Voetbal: Veel maatregelen bij Telstar-AZ

Het bestuur van Stormvogels/Telstar heeft een omvangrijk pakket maatregelen genomen om tijdens de Amstel Cup-wedstrijd met AZ (3 december a.s.) rellen te voorkomen. Het bestuur heeft dit besloten in overleg met burgemeester en politie.

Door de maatregelen mogen alleen inwoners van Velsen, Heemskerk, Beverwijk en alleen supporters die ten zuiden van het Noordzeekanaal wonen, kaarten in de voorverkoop bestellen. Bovendien moet iedereen met een kaartje een aanvullende persoonlijke overeenkomst afsluiten, zodat gekochte kaarten niet kunnen worden doorverkocht.

Het bestuur van de eerste-divisieclub houdt rekening met supportersproblemen, omdat twee jaar geleden Telstar-speler Richard Stricker zwaargewond raakte na een overtreding van AZ-middenvelder Barry van Galen. Gevreesd wordt dat enkele aanhangers alsnog wraak willen nemen.

Het bestuur doet ook op de website van de club een dringende oproep aan de supporters. ,,Laten we met zijn allen beleven dat voetbal ook nog leuk kan zijn en de sfeer niet laten verpesten door enkele herrieschoppers.''

Fans die zich niet aan de afspraken houden, krijgen ze een boete van 500 euro en een stadionverbod van minimaal drie jaar opgelegd.

Voor meer voetbalnieuws, zie de Voetbalmanager van Fok!