Michellin sterk in de regen

Redactie FOK!frontpage
Pierre Dupasquier heeft bekend gemaakt dat hij zeer te spreken is over het verloop van de wintertests

"De teams hebben ons meerdere malen laten weten dat ze erg blij zijn met de vooruitgang die wij boeken, met name van de achterbanden. Het is een erg goede start geweest maar we zijn er nog lang niet", aldus Dupasquier.

Het doel van het testen was om de prestaties van de natweerbanden te verbeteren. Dit komt vooral door de slechte presentaties van de natweer banden tijdens de race in Indianapolis. Tijdens die race verloor Juan Pablo Montoya zijn kansen op de titel geheel, Kimi Räikkönen had nog een zeer kleine kans.

"Voor volgend jaar is het de bedoeling dat zowel McLaren als Williams de rode bolides het vuur aan de schenen gaan leggen. Hierin moeten ze elke race sterk zijn, ook als er slechte weersomstandigheden zijn. Gelukkig zijn de weergoden ons de afgelopen weken gunstig gestemd geweest waardoor we redelijk wat regen hebben gehad op onze drie testcircuits in Barcelona, Valencia en Jerez. Dit heeft in ons voordeel gewerkt omdat we hier ideaal onze nieuwste regenbanden konden testen zonder dat we het circuit kunstmatig moesten nat houden."