Koran van Saddam dilemma voor Iraki's

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een fraai geďllustreerde Koran die met het bloed van Saddam Hussein is geschreven, plaatst de Iraki's voor een dillema. Het probleem voor het comité van 25 wijzen dat over de toekomst van deze Koran moet beslissen, zit hem in Saddams bloed. Moslims beschouwen het als ketters om het heilige schrift in bloed op te tekenen. Maar aan de andere kant is de tekst zo heilig, dat het boek onmogelijk kan worden vernietigd.

Met de in bloed geschreven Koran probeerde Hussein kennelijk de nabijheid te zoeken van de profeet Mohammed, meldt de Australische krant The Sydney Morning Herald. De Koran lag tijdens Saddams bewind tentoongesteld in een speciaal paviljoen op een eiland bij de Moeder van alle veldslagen-moskee. Saddam doneerde in de loop van enkele maanden 24 liter bloed om als inkt te dienen voor de Koran.

Volgens professor al-Any, van de universiteit in Bagdad, is Saddam geen heilige, dus is zijn bloed onrein: ''Maar er zijn geen regels. Wie van de wijzen sinds de profeet had gedacht dat het nodig was voor iets dergelijks regels op te stellen?''.