Sörensen noemt Smit een NSB'er

De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Sörensen, die eerder deze week in het nieuws kwam omdat hij de AEL de NSB van deze tijd noemde, heeft nu hetzelfde gedaan richting de fractie van NieuwRechts en een ander raadslid.

Tijdens een zitting van de Gemeenteraad riep hij woorden als ,,Houzee kameraden, jullie lijken wel NSB'ers'' richting de Rotterdamse raadsleden Michiel Smit, Joop van Heijgen en Harry Maronier. Sörensen vindt dat de drie steeds meer opschuiven naar extreem-rechts.

Later bood Sörensen zijn excuses aan. Maar raadslid Michiel Smit gaat aangifte doen tegen hem, ''omdat het niet de eerste keer is'' dat hij door Sörensen is beledigd. Sörensen zegt dat hij de woorden geroepen heeft omdat de drie met de voorzitter van de extreem-rechtse NNP naar de raadsvergadering kwamen.

Alle drie de raadsleden zijn ex Leefbaar Rotterdam. Smit en Heijgen verlieten die fractie omdat zij teveel extreem-rechtse contacten zouden onderhouden. Maronier is de man achter de LPF-Rotterdam, waarmee Sörensen al vaker overhoop heeft gelegen.