"Seedorf wilde helemaal geen penalty nemen"

Asskicker14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Seedorf en strafschoppen. Nederland verbaasde zich andermaal over het feit dat de middenvelder een strafschop mocht nemen Ťn missen in de wereldbekerfinale voor z'n club AC Milan. Mede daardoor won het Argentijnse Boca Juniors de wereldbeker ten koste van de Italiaanse Champions League winnaar.

De Italiaanse kranten hebben de ware reden onthuld: trainer Ancelotti kon geen vijfde speler vinden voor de strafschoppenserie. Pirlo, Rui Costa, Sjevtsjenko en Costacurta meldden zich meteen voor de strafschoppenserie, die noodzakelijk bleek om het duel, 1-1 na 120 minuten, te beslissen. Ancelotti zelf vroeg Seedorf, maar die weigerde in eerste instantie, evenals Maldini, Cafķ en Inzaghi.

Nadat Ancelotti iedereen was langs geweest, kwam hij nog steeds maar tot vier "vrijwilligers". Daarop besloot Seedorf alsnog zich aan te melden.

Naast de gemiste strafschop van Seedorf faalden Pirlo en Costacurta eveneens, waardoor Boca Juniors de strafschoppenserie met 4-2 binnen haalde en daarmee de wereldbeker won.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager. Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!