Emmen wil 'Wildlife Resort'

Martijn (mrmiddel)
Emmen krijgt een eigen wildpark, als het aan het Noorder Dierenpark en de Griendtsveen Drentsche Landontginning Maatschappij ligt. Het park, dat in eerste instantie zo'n 300 voetbalvelden groot moet worden, gaat toeristen de kans bieden meerdere dagen te verblijven temidden van dieren die er vroeger rondstruinden.

In een aantal Afrikaanse landen bestaat een dergelijk park al. In het plan om in Drenthe een zogeheten Wildlife Resort te gaan maken is echter alleen plaats voor Europese dieren. Welke dieren dat precies zullen zijn weten de initiatiefnemers nog niet precies. "In ieder geval beesten die hier zo'n duizend jaar geleden voorkwamen. Waarschijnlijk wolven en wellicht nog bruine beren, oerossen, elanden, bizons, wisenten of Europese lynxen", aldus Henk Hiddingh, directeur van het Noorder Dierenpark.

De komende maanden zal een haalbaarheidsonderzoek worden gedaan naar de realisatie van het park. De plaats voor het park is in ieder geval al gevonden: het Amsterdamsche veld bij Erica en Weiteveen. De realisatie van het park zal tussen de 150 en 200 banen opleveren en vergt een investering van tientallen miljoenen euro's. Wanneer het plan wordt doorgezet zal het park op zijn vroegst in 2006 aangelegd worden.