Film & Première review: Kill Bill vol. 1

Noud de Greef (gr8w8)
In een kerkje te Texas blijkt op een bruiloft een slachtveld aangericht te zijn. De zwangere bruid, de bruidegom, de 4 gasten, de pastoor en zelfs de organist zijn vakkundig afgemaakt. Maar de Bruid lijkt het te overleven, zij het dat ze nog vier jaar in coma ligt. Zelfs dan wordt ze niet met rust gelaten en volgt een tweede moordpoging. Ene Bill (David Carradine) blaast deze poging op het laatste moment af, omdat hij vindt dat hij de Bruid wat schuldig is. Hij wil haar namelijk eerst laten ontwaken, zodat hij haar nog meer pijn kan doen. De reden van deze rancune blijft een raadsel.


Zodra de Bruid wakker schrikt uit haar coma, is ze compleet over de rooie en zweert wraak. Ze blijkt geen onbekende te zijn van Bill. Vlak voordat hij haar neerschoot, bekende ze zelfs ze zwanger van Bill was. Toch haalde Bill de trekker over, reden genoeg voor wraak. Ze gaat op zoek naar de leden van de "Deadly Viper Assassination Squad", het team dat haar bruiloft zo ruw verstoorde. Niet alleen blijkt ze van het bestaan van de DVAS (diva's!) af te weten, maar heeft ze er zelfs mee gewerkt onder de codenaam Black Mamba. Alle leden hadden een dodelijke slang als codenaam. Copperhead (Vivica Fox) staat ook op haar lijstje en ze zoekt haar op in haar schattig huisje in een leuke buitenwijk. Een gevecht op leven en dood volgt. Chaotisch wordt er met alles wat los en vast zit gevochten. Maar niet tot de dood erop volgt, omdat de dochter van Copperhead binnenkomt. Niets meer dan een stille hint voor de Bruid, een aanzet om de wraakgevoelens wat te versterken. Het dochtertje is namelijk ongeveer vier jaar.


Maar voor het uitschakelen van Copperhead, heeft de Bruid Japan bezocht. Ze ging daar op zoek naar een gepensioneerde wapensmid (Sonny Chiba), die ze moet overhalen een samuraizwaard te maken. Met dit instrument des doods wil ze Bill in stijl van deze wereld verwijderen. Ondanks zijn pensioen stemt de wapensmid in. Bill is een leerling van hem geweest en afgaande op zijn reactie niet met goede herinneringen. De Bruid bewaart Bill echter voor het laatst en gaat eerst nog op bezoek bij een andere diva, namelijk O-Ren Ishii, gespeeld door Lucy Liu. O-Ren is de leidster van de onderwereld in Japan en zo makkelijk te vinden. Haar doden lijkt geen gemakkelijke taak te worden. En inderdaad, ze moet een heel leger Yakuza soldaten tot en met kinderen toe verslaan, voordat O-Ren bereikt kan worden. Maar het lukt haar en de afrekening met O-Ren volgt. Door vakkundige ondervraging van de advocate van O-Ren, Sofie Fatale, komt de Bruid achter de gegevens van de overige moordenaars. Ze stelt haar moordlijstje op en gaat op weg, met als einddoel Bill zelf. Maar hij komt pas in deel II aan bod, waarin ook alle vragen omtrent de Bruid beantwoord zullen worden.