FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 november 2002

Uitslagen CL (27/11/02)

We zijn aanbeland in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder staan de uitslagen en de tussenstanden.

Uitslagen Champions League (27/11/02)
Groep A
Bayer Leverkusen - FC Barcelona (1-2)
Newcastle United - Internazionale (1-4)

Groep B
Valencia - Ajax (1-1)
AS Roma - Arsenal (1-3)

Tussenstanden Champions League (na 27/11/02)
Groep A

Pos.ClubAPV-T
1. Internazionale 134-1
2. FC Barcelona 132-1
3. Bayer Leverkusen 101-2
4. Newcastle United 101-4

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Arsenal 133-1
2. Ajax 111-1
3. Valencia 111-1
4. AS Roma101-3

Uitslagen Champions League (27/11/02)

We zijn aanbeland in de tweede ronde van de Champions League, met vanavond vier wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder staan de uitslagen en de tussenstanden.

Uitslagen Champions League (27/11/02)
Groep A
Bayer Leverkusen - FC Barcelona (1-2)
Newcastle United - Internazionale (1-4)

Groep B
Valencia - Ajax (1-1)
AS Roma - Arsenal (1-3)

Tussenstanden Champions League (na 27/11/02)
Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. Internazionale 134-1
2. FC Barcelona 132-1
3. Bayer Leverkusen 101-2
4. Newcastle United 101-4

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Arsenal 133-1
2. Ajax 111-1
3. Valencia 111-1
4. AS Roma101-3

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Vitesse zonder Peeters

Bob Peeters zal waarschijnlijk niet aan de bak komen tegen Liverpool vanwege ziekte. De Belg vertrok vandaag ziek van de training.

Vitesse kan in ieder geval niet rekenen op de geschorste Rankovic en op de geblesseerde Hofs.

Toch is er ook goed nieuws voor de mannen uit Arnhem: Ruud Knol is weer hersteld en kan meespelen. Ook in het voordeel van de Arnhemmers is de twijfel rondom het spelen van keeper Jerzy Dudek. Dit in verband met de kritiek die coach Houllier op de Pool had. Houllier stuurde eerder al Sander Westerveld onverwacht de laan uit. In Arnhem werd de kritiek wat minder en lijkt het er nu toch op de Dudek onder de lat zal staan.

Popmuziek niet geliefd door Michael Jackson

QuiX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Duitse tijdschrift Bunte meldde woensdag dat Michael Jackson niet echt van popmuziek houdt. De zanger zei dit in een vraaggesprek met het tijdschrift.

Hij gaf het antwoord op de vraag waarom hij in twee minuten tijd in Berlijn twee klassieke CD's had gekocht. Michael Jackson was namelijk in Berlijn zonder lijfwachten gaan winkelen en kocht in twee minuten tijd, twee klassieke CD's. De zanger voegde eraan toe: "Ik zou graag nog een keer cd's kopen in Berlijn." Normaal gesproken klaagt Michael Jackson altijd dat hij overal door fans wordt achtervolgd.

Meerderheid gevangenen in Rusland ziek

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is niet vrolijk gesteld met de gezondheid van de gedetineerden in Rusland. Tuberculose, aids en psychische stoornissen komen veelvuldig voor. Er zijn ongeveer 500.000, van de in het totaal 891.000, mensen ziek. Dit heeft onderminister van justitie Joeri Kalinin gemeld.

Vooral veel gevangenen lijden aan aids, zo zegt hij. Op het moment zijn dat er ongeveer 36.000. Het aantal drugsverslaafden is ook behoorlijk hoog; ongeveer 102.000. Verder hebben 90.000 gevangenen in Rusland tbc en daarnaast zijn er ook nog zo'n 72.000 alcoholisten. De waarde van het portie voedsel dat een gevangene per dag krijgt is overigens 80 eurocent.

LPF vergadering mag toch doorgaan

De ledenvergadering die de LPF op 3 december zou houden mag van de rechter gewoon doorgaan. Op die vergadering moet een nieuw bestuur verkozen worden. Dat moet dan binnen een week een kieslijst samenstellen.

Vorige week verklaarde de rechter dat het bestuur van de partij onrechtmatig verkozen was. Volgens 2 leden was daarom ook het organiseren van de vergadering een onrechtmatige daad.

Als de rechter de vergadering had verboden, dan had de partij hoogstwaarschijnlijk niet aan de verkiezingen op 22 januari mee kunnen doen.

NIPO-peiling: VVD onderuit, SP weer vooruit

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de jongste cijfers van een onderzoek van het NIPO, gehouden in opdracht van het TV-programma 2Vandaag, blijkt dat de VVD ineens uit de gratie is bij de kiezer. De liberalen vallen fors terug naar nog maar ťťn zetel winst (was 7) en komen uit op 25. Volgens het NIPO staat de betrouwbaarheid van VVD-leider Zalm bij veel kiezers steeds meer ter discussie.

De SP blijft het daarentegen ongekend goed doen en stijgt weer twee zetels t.o.v de vorige NIPO-peiling naar 21.

Het CDA scoort ook flinke winst op 48 zetels, maar door de val van de VVD in de peiling hebben de twee geen meerderheid meer. De LPF blijft op fors verlies (-20) staan, maar dat is minder dan het is geweest.

Verder blijkt het terugtreden van RosenmŲller niet goed te zijn gevallen voor GroenLinks, de partij staat nu op 2 zetels verlies.


De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 48 (+5)
Lijst Pim Fortuyn ---> 6 (-20)
VVD ---> 25 (+1)
PvdA ---> 28 (+5)
GroenLinks ---> 8 (-2)
SP ---> 21 (+12)
D66 ---> 7 (-)
ChristenUnie ---> 4 (-)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 1 (-1)

Klacht tegen Telegraaf van Turkse gemeenschap

Bij de Raad voor de Journalistiek is een klacht ingediend tegen dagblad De Telegraaf, inzake haar berichtgeving over een vermeende groepsverkrachting van een 13-jarig Antilliaans meisje uit Hoogezand. De klagers verwijten de krant laster, smaad en aanzet tot vreemdelingenhaat.

De klacht is ingediend door de Turkse gemeenschap uit Hoogezand en het anti-discriminatiebureau Friesland. ,,De meeste media zijn niet zorgvuldig met de zaak omgesprongen, maar De Telegraaf is de enige die echt over de schreef is gegaan'', stelt woordvoerder J. Kuitert van het anti-discriminatiebureau. ,,De andere media hebben consequent de bron van het verhaal (de moeder) erbij genoemd'', aldus Kuitert.

De moeder van het meisje had tegen de politie gezegd dat het om mannen van Turkse afkomst ging. Dat leidde tot onrust in de gemeente. In een vraaggesprek daags na het gebeuren met De Telegraaf zei het slachtoffer zelf echter dat de daders 'slecht Nederlands' spraken. ''Het konden net zo goed Marokkanen zijn geweest''.

Uit politieonderzoek bleek later al snel dat het meisje het hele verhaal verzonnen had. De klacht is overigens al ingediend voordat bleek dat het meisje het hele verhaal had verzonnen.

Als de Raad voor de Journalistiek de Telegraaf schuldig acht, is de kans groot dat de klagers ook naar de rechter stappen. De uitspraken van de raad hebben namelijk geen enkele juridische waarde.

BelgiŽ onderzoekt rol AEL bij rellen

De Belgische justitie gaat in Antwerpen onderzoeken of Dyab Abou Jahjah, voorzitter van de militante Arabisch-Europese Liga (AEL), bij de rellen van gisteravond naar aanleiding van het doodschieten van een Marokkaan, jongelui opgehitst heeft.

Bij de rellen werd een spoor van vernielingen getrokken door de Antwerpse wijk Borgerhout. Twee meerderjarige allochtonen zijn bovendien aangehouden voor poging tot doodslag. Ze waren ingereden met een auto op een groepje agenten.

Volgens het parket in Antwerpen is de nultolerantie nu de enige oplossing om een herhaling van dit soort rellen te voorkomen. De 66-jarige Belg die de 27-jarige Mohamed Achrak doodschoot is volgens de Belgische media de bovenbuurman van de vader van Mohamed, en stond bekend als psychiatrisch patiŽnt.

''Racistische moord''

Intussen blijven de gemoederen in Antwerpen flink oplopen. De federatie van Marokkaanse Verenigingen en het Platform Allochtone Jeugdwerkingen zeggen in een persmededeling dat het een racistische moord betreft "zolang het tegendeel niet bewezen is''. Volgens beide organisaties is de moord het resultaat van "de anti-migranten stemmingmakerij die onze stad al jaren teistert". De politieke hetze tegen onze cultuur en godsdienst van de laatste maanden en weken heeft de spanning in Vlaanderen tot gevaarlijke proporties doen toenemen", aldus de mededeling.

De politieke klasse oogst nu wat ze al jaren zaait menen de organisaties: ''De hachelijke maatschappelijke situatie waarin de allochtone jongeren opgroeien hebben ze nooit ernstig genomen. De migrantenjongeren is alleen repressie te beurt gevallen''.

De AEL zegt in een persbericht op haar site dat de dader een Belgische autochtone man is die bekend stond in de buurt als racist en sympathisant van het Vlaams Blok. ''De dader wou ook de vader van Mohammed vermoorden maar werd overmeesterd. De bedoeling was zeker een racistische slachting te plegen zoals dat van 7 mei 2002 in Brussel waar een Marokkaanse familie door een sympathisant van het Vlaams Blok werd omgebracht'', aldus de AEL.

De AEL legt de schuld van de rellen bij de politie, en roept de jongeren op om hun vermoorde broeder verder in alle rust en eerbied te herdenken.

Van der Valk wil miljoenen euro's van gemeente Tiel

Het Van der Valk-concern wil 10 miljoen euro schadevergoeding van de gemeente Tiel hebben. Het horeca concern zegt dat de gemeente aansprakelijk zou zijn voor het instorten van het parkeerdek van het Van der Valk-motel in Tiel in februari. Het bedrijf baseert deze beschuldiging op onderzoeken waaruit blijkt dat de gemeente nalatig is geweest bij de controle op vergunningen.

De gemeente Tiel verklaart op hun beurt dat de claim nauwelijks serieus genomen kan worden. Een gemeentewoordvoerder zegt dat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat er fouten zijn gemaakt bij de bouw van het hotel.

Voetbal: Veel maatregelen bij Telstar-AZ

Het bestuur van Stormvogels/Telstar heeft een omvangrijk pakket maatregelen genomen om tijdens de Amstel Cup-wedstrijd met AZ (3 december a.s.) rellen te voorkomen. Het bestuur heeft dit besloten in overleg met burgemeester en politie.

Door de maatregelen mogen alleen inwoners van Velsen, Heemskerk, Beverwijk en alleen supporters die ten zuiden van het Noordzeekanaal wonen, kaarten in de voorverkoop bestellen. Bovendien moet iedereen met een kaartje een aanvullende persoonlijke overeenkomst afsluiten, zodat gekochte kaarten niet kunnen worden doorverkocht.

Het bestuur van de eerste-divisieclub houdt rekening met supportersproblemen, omdat twee jaar geleden Telstar-speler Richard Stricker zwaargewond raakte na een overtreding van AZ-middenvelder Barry van Galen. Gevreesd wordt dat enkele aanhangers alsnog wraak willen nemen.

Het bestuur doet ook op de website van de club een dringende oproep aan de supporters. ,,Laten we met zijn allen beleven dat voetbal ook nog leuk kan zijn en de sfeer niet laten verpesten door enkele herrieschoppers.''

Fans die zich niet aan de afspraken houden, krijgen ze een boete van 500 euro en een stadionverbod van minimaal drie jaar opgelegd.

Voor meer voetbalnieuws, zie de Voetbalmanager van Fok!

Vrachtwagen met 100 kilo heroÔne aangetroffen

In Duiven heeft de politie maandagavond in een Turkse vrachtwagen honderd kilo heroÔne ontdekt. De totale waarde van de drugs bedraagt ongeveer 2,2 miljoen euro. Ze zaten verstopt tussen kistjes met aubergines, die bestemd waren voor een bedrijf in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerster van de politie woensdag bekendgemaakt.

De woordvoerster verklaarde verder dat de politie in Duiven informatie had gekregen dat de Turkse vrachtwagen vol drugs de grens zou passeren. De tip zou zijn gekomen in een al langer lopend internationaal onderzoek naar drugstransporten.

De politie heeft de vrachtwagenchauffeur maandan en dinsdag gehoord. De man zou verklaard hebben dat hij nergens van wist. Hij daarna weer op vrije voeten gesteld. Of het Amsterdamse bedrijf meer weet van het drugstransport is niet bekend.

Hennepkwekers schieten agent neer bij inval

PatricQ en N-web hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een politieman is vanochtend bij een inval in een grote kwekerij neergeschoten. Het gebeurde in de provincie Groningen in het dorpje Woldendorp bij een boerderij aan de Heemweg.

De getroffen agent maakte deel uit van een arrestatieteam dat was ingezet bij het ontmantelen van de hennepkwekerij. Volgens een woordvoerder maakten de leden van het team voordat ze naar binnen gingen luid en duidelijk bekend dat ze van de politie waren. Bij het naar binnen treden werd er vanuit het pand dwars door de deur geschoten en werd de agent in zijn been geraakt.

De politie arresteerde twee personen, een 42-jarige man en een 39-jarige vrouw. Ook nam ze een vuurwapen in beslag. In de boerderij bevond zich enkele duizenden planten.


Archieffoto van een inval waar het wel goed afliep voor de politie.

Banen in IT sector nemen dramatisch af

Het ziet er slecht uit voor mensen die een opleiding in de Informatie Technologie sector willen volgen of aan het volgen zijn.

Uit onderzoek van informatieleverancier Marketons is gebleken dat de werkgelegenheid in 2002 in de IT-sector met 23.000 arbeidsplaatsen 12 procent gedaald is. Tevens zal de werkgelegenheid in de computerbrache ook de komende drie jaar substantieel in omvang teruglopen. "In de de komende drie jaar zullen nog eens 23.000 arbeidsplaatsen extra verdwijnen", aldus Willem Veldkamp, directeur van Marketons.

Volgens de onderzoekers zal de omzet op de it-markt dit jaar met 5 procent dalen, naar een totaal van ruim 14 miljard euro. Bij dit cijfer zijn telecommunicatie en industriŽle automatisering en micro-elektronica niet meegerekend.

"Als je de hele ict-sector in beschouwing neemt, zou het aantal ontslagen nog hoger uitvallen. Het verlies aan arbeidsplaatsen bij de bedrijven als KPN hebben we nu niet meegeteld", aldus Veldkamp.

Het aantal faillisementen in de IT-sector zal dit jaar uitkomen op 550 tot 600, wat 35 tot 40 procent meer is dan vorig jaar. Ook voor de komende jaren verwacht Marketons geen verbetering.

De oorzaak is volgens Marketons te wijten aan het feit dat de enorme groei van de IT-markt sinds 1990 grotendeels bepaald werd door de sterke groei van het aantal eindgebruikers.

Veldkamp zegt: "Tot het begin van de jaren negentig zag je dat de bestedingen per eindgebruiker daalden. Vanaf dat moment is dat bedrag ruwweg gelijk gebleven. De it-sector kon echter toch groeien, doordat het aantal werknemers fors toenam. Onder meer door de toegenomen arbeidsparticipatie van vrouwen.". Hierop vervolgt hij: "Alleen al om demografische reden zal het aantal eindgebruikers de komende jaren nauwelijks kunnen groeien waardoor een min of meer automatische verdere groei van de it-sector is uitgesloten."

Nitrofen en Fortuynist in top 10 nieuwe woorden

In het boekje Taal van het jaar twee van Ton den Boon, hoofdredacteur van de 13e Grote Van Dale, staat een reeks van nieuwe Nederlandse woorden die in 2002 gebruikt werden.

In de top 10 van die nieuwe woorden staat nitrofen (of nitrofeen) op ťťn. Het woord is op zich niet nieuw maar beheerste het nieuws enige tijd. Daarvoor behoorde het niet tot de algemene taal. Het goedje werd afgelopen zomer aangetroffen in Duitsland in diervoerder en veroorzaakte een schandaal in de bio-industrie.

Op twee staat fortuynist, naar de vermoorde politicus Pim Fortuyn.

Andere nieuwe woorden uit de top 10 zijn:

MPA-affaire (of MPA-schandaal), wat betrekking heeft op het hormonen schandaal in de Belgische varkenshouderij.

verlofknip,
levensloopregeling,
duurzaamheidstop,
screeningsruimte,
asiel- en illegalenindustrie,
en crisispost.

Bij de samenstelling van de top 10 ging den Boon uit van nieuwe woorden die het meeste zijn genoemd in de kranten van het afgelopen jaar. Vorig jaar stond MKZ-crisis op ťťn.

Sinterklaas; Feest?!

Het is weer bijna zover: 5 december. Kinderhartjes gaan sneller kloppen, ouders rennen van winkel naar winkel en de speelgoedwinkels beleven gouden tijden.
Ik herinner me het geweldige gevoel van spanning, aftellen tot de 5e en 's avonds je schoentje zetten. Heb ik wel mooi gezongen, zou de Sint weten dat ik dit jaar een koekje heb gepakt? Helaas gaat het de laatste jaren niet meer gepaard met de 'ik kan niet langer wachten' stemming...

Gezichtstransplantatie binnenkort haalbaar

Binnen zes tot negen maanden is het technisch mogelijk een gezichtstransplantatie uit te voeren. Dat zegt een vooraanstaande Britse plastisch chirurg. "Het is niet: 'kunnen we het?', maar 'doen we het?'" aldus Peter Butler. Hij pleit dan ook voor een discussie over de vraag of een dergelijke operatie moet worden toegestaan.

Mensen met aangetaste gezichten door bijvoorbeeld kanker, brandwonden of ongelukken zouden met de nieuwe technieken geholpen kunnen worden.

Het is momenteel nog erg moeilijk om een gezicht te reconstrueren, omdat het moet kunnen bewegen. Ook moet een gezicht gevoel bevatten, maar dat is niet te verkrijgen door andere delen van het lichaam voor de operatie te gebruiken.

Bij een gezichtstransplantatie, waarbij spieren, zenuwen en huid zullen worden meegenomen, zal het gereconstrueerde gezicht wel kunnen bewegen.

Hoeveel mensen ook daadwerkelijk geschikt zijn voor een dergelijke procedure is niet bekend. Butler verwacht tien tot vijftien patiŽnten te kunnen helpen. Wanneer de techniek zover is wil hij zijn ziekenhuis om toestemming voor een transplantatie vragen.

Het volledige artikel is hier te lezen.

Granaat-cricketbal wordt 3 jongens fataal

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een granaat die voor een cricketbal werd aangezien heeft drie kinderen in het Indiase deel van Kashmir het leven gekost. Een vierde slachtoffer is ťťn van zijn ledematen kwijtgeraakt, aldus de politie.

De jongens speelden een spelletje cricket toen de bal in een rijstveld belandde. Eťn van de jongens ging hem halen, maar pakte per ongeluk de granaat op. Hij gooide de 'bal' naar ťťn van de anderen. Deze gaf de granaat met zijn slaghout een klap, waarop die explodeerde. Drie jongens waren op slag dood, de vierde werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht.

Erik de Zwart weg bij 538

Mariandel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Erik de Zwart vertrekt als algemeen directeur bij Radio 538. Dat heeft de zender vanmorgen bekendgemaakt. De reden voor zijn vertrek is niet duidelijk. Radio 538 zal later vandaag op een persconferentie het vertrek toelichten en de opvolger van De Zwart bekend maken.

Erik de Zwart was in 1992 mede oprichter van Radio 538. Sinds 1 mei 1995 leidde hij de zender. Ook presenteert hij wekelijks de Top 40. Of hij ook hiermee zal gaan stoppen is niet bekend.

Weer illegalen opgepakt in Amsterdam

Bij invallen in vijf Amsterdamse cafes zijn vannacht vijfentwintig illegale Bulgaren en Roemenen opgepakt. De arrestanten worden vandaag nog terug naar het land van herkomst gevlogen. Om te voorkomen dat ze meteen weer naar Nederland teruggaan wordt hun paspoort ingenomen.

Maandag werden al negentig illegalen opgepakt en het land uitgezet. Twee maanden terug werden er ook al 210 mensen teruggestuurd. De politie wil met deze acties het probleem van de criminele buitenlanders terugdringen. Zij houden zich onder andere bezig met zakkenrollerij en oplichting.

Boete voor Spaanse kamerleden na bekijken porno

MADCoW inc. had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie leden van het Spaanse parlement zijn betrapt op het bekijken van pornoafbeeldingen tijdens een debat over, nota bene, huiselijk geweld.

Het gedrag van de drie werd opgemerkt door aanwezige journalisten. Ze bleken niet meer interesse te hebben voor de vergadering, maar bekeken pornografische emails op de computer in de vergaderzaal.

De drie hebben van hun partij een officiŽle berisping gekregen en boetes van 450 tot 900 euro.

Vlaamse film wekt protest moslims op

Maddy29 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vlaamse film Kassablanka veroorzaakt commotie in Antwerpen. Afgelopen vrijdag nog bestormden zo'n 30 Marokkaanse jongeren de kassa van megabioscoop Metropolis uit protest tegen de film. Maar islamitische jongeren maken ook stennis in de zaal tijdens de film en roepen de actrices op straat na.

Sommige moslimjongeren, de radicalen van de Arabisch-Europese Liga (AEL) voorop, vinden de film een belediging voor de islam. ,,Moslims worden gelijkgeschakeld met Vlaams Blokkers'', zegt Ahmed Azzuz namens de AEL.

De film, die door het stadsbestuur is gefinancierd, gaat over een moslima die verliefd wordt op een extreem-rechtse jongen.
Kassablanka vertelt het verhaal van Leilah, dochter van een streng islamitische vader, en Berwout, zoon van een Vlaams-Blokker. Als de twee een relatie beginnen, komen beide families recht tegenover elkaar te staan. Vooral de vaders blijken elkaars tegenpolen. Terwijl de ťťn droomt van een raszuiver Vlaanderen, bidt de ander tot Allah voor de kuisheid van zijn dochter. In hilarische scŤnes worden zowel de extreemrechtse Vlamingen als de fundamentalistische Marokkanen met veel Antwerpse scheldwoorden door de mangel gehaald.

Ondanks de veroordeling door de AEL bestaat de helft van het publiek steevast uit jonge migranten. Een handtekeningenactie die de AEL in Antwerpse moskeeŽn wilde organiseren, werd door Moskeevereniging Umiva afgewezen.


Zie voor meer info het artikel uit het Algemeen Dagblad.

Risico instorting internet wordt groter

PatricQ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een drietal Amerikaanse wetenschappers van de Ohio State University hebben onder leiding van Tony Grubesic (University of Cincinnati) aangetoond dat het risico van een ineenstorting van het internet gestegen is.

Gesimuleerde aanvallen op belangrijke knooppunten van het internet (hubs) hebben aangetoond hoe kwetsbaar het web is tijdens rampen of terroristische aanvallen. De virtuele aanvallen tonen aan dat, wanneer er een grote hub wegvalt, het internet in grote steden zal blijven werken maar compleet afgesloten wordt voor kleinere gemeenschappen en kleinere steden.

Vroeger was het internet sterk gedecentraliseerd met meervoudige verbindingen. Wanneer er een verbinding wegviel werd deze snel door de andere overgenomen. Maar door de commercialisering van het Internet zijn er steeds grotere knooppunten ontstaan die verantwoordelijk zijn voor connectie naar grote delen van het web.

"Als je een groot knooppunt vernietigt dan zullen daardoor ook de verbindingen wegvallen die daarmee verbonden waren. Het resulteert in een domino-effect door het hele web", aldus Dr. Grubesic.

Grote steden hebben veelal een beperkt aantal connecties naar het internet waar ook kleinere gemeenschappen afhankelijk van zijn. Wanneer er een verbinding wegvalt zal de druk op de overige connecties zo groot worden dat deze kleinere gemeenschappen als eerste de gevolgen zullen ondervinden.

Een zeer groot knooppunt werd vernietigd met de aanvallen van 11 september op het WTC. Drie New York counties werden afgesloten van het internet als gevolg hiervan. "De mogelijkheid om netwerken te re-routen en re-connecten is zeer belangrijk voor het behouden van het internet tijdens rampen", zo luidt ťťn van de conclusies.

China sluit Internetters op

PatricQ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De mensenrechten organisatie Amnesty International heeft China verzocht om alle gevangenen die informatie online hebben gedeeld vrij te laten. Ten minste 33 Chinezen zijn gearresteerd en opgesloten voor Internet gebruik. Twee daarvan zijn overleden door marteling of mishandeling, zo schrijft Amnesty in het rapport 'State control of the Internet in China'.

Amnesty: "Internet gebruikers raken steeds meer verstrikt in een web van regels welke hun fundamentele mensenrechten sterk beperken. Iedereen die het op het net surft loopt risico op aanhouding en opsluiting''. Een Chinese woordvoerder verklaarde dat hij niet op de hoogte was van het rapport en zei dat Amnesty International wel vaker beschuldigingen heeft gepubliceerd "zonder enige aanleiding".

China heeft een lange geschiedenis in het beperken van het Internet voor haar inwoners, zoals het blokkeren van de Google zoekmachine. Andere acties zijn: het blokkeren van buitenlandse sites, een Internet politie en sluiting van sites met kritische artikelen over de Chinese overheid.

China heeft meer internetgebruikers dan elk ander land, behoudens de USA, met een aantal wat dit jaar de 45,8 miljoen gaat halen.

BelgiŽ: Seksvideo met inktvis inbeslaggenomen

albino had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Justitie in BelgiŽ heeft een videofilm waarop seks met een inktvis wordt bedreven in beslag genomen. Dat gebeurde op de geruchtmakende tentoonstelling Porn Ar(t)ound the World in Mechelen.

De inbeslagname van de seksvideo wordt toegejuicht door zowel de dierenrechtenbeschermingsgroep Gaia als de ongekroonde Belgische koning van de Vlaamse pornowereld, Dennis Black Magic.

Beiden hebben echter een verschillende reden waarom ze blij zijn: Gaia omdat het optreedt tegen alle vormen van dierenmishandeling, ook als het moet - zoals hier - op grond van een overtreding van de wet op de bestialiteiten. Dennis Burka, alias Dennis Black Magic, omdat hij voortdurend aanvaringen met Justitie riskeert, terwijl anderen die ''de meest gore porno onder de noemer kunst presenteren'' alle medewerking van de overheid krijgen. ,,Als porno kunst is, dan ben ik Picasso''.

En wat was er dan te zien op de film?: Op de video zag je hoe een inktvis haar armen om iemands penis had, en hoe iemand zijn penis erin stak.

Primeur: school voor activisten in Utrecht

Nederland krijgt in Utrecht een school voor activisten. Het initiatief voor de oprichting van de Activisten School komt van dierenrechtenactivisten uit Wageningen, Groen Front, het Infocentrum Wageningen en de antiglobalisten. De school wordt gevestigd in het ACU-kraakpand in de Utrechtse Voorstraat.

Het doel van de opleiding is om beginnende activisten een eindje op weg te helpen, zodat ze geen stomme beginnersfouten begaan. Tijdens de cursus komen onder meer de volgende zaken aan de orde: Hoe bezet ik een gebouw? Hoe leg ik een blokkade? Hoe haal je de media? En wat gebeurt er als je wordt gearresteerd?

Volgens de initiatiefnemers maken ook trainingskampen onderdeel uit van de nieuwe Activisten School. Deelname aan de cursus is gratis. Eťn van de initiatiefnemers organiseerde gisteravond al een cursus proletarisch winkelen.

Ziekworden van vrije tijd

Van vrije tijd word je ziek. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg, onder 1.128 mannen en 765 vrouwen. Vooral in de eerste week van de vakantie overkomt het velen; hoofdpijn, verkoudheid, vermoeidheid, een zere keel of misselijkheid.

Gemiddeld 3,2% van de testpersonen gaf aan ziek te zijn tijdens vakantie of weekend. Aanpassingsproblemen van de werkplek naar de rust van vrije tijd zouden de belangrijkste oorzaak zijn. Vooral mensen met een drukke baan en een overontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel zijn kwetsbaar.

Canadese topf. noemt Bush een randdebiel

Een Canadese topfunctionaris heeft voor een rel gezorgd door de Amerikaanse president Bush een randdebiel te noemen. Het gaat om de naaste medewerkster van de Canadese premier Chrťtien, communicatiechef FranÁoise Ducros.

Ducros is na de uitspraak op de Navo-top, die ze privť deed maar uitlekte, afgetreden. Ze leek verder weinig spijt te hebben van haar omschrijving van Bush. Ze verontschuldigde zich "voor commentaar uitgesproken in wat ik voor een privť-conversatie hield. Ik betreur het dat dit zo veel aandacht van de media heeft gekregen".

De betrekkingen tussen de twee buurlanden zijn al geruime tijd gespannen en deze uitspraak gooit nog meer olie op het vuur. Premier Chrťtien verzekerde de Canadezen dan ook dat Bush een vriend is en helemaal geen randdebiel.

Baby welkom in bioscoop

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ouders die naar de film willen maar geen oppas kunnen regelen voor hun kroost, kunnen deze gewoon meenemen. Afgelopen dinsdag is filmtheater 't Hoogt in Utrecht namelijk begonnen met speciale voorstellingen waarbij vaders en moeders hun (kleine) kinderen mee de zaal in mogen nemen.

Het theater heeft rekening gehouden met de kinderoortjes door het geluid zachter te zetten dan bij een normale voorstelling en ook is het lichter in de zaal. Moeders mogen immers gewoon hun kleintje de borst geven en ook het verschonen van luiers is heel normaal.

Het idee voor voorstellingen als deze komt uit Zweden en werd gisteren ook in ons land goed ontvangen. Dertig ouders en meer dan veertig kinderen woonden de film bij. "Het was een gezellige boel," zo meldt medewerkster van het theater Petra Orthel achteraf.

Rellen in Antwerpen na moord op Marokkaan

yoc, Us en Esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Antwerpen zijn in de deelgemeente Borgerhout gisteravond rellen uitgebroken nadat een 66-jarige Belg een 27-jarige Marokkaan had doodgeschoten. Volgens de Belgische autoriteiten is nog onduidelijk of de motieven racistisch zijn ůf dat de schutter psychisch gestoord is. Het slachtoffer, Mohammed Achrik, was de zoon van een buurman van de dader.

Al snel na de dood van Achrik verzamelden zich enkele honderden jongeren. Zij hinderden aanvankelijk alleen het verkeer, maar trokken daarna een spoor van vernieling in de wijde omgeving rond de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De sfeer werd nog grimmiger toen Dyab Abou Jahjah, leider van de militante Arabisch-Europese Liga (AEL), kwam opdagen. Volgens de Belgische media hitste hij de jongeren verder op.

In eerste instantie leek het er op dat Jahjah wilde samenwerken met de politie, maar even later bedreigde hij de Antwerpse korpschef. Hij verweet hem dat "zijn gemeenschap niet eens de kans kreeg om te rouwen", en spiegelde hem voor dat de AEL nu zou oproepen tot een grote, illegale betoging, "waar duizenden mensen aan zouden deelnemen''. Voor burgemeester Leona Detiťge van Antwerpen was dat reden om de AEL-voorman ervan te beschuldigen dat hij de jongeren ophitste.

De politie slaagde er na enkele uren in de gemoederen te bedaren. De jonge betogers trokken zich terug in een wijkmoskee, waar een imam ze zou toespreken.

Cynisch detail: het slachtoffer van de moord stond in de buurt bekend als een zeer gematigd man, die er alles aan deed om het samenleven van allochtonen en autochtonen zo rimpelloos mogelijk te doen verlopen.

Ook Nawijn vreest voor verkiesbaarheid LPF

Nadat voormalig voorzitter Ed Maas bekend heeft gemaakt dat de LPF waarschijnlijk niet mee zal doen aan de verkiezingen, zegt ook minister Nawijn van integratie en vreemdelingenbeleid te vrezen voor de verkiesbaarheid van de partij op 22 januari.

Vandaag dient een zaak aangespannen door twee LPF-leden Koenen en Witvoet. Ze vinden dat het LPF-bestuur nog steeds actief is en ondermeer met haar leden communiceert via de website van de partij. De twee eisen dat de rechter een datum bepaalt voor een nieuwe ledenvergadering. Als de rechter dat verzoek inwilligt, dan zal het nieuwe bestuur namelijk volgens de procedure een nieuwe vergadering moeten beleggen, hetgeen ze niet voor 10 december gaat lukken.

Het al eerder door de rechter onrechtmatig verklaarde LPF-bestuur kan op dit moment geen kandidatenlijst samenstellen omdat ze dan actief is voor de partij. "Als wij ze gaan screenen, zijn we actief voor de partij. De rechter legt ons dan een dwangsom op van 1000 euro per dag," aldus Maas.

Vuurwerk duurder dit jaar

De rotjes, vuurpijlen en overig consumenten vuurwerk zijn dit jaar gemiddeld tien procent duurder dan eind vorig jaar.

De Brancevereniging Consumentenvuurwerk zegt dat de prijsstijgingen te maken hebben met het veiliger maken van het consumentenvuurwerk.

Het vuurwerk is de laatste jaren steeds krachtiger geworden en is meer kruit gaan bevatten. Hierdoor mag het zonder aangepaste verpakking niet worden vervoerd.
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.