverpleging, daartoe is de 19-jarige J. van K. uit Sint Philipsland veroordeeld door de Middelburgse rechtbank. Hij stond terecht voor de moord en verkrachting van zijn 80-jarige achterbuurvouw J. Sernť-Dooms. Uit een persoonlijkheidsonderzoek is gebleken dat Van K. worstelt met seksuele problemen

Van K. liet op de avond van 7 december 2002 zijn hond uit toen hij via de achterdeur de woning van zijn achterbuurvrouw binnenstapte. Zij lag op de bank in de woonkamer te slapen. Van K. legde een hand op haar mond, waarna de vrouw begon te gillen. Om dat te stoppen sloeg en schopte hij de bejaarde vrouw en kneep haar keel dicht. Daarna drukte een kussen op haar gezicht. Toen de vrouw stil was, verkrachtte Van K. op grove wijze de 80-jarige dame.

Van K. werd 4 maanden later na een dna-onderzoek onder tachtig mannelijke inwoners van Sint Philipsland aanhouden. .

Belgie.be in handen van de Belgen

Het Rotterdamse bedrijf Domain Services Rotterdam heeft de domeinnaam Belgie.be over moeten dragen aan de Belgische overheid. Een arbitragecommissie heeft besloten het adres aan onze zuiderburen te geven.

BelgiŽ probeert al jaren het domein te krijgen. Het Rotterdamse bedrijf, dat het domein sinds december 2000 heeft, vroeg er 10.000 euro voor. Aangezien ze er samen niet uitkwamen, stapten de Belgen naar de commissie.

Domain Services Rotterdam kan nu beroep aantekenen of een proces starten om een overnamebedrag vast te stellen. Maar dat zal het niet doen. "Dat wordt een slepende procedure, op Belgisch grondgebied nog wel. Daar heb ik niet veel zin in", aldus directeur Jacobs van het bedrijf.

Playboy-archieven leveren 2,2 miljoen op

Poehej en Arno hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een deel van het archief van het maandblad Playboy is voor ruim 2,2 miljoen euro geveild. In het uit meer dan 300 stukken bestaande archief zat onder andere het originele portret van Marilyn Monroe dat de cover van de allereerste editie van het Amerikaanse blootblad, vijftig jaar geleden, sierde. Dit portret werd in New York voor bijna 15.000 euro verkocht.

Het veilinghuis Christies veilde foto's, illustraties en originele manuscripten van bekende schrijvers ter gelegenheid van het jubileum van Playboy, dat in december 1953 voor het eerst in Chicago verscheen. Zo ging het manuscript voor de allereerste James Bond, dat in 1963 in Playboy werd gepubliceerd, onder de hamer. Een naaktfoto van Bo Derek uit 1980 bracht bijna 10.000 euro op.

Kopstuk in de veiling was de Mercedes Benz 560 SEL uit 1988 die Playboy-oprichter Hugh Hefner heeft laten ombouwen tot een limousine. Deze ging voor bijna 65.000 euro weg. De koper mag ook een keer langskomen op een feestje op het landgoed van Hefner.

Ook Nederlandse stukken gingen onder de hamer. Christies in Amsterdam veilde woensdagavond topstukken uit de Nederlandse Playboy. De veertig foto's brachten 13.500 euro op. De foto van actrice en model Robine van der Meer leverde het hoogste bedrag op: 1150 euro.

Koran van Saddam dilemma voor Iraki's

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een fraai geÔllustreerde Koran die met het bloed van Saddam Hussein is geschreven, plaatst de Iraki's voor een dillema. Het probleem voor het comitť van 25 wijzen dat over de toekomst van deze Koran moet beslissen, zit hem in Saddams bloed. Moslims beschouwen het als ketters om het heilige schrift in bloed op te tekenen. Maar aan de andere kant is de tekst zo heilig, dat het boek onmogelijk kan worden vernietigd.

Met de in bloed geschreven Koran probeerde Hussein kennelijk de nabijheid te zoeken van de profeet Mohammed, meldt de Australische krant The Sydney Morning Herald. De Koran lag tijdens Saddams bewind tentoongesteld in een speciaal paviljoen op een eiland bij de Moeder van alle veldslagen-moskee. Saddam doneerde in de loop van enkele maanden 24 liter bloed om als inkt te dienen voor de Koran.

Volgens professor al-Any, van de universiteit in Bagdad, is Saddam geen heilige, dus is zijn bloed onrein: ''Maar er zijn geen regels. Wie van de wijzen sinds de profeet had gedacht dat het nodig was voor iets dergelijks regels op te stellen?''.

Australische spermabank bedolven onder reacties

TisWatVandaag had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Australische spermabank heeft een groot tekort aan donateurs. Om dit op te lossen plaatste het bedrijf een advertentie in een studentenkrant in Calgary (Canada). In het artikel werd nieuwe donoren een bedrag van ruim 4000 euro beloofd, plus een reis met een verblijf van twee weken en een dagelijkse toelage.

De spermabank is nu bedolven onder de reacties. Dat zei de directeur van de spermabank in de stad Albury vandaag. Kandidaten tussen 18 en 40 jaar oud hebben massaal een reactie gegeven.

Het tekort aan Australisch zaad komt door een wetswijziging die eraan zit te komen. Hierin staat dat kinderen de identiteit van beide ouders mogen achterhalen wanneer ze de volwassen leeftijd bereiken. Donoren hebben geen wettelijke verplichtingen tegenover het kind.

Michael Jackson formeel aangeklaagd

beyond_cool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Jackson wordt vandaag formeel aangeklaagd wegens kindermisbruik. De aanklagers hebben de details waarvan Jackson wordt verdacht, nog niet onthuld. Amerikaanse media melden dat de zanger een 12-jarig kankerpatiŽntje seksueel zou hebben misbruikt.

Jackson gaf zichzelf eind november aan bij de politie, nadat tegen hem een arrestatiebevel was uitgevaardigd. Hij is vrijgelaten op een borgtocht van 3 miljoen dollar.

Jackson heeft de beschuldigingen tot nu toe ten stelligste ontkend.

Luijten krijgt verplichte rust

Hugo Luijten krijgt na zijn fout tijdens het bekerduel Jong Ajax - FC Twente van de KNVB rust opgelegd.

Luijten zou dit weekeinde scheidsrechter zijn bij de wedstrijd FC Groningen-Willem II. Hierbij wordt hij vervangen door Ruud Bossen. Volgens de KNVB is dit bedoeld om de scheidsrechter even in de luwte te plaatsen.

De KNVB liet weten de fout te betreuren, maar zoals ook al eerder vermeld de wedstrijd niet te willen laten overspelen.

Geen hoofdrol voor moslima in kerstspel

kind_of_magic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Protestants Christelijke Scholengemeenschap Dingstede in Meppel is ophef ontstaan over over het feit dat een 15-jarige moslimleerlinge niet de hoofdrol mag spelen in het Kerstspel. De schoolleiding verbood het omdat ''het belang van een geloofwaardige kerstviering in het geding zou komen''.

Rectrix H. Scholtens van de school zegt niet tegen hoofddoekjes te zijn, maar wel tegen een hoofddoek in het Kerstspel: ''Wij zijn een christelijke school. Men kiest hier bewust voor christelijk onderwijs. Een meisje met een hoofddoek dat een christelijk kerstlied ten gehore brengt, dat wringt''.

'Saddam verraden door eigen lijfwacht'

Poehej had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse krant The Daily Mirror meldde donderdag dat een lijfwacht uit Saddams eigen clan, Qusay Rassoul, vorige week de schuilplaats van Saddam Hussein aan de Amerikanen heeft 'verraden'. De lijfwacht sloeg door na een "intensief verhoor".

Rassoul zou lid zijn van de al-Tikriti-clan, een groep mensen uit Saddams geboorteplaats Tikrit. Vorige week werd de lijfwacht in Bagdad gearresteerd, nadat de Amerikanen al een half jaar naar hem op zoek waren geweest.

Omdat Rassoul tijdens een verhoor de belangrijke informatie gaf, heeft hij geen recht op de beloning van 25 miljoen dollar. Dit bericht spreekt eerdere berichten tegen waarin werd gemeld dat de vrouw van Saddam zijn locatie had verraden.

IsraŽl doodt vijf Palestijnen bij inval

Bij een inval in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever zijn door het IsraŽlische leger vijf Palestijnen gedood. Het IsraŽlische leger zei dat ze gewapend waren. Gedurende de hele nacht waren er in het oude centrum van Nablus vuurgevechten tussen het IsraŽlische leger en militante Palestijnen.

Met name in Nablus en omgeving worden sinds enkele dagen door het IsraŽlische militaire operaties uitgevoerd. Reden hiervoor is dat inlichtingendiensten over informatie beschikken van op handen zijnde zelfmoordaanslagen door Palestijnen.

Vandaag zal de IsraŽlische premier Sharon op het jaarlijkse veiligheidscongres een plan presenteren om joodse nederzettingen in bezet gebied te ontmantelen.

China krijgt mobiele executiekamers

Vandaag is bekend geworden dat China mobiele executiekamers gaat krijgen. Hiervoor heeft de Chinese Hoge Raad alle rechtbanken in het land toestemming gegeven. Dat meldt de krant Xin Jing Bao.

De eerste speciaal gebouwde vrachtwagen is al door een rechtbank in de provincie Liaoning in het noordoosten van het land gekocht. De mobiele executiekamers zijn met name bedoeld voor de kleinere leefgemeenschappen in China, waar nu ook de doodstraf voltrokken kan worden. De grotere steden in China hebben vaak al een locatie hiervoor.

De vrachtwagens zijn gebouwd om veroordeelden een dodelijke injectie toe te dienen. Het veelgebruikte nekschot maakt hiervoor plaats. Tot nu toe werden terdoodveroordeelden in China in het verleden meestal middels een nekschot geŽxecuteerd.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International schat dat China vorig jaar bij zeker 1600 mensen de doodstraf heeft voltrokken, op basis van zekere gegevens. In werkelijkheid denkt Amnesty International dat het aantal executies dichter in de buurt van de drieduizend ligt.

Yuri Cornelisse naar NAC

Yuri Cornelisse voetbalt vanaf volgend seizoen voor NAC Breda.
De 28 jarige aanvaller van RKC Waalwijk heeft overeenstemming bereikt met de club uit Breda voor een periode van 4 jaar.
Cornelisse is bezig aan zijn vijfde seizoen bij RKC Waalwijk. In 138 wedstrijden voor de club uit Waalwijk scoorde hij tot nu toe 25 keer. Cornelisse speelde voor RKC Waalwijk onder andere bij Anderlecht en Top Oss.

Duidelijkheid nodig over Antillen en Aruba

Volgens mr. Pieter van Vollenhoven, mede-voorzitter van het Comitť 2004, moeten Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba een heldere uitspraak doen over het Koninkrijk: ''afscheidnemen ůf met volle overtuiging de banden aanhalen''. Van Vollenhoven vindt het handhaven van de huidige situatie geen optie meer. ''Het huidige Koninkrijk is een fictie".

Het comitť 2004, waarin ongeveer twintig prominenten uit alle delen van het Koninkrijk zitten, wil komend jaar een doorbraak forceren. ''Er kan niet op dezelfde wijze worden doorgemodderd''.

Vanaf 1954 is men ervan uitgegaan dat de zes eilanden in de West zelfstandig zouden worden. De Antillen en Aruba zijn echter helemaal niet losser van Nederland geworden. Het comitť pleit nu voor een referendum onder de bevolking van de rijksdelen of een andere vorm van raadpleging. Daarin zou de bevolking van Nederland en de Caribische rijksdelen zich moeten uitspreken vůůr of tegen het afkappen van de banden.

Loting Amstelcup

Ramon Pieper / ramonp had ons via de newssubmit te melden:

Gisteravond werden nog vier wedstrijden gespeeld in de 1/8 finales van de Amstelcup:

Ajax - NAC Breda 0-1
SC Heerenveen - NEC 0-1
Feyenoord - Vitesse 1-0
FC Utrecht - RKC Waalwijk 3-1

De vier winnaars spelen samen met de vier eerder geplaatsten (PSV, FC Twente, Sparta en Heracles Almelo) wedstrijden in de kwartfinale.

De loting:

PSV - NAC Breda
FC Utrecht - Heracles Almelo
FC Twente - Feyenoord
Sparta - NEC

Teddybeer taboe in Saudi-ArabiŽ

In Saudi-ArabiŽ is het vanaf nu verboden om vrouwelijke poppen en teddyberen te importeren. Handelaren die het speelgoed nog in voorraad hebben, krijgen drie maanden om van hun spullen af te komen. Het besluit om het speelgoed te verbieden is genomen door de Saudische minister van binnenlandse zaken prins Nayef.

Niet alleen vrouwenpoppen en teddyberen mogen niet meer geÔmporteerd worden, ook alle pluche dierenfiguren, boeddhabeelden en crucifixen vallen onder het verbod.

Emmen wil 'Wildlife Resort'

Emmen krijgt een eigen wildpark, als het aan het Noorder Dierenpark en de Griendtsveen Drentsche Landontginning Maatschappij ligt. Het park, dat in eerste instantie zo'n 300 voetbalvelden groot moet worden, gaat toeristen de kans bieden meerdere dagen te verblijven temidden van dieren die er vroeger rondstruinden.

In een aantal Afrikaanse landen bestaat een dergelijk park al. In het plan om in Drenthe een zogeheten Wildlife Resort te gaan maken is echter alleen plaats voor Europese dieren. Welke dieren dat precies zullen zijn weten de initiatiefnemers nog niet precies. "In ieder geval beesten die hier zo'n duizend jaar geleden voorkwamen. Waarschijnlijk wolven en wellicht nog bruine beren, oerossen, elanden, bizons, wisenten of Europese lynxen", aldus Henk Hiddingh, directeur van het Noorder Dierenpark.

De komende maanden zal een haalbaarheidsonderzoek worden gedaan naar de realisatie van het park. De plaats voor het park is in ieder geval al gevonden: het Amsterdamsche veld bij Erica en Weiteveen. De realisatie van het park zal tussen de 150 en 200 banen opleveren en vergt een investering van tientallen miljoenen euro's. Wanneer het plan wordt doorgezet zal het park op zijn vroegst in 2006 aangelegd worden.

"Seedorf wilde helemaal geen penalty nemen"

Asskicker14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Seedorf en strafschoppen. Nederland verbaasde zich andermaal over het feit dat de middenvelder een strafschop mocht nemen Ťn missen in de wereldbekerfinale voor z'n club AC Milan. Mede daardoor won het Argentijnse Boca Juniors de wereldbeker ten koste van de Italiaanse Champions League winnaar.

De Italiaanse kranten hebben de ware reden onthuld: trainer Ancelotti kon geen vijfde speler vinden voor de strafschoppenserie. Pirlo, Rui Costa, Sjevtsjenko en Costacurta meldden zich meteen voor de strafschoppenserie, die noodzakelijk bleek om het duel, 1-1 na 120 minuten, te beslissen. Ancelotti zelf vroeg Seedorf, maar die weigerde in eerste instantie, evenals Maldini, Cafķ en Inzaghi.

Nadat Ancelotti iedereen was langs geweest, kwam hij nog steeds maar tot vier "vrijwilligers". Daarop besloot Seedorf alsnog zich aan te melden.

Naast de gemiste strafschop van Seedorf faalden Pirlo en Costacurta eveneens, waardoor Boca Juniors de strafschoppenserie met 4-2 binnen haalde en daarmee de wereldbeker won.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager. Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Nafluiten van vrouwen kost 40 euro boete

Cpt.Archie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onze Vlaamse buren blijven zich over ons verbazen; zo berichtte het VRT Nieuws dat de nieuwe normen en waarden een nieuwe dimensie krijgen. Een uitvloeisel hiervan leidt tot de maatregel in Rotterdam, dat het nafluiten van vrouwelijk schoon kan leiden tot een boete-oplegging van 40 euro.

De maatregel is vooral bedoeld voor het stationsgebied, waar hangjongeren de passerende dames "begeleiden" met sissende en fluitende geluiden. "Het gaat om ongewenst fluitgedrag", verklaart de woordvoerder van de Rotterdamse politie. "Soms ervaart een vrouw een fluitje als een compliment. Voor we een boete uitschrijven vragen we daarom eerst aan de vrouw die wordt nagefloten of ze er last van had".

Overigens wordt de boete ook uitgedeeld aan vrouwen die mannen nafluiten en mensen die de gelijke sekse intimideren. Tot nu toe werden al vijf mensen beboet, in alle gevalen betrof het mannen die andere vrouwen lastig vielen.

'Beckham maakt obsceen gebaar'

Lionel SebastiŠn Scaloni, speler van Deportivo la CoruŮa, beschuldigt David Beckham van Real Madrid van het maken van een obsceen gebaar.

Beckham zou in de wedstrijd van afgelopen weekend even in zijn eigen kruis hebben gegrepen alvorens hij Scaloni de hand zou geven. De twee moesten van de scheidsrechter elkaar de hand schudden. Even tevoren had die de twee al de gele kaart getoond voor een opstootje.

Aldo Pedro Duscher, ploeggenoot van Scaloni, beaamt de beschuldiging van Beckham, "het gedrag van Beckham was walgelijk en beledigend." Beckham zelf vroeg zich af waarom zijn hand werd geweigerd.

Boze telefoontjes over chocolade bij Saddam

Droefvogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het bedrijf dat de chocoladeproducten Mars en Bounty maakt, Masterfoods in Veghel, zijn de afgelopen dagen een aantal boze telefoontjes binnen gekomen. De klagers waren boos over het feit dat bij de arrestatie van Saddam Hussein in Irak afgelopen zondag een Mars en twee Bountys gevonden werden.

De Britse omroep BBC liet in een reportage zien in de schuilplaats van de voormalig Iraakse dictator de lekkernijen waren gevonden. Het Brabantse bedrijf snapt niet hoe de repen bij Saddam terecht zijn gekomen. Het bedrijf was dan ook verrast door de telefoontjes.

Mars en Saddam
Met dank aan Beetle voor het screenshot!!
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.