"Op ADSL-snelheid surfen via telefoonlijn"

Internetprovider Superweb heeft een nieuwe dienst die naar eigen zeggen een volwaardig alternatief is voor ADSL. De dienst Superweb Snel kan men drie tot vijf keer sneller internetten via de gewone telefoonlijn. Dit meldt Webwereld vandaag in een artikel.

Dit weet het bedrijf te bewerkstelligen door websites gecomprimeerd te verzenden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een cache-systeem. Dit houdt in dat een pagina, indien voordelig, van een snellere eigen server gehaald wordt dan de oorspronkelijke server. Op FTP bestandsoverdracht of up- en downloaden via peer-to-peer netwerken en het streamen van audio heeft dit geen effect.

De dienst is in combinatie te gebruiken met Superweb Gratis. Met een Superweb Gratis abonnement is het mogelijk zonder abonnementskosten en aanmeldkosten te internetten. Het inbellen gaat via een speciaal 06-nummer. In de piek uren kost het 0,0289 euro p/m, in de daluren 0,0154 euro p/m en 's weekends en 's nachts 0,0103 euro p/m, wat volgens Superweb goedkoper is dan het normale KPN telefoontarief. Superweb Gratis is volledig gratis, maar met het Superweb Snel abonnement dat 3,98 euro per maand kost kan je boven de goedkopere telefoontarieven volgens Superweb ook nog eens tot 5 maal sneller internetten.