'Geen kans Jamai in World Idol'

Volgens diverse bronnen maakt de Nederlandse inbreng voor World Idol, Jamai, geen enkele kans om hÚt idool van de hele wereld te worden.

Gisteren vonden in Londen de opnamen plaats voor World Idol, de finale tussen de winnaars van het populaire Idols in elf landen. Jamai was hierbij samen met jurylid Henkjan Smits en Idols-presentatrice Tooske Breugem aanwezig. Hij zong het nummer Sorry Seems to Be The Hardest Word van Elton John.

De uitzending van World Idol vindt pas op kerstavond plaats, maar uit uitgelekt jurycommentaar blijkt dat de jury niet positief was over Jamai. Zo zou Simon Cowell, de bedenker van het Idols-concept het onbegrijpelijk vinden dat Jamai Idols in Nederland heeft gewonnen. De Britse krant The Guardian noemt de kansen van Jamai 'bijzonder droevig'. Ondanks 'an interesting selection of spectacle frames denkt The Guardian dat er geen enkele kans is dat Jamai de titel van World Idol zal winnen.

Ook over andere deelnemers zijn de juryleden niet positief. Zo wordt de Duitse winnaar Alexander Klaws "een kruising tussen een aerobics instructeur en een pornoster" genoemd. Kelly Clarkson, die de Amerikaanse versie van Idols won, en Will Young (winnaar in Groot-BrittanniŰ) komen beter er vanaf. Zij verkopen immers in het buitenland ook goed. Naar verwachting zal de strijd dan ook tussen deze twee idolen gaan.

De bekendmaking van de winnaar vindt op 1 januari 2004 plaats.

Neem ook eens een kijkje in het speciale Idols-forum dat FOK! rijk is!