'Maja moest dood vanwege haar jaloezie'

Roel (Roel_Jewel)
De 16-jarige Maja Bradaric is slachtoffer geworden van haar eigen jaloezie ten opzichte van anderen. Dat zou blijken uit het recherchedossier waarin dagblad De Gelderlander inzage heeft gehad.

Goran M., de 18-jarige hoofdverdachte die eerder de moord bekende, vond dat Maja zich in zijn vriendengroep zeer vervelend gedroeg. Hij vond haar bedreigend voor zijn status en zijn relatie met de 15-jarige Nina K., Maja's hartsvriendin. Uit verhoren is gebleken dat Maja contact met Goran M. had gezocht omdat ze op die manier dichter in de buurt van Goran P. kon komen. Maja was smoorverliefd op Goran P., maar hij wees haar af omdat hij al een vriendin had, een 16-jarig meisje uit Winssen.

Uit de verklaringen van Goran M. blijkt verder dat Maja hem en Nina K. niet met rust wilde laten. Hij noemt Maja jaloers, omdat "al haar vriendinnen verkering kregen, waardoor Maja bang was alleen achter te blijven". Ze zou ook hebben voorkomen dat Ferdi , ook verdachte in deze zaak, een relatie kreeg met een andere vriendin van haar.

De vrije en brutale manier waarop Maja Goran M. aansprak, was voor hem n van de redenen dat Maja dood moest. Ruim een week voor de moord werden, in het bijzijn van Nina K., diverse scenario's besproken. Zo werd het idee geopperd om Maja tijdens het uitgaan om te brengen door een overdosis xtc-pillen, maar dat werd uiteindelijk afgeblazen. Uiteindelijk werd besloten om haar te wurgen en daarna de haar lichaam te verbranden "om alle sporen uit te wissen." Ferdi moest Goran M. helpen bij de uitvoering, omdat hij de enige was met een rijbewijs en auto.

Vorige week nog zou Goran M. zijn advocaat hebben verboden om het werkelijke motief naar buiten te brengen omdat openbaarmaking van het motief 'erg riskant zou zijn gezien de grote consequenties'.

Hoewel uit bovenstaande verklaringen blijkt dat Nina K. vantevoren wist welk lot Maja te wachten stond, ontkent Nina K. dat ze bij de moord op haar hartsvriendin betrokken was. Ondanks het feit dat ze niet bij de moord zelf aanwezig was, wordt ze nog steeds verdacht van medeplichtigheid. Nina was degene die Maja uit haar ouderlijk huis naar buiten lokte. Haar advocate heeft verklaard dat Nina K. wel aanwezig was toen Goran M. op internet en rechtstreeks heeft verteld dat hij Maja wilde vermoorden. Echter ze zou dit niet letterlijk hebben opgevat. De advocate noemt dit taalgebruik tijdens chatsessies "normaal". Nina K. werd enkele dagen na de moord aangehouden, maar kwam anderhalve week geleden weer vrij.