Klaarkomen goed voor de prostaat

Klaarkomen zorgt ervoor dat de man minder snel prostaatkanker krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van Australische wetenschappers. Het is alleen wel zo dat de man tussen zijn twintigste en vijftigste iedere dag een zaadlozing moet hebben om het gunstige effect op de prostaat te hebben. Ook het eten van tomaten is goed tegen prostaatkanker. Ook uit eerder onderzoek bleek al dat het effect aanwezig is.

Zo'n 2250 mannen met en zonder prostaatkanker deden mee aan het onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de mannen die vijf keer per week ejaculeerden tot drie keer minder kans hebben op prostaatkanker. Dit effect was er niet bij leeftijdsgenoten die dit niet deden.

De prostaat zorgt voor het vocht dat dient voor het transport van de zaadcellen. Het regelmatig 'legen' van deze klier zorgt voor het gunstige effect omdat het vocht geen kans krijgt om te verouderen.

Prostaatkanker is na longkanker een van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen. Jaarlijks komen er in Nederland 6500 gevallen bij. Tweederde van deze mannen zijn 70 jaar en ouder. De ziekte is echter goed te genezen. Bij meer dan de helft van de mannen die de kankersoort heeft, komt het uiteindelijk weer goed.