[update] Geen vervolging in zaak xtc-dode (15)

Roel (Roel_Jewel)
Niemand gaat vervolgd worden vanwege de dood van de 15-jarige Chloé van Honthem uit het Limburgse Belfeld. Ze overleed op 22 augustus nadat ze in de Heerlense discotheek De Peppermill een overdosis XTC had geslikt. Op de bewuste avond bezocht ze daar een Mega-Rave-Party, een hardcore-houseparty.

Van Honthem zou tussen zeven en vijftien pillen, een dodelijke overdosis, hebben geslikt. Dat is gebleken uit bloedonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In haar bloed zat geen alcohol en werden geen sporen van andere drugs of medicijnen gevonden.

Een deel van de xtc-pillen heeft ze een vriendin de discotheek laten binnensmokkelen. Daarna heeft ze in De Peppermill nog andere pillen gekregen, maar het is niet bekend van wie.

Bij het onderzoek heeft Justitie videobeelden uit de discotheek onderzocht, vrienden en kennis van het meisje gehoord en haar mobiele-telefoonverkeer nagetrokken.

Heerlen verbiedt drugsfeesten
Naar aanleiding van het overlijden van Chloé van Honthem staat de gemeente Heerlen geen openbare feesten meer toe die samengaan met drugsgebruik. Ook gaat de gemeente een minimumleeftijd van 16 jaar voorschrijven aan de vier nachtuitgaansgelegenheden. Heerlen gaat ook regelmatig controleren of de clubs zich daaraan houden.