Verslaggever op matje om misplaatste grap

Rob (R@b)
Lindje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio Rijnmond-verslaggever Hans van Vliet is door de hoofdredactie berispt wegens een grap over kerstversiering in het Volendamse café De Hemel, die hij afgelopen weekend maakte. Van Vliet maakte de ''verkeerde'' grap tijdens een verslag van de wedstrijd Volendam-Feyenoord. Nadat een bel voor een wissel was afgegaan zei Van Vliet: Dit is het teken voor het ophangen van de kerstversiering in café De Hemel''.

Volgens zijn hoofdredacteur was de verslaggever waarschijnlijk geďrriteerd geraakt, omdat het geluid door zijn verslag heen liep.

Van Vliet heeft gisteren zijn excuses gemaakt, tijdens een uitzending tussen 18.00 en 19.00 uur op Radio Rijnmond. Bij deze excuses en de reprimande van de hoofdredactie blijft het. Volgens de hoofdredacteur is Van Vliet er zelf ook van overtuigd dat hij te ver is gegaan.

A. Binken, voorzitter van de Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand noemt het "in en in triest" wat er is gebeurd. Binken gaat namens de slachtoffers en nabestaanden echter geen excuses eisen. ''Ik besteed mijn energie liever aan positieve zaken''.