FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 maart 2002

16 doden bij zelfmoordaanslag in Netanya

Bij een zelfmoordaanslag bij een hotel in de Israëlische kuststad Netanya zijn zeker zestien doden gevallen, meer dan 100 mensen raakten gewond. Een hotel vlakbij was begin maart ook al het toneel van een aanslag. de omgeving is ontruimd, omdat er wordt gevreesd dat er nog een explosief is.

21:44 - Via het Arabische televisiestation heeft de militante Palestijnse organisatie Hamas de aanslag opgeëist. De dader is waarschijnlijk een lid van de 'Iz a Din al-Kassam Brigades' uit Tul Karm, wat slechts op tien kilometer afstand van Netanya ligt.

22:28 - Israëlische functionarissen zeggen dat de aanslag 'ver strekkende' gevolgen zal hebben voor de relatie met de Palestijnse Autoriteit. Bronnen melden dat het 'beleid van terughoudendheid' wordt beëindigd. De woordvoerder van premier Sharon zei dat na de aanslag "het beleid moet worden gere-evalueerd."

Palestijnse delegatie weg bij Arabische top
De Palestijnse diplomaten die aanwezig waren op de Arabische top in de Libanese hoofdstad Beirut zijn vertrokken. Ze zijn boos omdat de toespraak die president Yasser Arafat wilde een sattelietverbinding wilde houden werd tegengehouden. "Wij hebben uren met de Libanezen onderhandeld om uitzending van rafats rede mogelijk te maken. Elke Arabische leider nam het voor ons op, maar zij (de Libanezen) kwamen met domme excuses", zei een Palestijnse functionaris.

De Palestijnse leider was wel te zien op de Arabische televisiezender al-Jazeera. Hij was vol lof over het 'verlichte, dappere' vredesplan van de Saudische kroonprins Abdullah en sprak de hoop uit dat de top met dit plan "voor de vrede van de dapperen onder ons en onder de Israëlische en joodse mensen" zal instemmen.

20:34 - Arafat mag de Arabische leiders morgen toch toespreken. De Palestijnse delegatieleden zullen ook weer aan tafel aanschuiven.

00:06 - De Saudische prins Nawaf, chef van de inlichtingendienst en tweede man van de Saudische delegatie, is opgenomen in een ziekenhuis nadat hij ziek was geworden aan het eind van de openingsceremonie. Waarschijnlijk heeft hij een beroerte gehad. Het ziekenhuis in Beirut bevestigde dat Nawaf op de intensive care ligt, maar wilde niets kwijt over zijn toestand.

Shirt Pele voor 250.000 euro verkocht

Red.Flash had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voetbalshirt van de legendarische Braziliaanse voetballer, wat hij droeg in de finale van de wereldbeker in 1970, is door een onbekende verzamelaar voor 250.000 euro gekocht. Dit maakte het Londense veilinghuis Christie's bekend.

Tijdens het WK in Mexico won Brazilië de finale tegen Italië met 4-1. Na de wedstrijd ruilde Pele zijn shirt met de tegenstander Roberto Rosato. Omdat Roberto in geldnood zat heeft hij het te koop aangeboden bij Christie's.

"NS moet niet praten met hooligans"

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat is het oneens met de beslissing van de NS om met de supporters van FC Utrecht om tafel te gaan zitten. Dit overleg tussen de supporters van FC Utrecht en de NS had betrekking op het inzetten van extra treinen voor de bekerwedstrijd Ajax 2 - FC Utrecht.

Na afloop van het debat in de Tweede Kamer over de wettelijke toekomst van het spoorvervoer zei ze: "Het is een schande dat die hooligans het spoor hebben bezet. Die hooligans moeten worden aangeklaagd." Zij vreest dat het hek van de dam is als wangedrag wordt beloond.

De supporters hadden het spoor vorige week bezet om extra treinen te eisen om ze naar de bekerwedstrijd van aankomende vrijdag te vervoeren. Deze bezetting heeft geleid tot complete lamlegging van het treinverkeer in midden-Nederland. De NS heeft, na de bezetting, ingestemd met het inzetten van de treinen, maar Ajax heeft besloten geen extra kaarten aan FC Utrecht-supporters te verkopen.

Ali G en Jennifer Lopez als poedel

Het Britse Pot Noodle (noodles in een potje) heeft voor zijn nieuwe reclamecampagne 'Not Poodle', een aantal poedels verkleed als bekende sterren. De fotoshoot is onderdeel van een competitie waar uiteindelijk ook een Oscaruitreiking aan verbonden is. Naast Ali G en Jennifer Lopez, een poedel verkleed als Russell Crowe in de film Gladiator en een can-can Nicole Kidman zoals ze gekleed is in de film Moulin Rouge.

Met dank aan The_Crow voor de tip.

'Jennifer Lopez'

NIPO peiling: CDA en PvdA even groot

De eerste peiling, compleet gehouden na het lijsttrekkers-debat van vorige week, is bekend: De peiling die het NIPO iedere week in opdracht uitvoert voor het actualiteitenprogramma 2 Vandaag, geeft aan dat het CDA 1 zetel winst boekt en nu even groot is als de PvdA met 30 zetels.

De Lijst Pim Fortuyn komt nu uit op 26 zetels, 3 minder dan in de peiling van vorige week. GroenLinks, genoemd als winnaar van het debat, stijgt 4 zetels t.o.v vorige week en komt op 14 zetels.

De VVD daalt ten opzichte van vorige week en komt op 24 zetels. Ook Leefbaar Nederland daalt één zetel en komt nu uit op 4 zetels. De Verenigde Senioren Partij zou volgens deze peiling met één zetel in de kamer komen.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 30 (-15)
VVD ---> 24 (-14)
CDA ---> 30 (+1)
D66 ---> 6 (-8)
GroenLinks ---> 14 (+3)
SP ---> 7 (+2)
ChristenUnie ---> 6 (+1)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 4 (+4)
Lijst Pim Fortuyn ---> 26 (+26)
Ver. Senioren Partij ---> 1 (+1)

Verkeerde persoon op postzegels Noorwegen

Een nieuwe postzegel ter ere van de honderdste verjaardag van de Noorse voetbalbond, is gedrukt met een foto van de verkeerde scheidsrechter. Het Noorse postbedrijf heeft zelf ook geen idee wiens foto er op de postzegel staat. Er zijn al ongeveer 1,3 miljoen exemplaren van gedrukt.

Op de postzegel zou eigenlijk de foto van Lars Johan Hammer, een 27-jarige scheidsrechter moeten staan. Hij lijkt echter totaal niet op de man die er nu op staat. "Mensen maken nu eenmaal fouten", aldus de scheidsrechter.

Het postbedrijf is nu op zoek naar de ongeïdentificeerde man op de postzegels, door het plaatsen van paginagrote advertenties in Verdens Gang, de grootste krant van Noorwegen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat er al enkele tips binnen zijn over de onbekende scheidsrechter. Het zou een Duitser zijn. Men hoopt dat de man op de postzegels, die op 12 april worden uitgebracht, er geen bezwaar tegen heeft, dat hij op de postzegels prijkt.

Dagobert & Canada Deel II


En daar ging ik dan, vol goede moed op weg naar mijn Canada. Ik moest en zou er komen en als het niet kan op de aangeboden manier, dan moet het maar anders. Ik heb mijn zinnen erop gezet en ik zal er dus komen ook, hoeveel werk het ook is.

En dat was nou net waar ik me enigszins op verkeken had. Je begint met een berg folders van die organisaties en dan moet je iets gaan doen. Maar wat? Hoe doen zij dat? Waarom kan ik niet gewoon een briefje naar Canada sturen dat ik daar graag naar school wil Helaas, ik moest het zelf doen en als je niks wordt aangeboden dan kan je ook nergens uit kiezen en moet je dus zelf wat zoeken. Canada stikt van de scholen en welke is nou net die ene waar ik heen wil of kan? Ik was nog geen dag voor me zelf bezig of ik zat al weer met mijn handen in het haar.

Gelukkig heb ik internet en de meeste scholen ook en zo kwam het dat na een paar dagen denken ik een aantal scholen aanschreef. Hopend op een snel antwoord zat ik te wachten en van de 7 e-mails die ik gestuurd had waren er wel 3 terug gekomen met een reactie. Wel drie, dus de keuze was beperkt en mijn ook viel op de UCC in Kamloops. Een plaatsje op drie uur rijden van Vancouver tussen de bergen. Zij stuurden meteen een berg informatie waar ik wat aan had en nadat ik het gelezen had ben ik weer wat terug gaan mailen.

Na een dag lag er een mailtje in mn inbox met weer een berg informatie. Na alles gelezen te hebben bleek dat dat heel vrolijk precies hetzelfde was en dat ik naar een automaat had gemaild. Gelukkig vond ik na enig zoekwerk een e-mail adres van een mens en zij kon me vertellen dat ik kon worden toegelaten. Na een korte denkpauze heb ik me aangemeld, omdat langer wachten en hopen op andere dingen volledig nutteloos zou zijn. Een gok, misschien, maar dan moet het maar een goede zijn. Dat merk ik wel.

Ok, even een tussenstandje. Ik heb nu een school en ondertussen heb ik me ook aangemeld. Voorlopig, want ik moet nog een programma kiezen en het belangrijkste voor hen. Ik moet wat Canadese dollars opsturen. En op zo'n moment merk je pas goed wat voor een chaos dat gedoe met die banken is. Als ik niet een nummertje van hen heb kan ik niks overmaken en als ik een cheque wil halen moet dat bij mijn eigen kantoor en om dit kantoor tot mijn eigen kantoor te maken moet ik eerst naar mijn huidige eigen kantoor om dat te regelen. Maar, ze wilden wel aanvraag formulieren op sturen. Daarna meteen even naar mijn eigen kantoor gefietst om het over te laten zetten, krijg ik daar te horen dat ze ook gewoon aanvraag formulieren klaar hadden liggen daar en dat het dan meteen geregeld kon worden Fijn, die communicatie.

Na een maand lag dan eindelijk de cheque op de mat en kon alles naar Canada, aangetekend nog wel want je weet het maar nooit met die KPN en dus komt er nog eens een Eurootje of 6 overheen. En toen brak het grote wachten aan. Zouden ze het hebben ontvangen? Ben ik toegelaten? Elke dag spurtte ik naar de brievenbus als ik uit school kwam en na maar lang genoeg wachten lag en dan eindelijk een grote dikke enveloppe met allemaal stempels op de mat, voor mij

De inhoud bestond uit een aanvraag formulier voor een gastgezin, voor kamer op de campus en voor kamers in de stad, een informatie boekje en een dik papier met een gekleurd logo erop.

Dear Benjamin Groenewolt:De t hebben ze in ieder geval goed
This letter constitutes your final acceptance...Yoepie ik mag er heen!
Even verderop..
Duration:September 3, 2002 to August 31, 2006Argh!!!!!!!!! Onee!!!!!!! Dat was niet de bedoeling, help

Maar weer een mailtje die kant op en gelukkig kon het nog gewijzigd worden en nog geen week later lag exact dezelfde brief op de mat, maar dan met een Duration tot 2003. Oef, dat lucht op.

Nu ben ik dus toegelaten, maar ondertussen is mij verteld dat ik een TOEFL test moet doen. En toen ik daar aan begon werd het pas echt leuk TOEFL is een test van het Amerikaanse Prometric en het aantal regeltjes is ongeloofeloos. Bellen met hen om een rekeningnummer te achterhalen kan je wel vergeten en dus moest ik hier weer de hele chequeprocedure volgen en dan moest het ergste nog komen: de inschrijving. Je moet drie data opgeven dat je beschikbaar bent en dan kiezen zij op welke dag om hoe laat je het afneemt en dat is bindend. Het moest wel, dus ik die brief opsturen en wachten op antwoordt.

Ik krijg inderdaad een oproep voor de TOEFL-test en wel om 9 uur in de morgen in Arnhem. Ik woon in Groningen dus als ik de eerste trein nam kon ik het misschien net halen. Totdat ik de volgende zin las: Please arrive 30 minutes before your scheduled appointment Ik zakte half door de vloer, want even verderop stond dat als je te laat kwam, je niet mocht deelnemen en je geld niet terug kreeg en dat het wijzigen van de afspraak $150 kost En op zo'n moment ben je dan toch wel weer blij met een vader die een dag vrij neemt om je er heen te brengen.

College wordt moe van Leefbaar Den Haag

Het college van B en W in Den Haag heeft geen zin meer om negen dagelijks terugkerende vragen van Leefbaar Den Haag te beantwoorden. Vragen als "Heeft het college gisteren de Haagsche Courant gelezen?" en "Stond er nog wat bijzonders in?" zijn namelijk aan de orde van de dag. Het lijstje gaat verder met de vraag "Stond er nog iets in waarover schriftelijke vragen kunnen worden gesteld?".

De eerste 75 schriftelijke vragen die de fractie vlak na de installatie van de nieuwe gemeenteraad stelde, zijn nog wel beantwoord. Het college stuurt de negen dagelijkse vragen in het vervolg per kerende post terug aan Leefbaar Den Haag.

Leefbaar Den Haag heeft overigens niets te maken met de grote leefbaar-stroming. De partij heeft geen campagne gevoerd of een programma samengesteld.

Radiostation beboet voor organiseren spelletje

CHRK-FM, een Canadees radiostation, is onlangs veroordeeld voor het organiseren van een spelletje.

Het station in Ottawa had een prijs over voor een mannelijke luisteraar die geheel zonder kleding tijdens de ochtendspits op een van de Ottawaanse bruggen zou gaan staan. En ja hoor, er was een man die zo gek was om het te doen. Zijn edele delen verbergend, liep hij enkele malen over de brug op en neer.

De rechtbank bepaalde dat het geintje de weggebruikers (vooral vrouwelijke) in gevaar zou hebben gebracht.

Clubs gezocht voor proef met kunstgras

De Europese voetbalbond UEFA zoekt zes profclubs die bij wijze van test een seizoen in hun eigen stadion competitiewedstrijden willen spelen op kunstgras.

De proef kan alleen doorgaan als de nationale bonden toestemming geven. Voordat de KNVB zich buigt over de vraag of hij toestemming geeft om in Nederland op kunstgras te spelen, wil de bond eerst weten of er sowieso clubs zijn die belangstelling hebben. De Amsterdam ArenA maakte vorig jaar bekend op termijn een kunstgrasveld te willen aanleggen.

De clubs, afkomstig uit de hoogste of één na hoogste nationale competitie, zouden allen een subsidie van 205.000 euro tegemoet kunnen zien. De UEFA verlangt van de partijen zoveel mogelijk gegevens over de ervaring met het kunstgras. Het gaat daarbij om uitgebreide reacties van spelers en coaches en medische testen van spelers die op kunstgras actief zijn.

De onderzoekgegevens zouden moeten bijdragen aan nog betere kunstgrasvelden. Op basis van de studieresultaten wil de UEFA besluiten of met ingang van het seizoen 2004-2005 op kunstgrasvelden mag worden gespeeld tijdens de competities die de UEFA organiseert.

Keroppi en het sneeuwbal-incident

Keroppi en het sneeuwbal-incident

Het is een gewone dag, een dag dat ik weer de fietskar vollaad met folderpakketten (Nu bij een bank een scooter kado!). Dan fietsen er 2 jongentjes langs, niet bepaald raar, de scholieren uit de halve buurt rijden door onze straat wanneer ze van of naar school gaan.
Maar deze jongentjes zien mij en grijpen (bijna synchroon) naar hun oog en roepen "Aaaauw! M'n lens, m'n lens!".
Voor een willekeurige toeschouwer moet dit een nogal bizarre gebeurtenis zijn. Maar ik weet precies waarom ze dit doen. En om het voor jullie ook begrijpelijk te maken gaan we terug in de tijd.

Ik ben 14 jaar en bezig met de wekelijkse bezorging van de huis-aan-huis krant. Het is winter en toevallig 1 van die 5 dagen in het jaar dat we mogen genieten van sneeuw.
Nouja, genieten... Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind ook dat de wereld er een stuk vrediger en sprookjesachtiger uitziet met een wit laagje.
Maar NIET als ik moet bezorgen!
Want ik kan jullie wel vertellen dat het enorm vervelend is als je met overvolle fietstassen moet fietsen, elke bocht vrezend dat dit je laatste zal zijn. Maar afgezien van het slip en uitglij gevaar is er nog een veel groter gevaar wat zich manifesteert bij sneeuw.

De kleine rotjongentjes! De buurt waar ik moet bezorgen is overbevolkt met die krengen (het type wat tijdens het voetballen de tegenpartij elke mogelijke ongeneeslijke ziekte toewenst). En die jochies gaan natuurlijk ook buitenspelen, ja, ook als het sneeuwt. Dat zou geen probleem zijn wanneer ze gewoon braaf een sneeuwpop gingen maken, maar helaas dat doen ze niet (wat is er tegenwoordig mis met sneeuwpoppen?). Nee ze gaan sneeuwballen gooien. En niet naar elkaar, nee hoor, maar naar iedere onschuldige voorbijganger.
En als je aan het bezorgen bent is dat bijzonder vervelend. Je hebt namelijk je handen vol, dus afweren is er niet bij, en aangezien je langzamer loopt en langer bezig bent ben je een bijzonder geliefd doelwit.

Zo ook deze keer
Ik had ze vanaf de verte al beziggezien en had de straat waarin zij rondliepen zolang mogelijk vermeden, maar nu moest ik wel. Zo onopvallend mogelijk (zover dat gaat met een appelgroene jas) probeerde ik ze te passeren. Maar helaas! Ze hadden me al gespot en de eerste sneeuwballen vlogen al richting mij.
En toen heb ik een grote fout gemaakt. Een hele grote fout. Ik had ze moeten negeren, ik had ze de lol niet moeten gunnen.
Ik riep namelijk "Allemaal mis! Haha, kunnen jullie niet beter gooien" en op het moment dat ik de laatste lettergreep uitsprak realiseerde ik me dat mijn uitspraak een soort van zelfmoord actie was. Want nog geen seconde later besloten de jochies massaal te laten zien dat ze WEL raak konden gooien. En inderdaad nu raakten ze me wel. Maar gelukkig verdween ik uit hun gezichtsveld en ik terwijl ik nieuwe kranten uit mijn tas haalde dacht nog: Goh, dat is best redelijk afgelopen.
Maar toen ik opkeek zag ik dat ik omsingeld was door het groepje jochies. De stoerste deed een stap naar voren en zei: "Zo zal ik deze tegen je aangooien he, zul je zien dat ik je wel kan raken".
Ik besloot deze keer zijn woorden wel te negeren en telde rustig mijn kranten verder af. Toen ik vervolgens opkeek zag ik nog net de jongen een stap naar voren doen en vanaf een afstand van 1 meter de sneeuwbal (inmiddels een ijsbal) in mijn gezicht gooien.

En ik kan je verzekeren dat dat pijn doet!. Ik voelde de bovenkant van mijn neus gloeien en ontzettend pijn doen, tranen welden op.
Maar ik gunde ze het niet om mij te zien janken. In een vlaag bedacht ik toen iets om ze de schrik aan te jagen. Ik riep iets in de trant van: "Aaauw, m'n lens, je hebt m'n lens gemold klootzak. Die dingen kosten 250 gulden hoor!".
Het leek effect te hebben, de dader rende weg en zijn vriendjes gingen nu op veilige afstand van mij staan. De confrontatie ging nog even door (gedreig over en weer) en uiteindelijk ging ik maar weer verder. Denkend dat het nu over zou zijn.

Maar nee hoor, sindsdien, elke keer dat die jongens mij zien (in de wijk of ergens anders) blijven ze (mits ze met 2 of meer zijn) "Auw, m'n lens" roepen.
En dat is nou al zo'n 4 jaar lang ik neem aan dat ze niet veel spannende dingen in hun leventje beleven als ze dit voorval zo opzienbarend vonden dat ze het er jaren later er nog over hebben.

Glas in Breakers yoghurt

Tienduizenden yoghurtpakken van Friesche Vlag zijn uit de winkel gehaald. In verpakkingen zijn stukjes glas ontdekt.

Hoe de stukjes glas in de verpakkingen zijn terechtgekomen, is niet bekend, aldus de producent. Zeker 5 consumenten klaagden over stukjes glas van zo'n halve centimeter in het zuivelproduct. Een persoon liep een beschadiging op aan zijn gehemelte.

Het gaat om verpakkingen van het nieuwe product Breaker, yoghurt met pijnboompitten en kers of perzik die je zonder lepel kunt nuttigen, wordt gemaakt in Drachten. Woordvoerder Van Dongen: "In deze fabriek worden geen glazen verpakkingen gebruikt, dus het is nog een raadsel hoe dit mogelijk is."

Friesche Vlag verzoekt consumenten dringend de Breakers met een houdbaarheidsdatum van 03-04 tot en met 15-04 niet te eten. Al gekochte verpakkingen kunnen opgestuurd worden naar Friesche Vlag. Deze betaalt het aankoopbedrag terug. De productie is stilgelegd. Na de Pasen is de yoghurt weer beschikbaar.

Minder uitkering voor onwillige allochtonen

Sas22 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Allochtonen met een sociale uitkering of gesubsidieerde baan, die hardnekkig weigeren een verplichte taalcursus Nederlands te volgen, moeten door gemeenten en uitkeringsinstanties veel harder worden aangepakt. Zij moeten op hun inkomen worden gekort.

Dat vindt de Tweede Kamer, zo bleek gisteren tijdens overleg met de ministers Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) en Hermans (Onderwijs).

Het gaat om allochtonen die al jaren in ons land wonen en in een aantal gevallen de Nederlandse nationaliteit hebben. Deze cursisten, niet te verwarren met nieuwkomers in ons land, worden vaak door de sociale dienst of een uitkeringsinstantie verplicht een taalcursus te volgen om hun kansen op een baan fors te verhogen.
Maar deze allochtonen haken op grote schaal voortijdig af. Gemeenten en uitkeringsinstanties hebben op papier de mogelijkheid te korten op hun bijstands- en wao-uitkering of, bij een gesubsidieerde baan, op hun loon. In veel gevallen gebeurt dat echter niet en de Kamer wil dat daaraan een einde komt.

Daarnaast zijn er allochtonen die vrijwillig een cursus Nederlands volgen. Samen met degenen die verplicht taalles moeten krijgen, gaat het tot 2006 om ongeveer 110.000 allochtonen. Uit recente cijfers blijkt dat bijna eenderde van de totale groep niet voor een cursus komt opdagen en 35 procent snel afhaakt.

Meer mensen staan rood door de euro

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De komst van de euro in de dagelijkse praktijk heeft het rood staan van particulieren opgestuwd. Het totaalbedrag van particuliere schulden op betaalrekeningen was in januari 2002 even hoog als tijdens het hoogtepunt van 2001. Voor de eerste maand van een jaar is dat uitzonderlijk. In januari van dit jaar en in oktober van het afgelopen jaar was het bedrag dat alle particulieren gezamenlijk rood stonden 5,4 miljard euro.

In vergelijking met een jaar eerder is dat een stijging van 121 miljoen euro.

Woordvoerder van de Postbank Margreet Yntema bevestigt het beeld van de stijgende kredieten. "Onze indruk is dat sinds de invoering van de euro meer mensen rood staan, en dat mensen ook dieper in de rode cijfers zitten."

De aanvragen voor de girokwartaalkredietrekeningen nemen toe. "Mensen met zo'n rekening mógen rood staan. Ook het aantal mensen dat geen geld meer mag opnemen omdat ze geen krediet hebben, vertoont een stijging. Waaraan dat ligt weten we niet. Het leven kan duurder geworden zijn, maar misschien denken veel mensen nog in guldens."

Amsterdam CS scoort slecht internationaal

Het Centraal Station in Amsterdam heeft een slechte beurt gemaakt bij een vergelijking die de ANWB en haar Europese zusterorganisaties maakten van 23 grote treinstations in Europa. De stations werden onderzocht op veiligheid, service, informatie en hygiëne.

Het CS in de hoofdstad scoort slecht omdat het hele gebied er vies en rommelig uitziet. Bovendien zijn er rond het station veel bouwactiviteiten. Opvallend noemen de Europese ANWB's het dat er nergens een openbare zitgelegenheid is. Dat is vermoedelijk een bewuste keuze om zwervers geen vaste pleisterplaats te bieden.
Niettenmin stuiten reizigers op het CS regelmatig op zwervers en junks. Een plattegrond van het station en de directe omgeving is er wel, maar hangt niet op het station zelf. Een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen zei nog niet te kunnen reageren, omdat ze het onderzoek niet kent.

Het Centraal Station in Utrecht haalde een voldoende. Het station van Frankfurt am Main in Duitsland kwam als beste uit de vergelijking.De beste stations liggen in Duitsland: Hannover, Hamburg, München, Berlijn-Zoo en Stuttgart. Ook Brussel-Zuid in België ziet er goed uit.
Het slechtste station is dat van Lille in Frankrijk. Behalve Amsterdam kregen ook Birgmingham (Engeland) en Wenen (Oostenrijk het predikaat 'slecht'.

Vrouw bevalt van identieke vierling

Een moeder in Sacramento, California, is afgelopen maandag bevallen van een identieke vierling. Een fenomeen dat slechts 1 op de 11 miljoen geboorten voorkomt.

Ook heel opvallend is dat de ouders van de vierling, Ornsee Khamsa en Verek Muy de kinderen verwekt hebben zonder gebruik te maken van de zogenaamde vruchtbaarheidsbehandelingen, wat een uitzonderlijke situatie is in het geval van meerlingen, laten de doktoren weten.

De vierling werd geboren in het Sutter Memorial Hospital na slechts 30 weken. De grootse baby weegt slechts 2 pond en 8 ons. De ouders Khamsa, 22 jaar oud en Muy, 20 jaar oud, noemen de meisjes Preana, Audreana, Natalie en Melody. Zij hadden al een 4-jaar oude zoon, genaamd Raymond. Zij willen binnenkort in het huwelijksbootje stappen. De meisjes zijn de eerste 48 uur nauw in de gaten gehouden door specialisten, maar volgens de artsen zullen ze het allemaal redden.

Volgens the National Center for Health Statistics worden er per jaar 500 vierlingen geboren, maar deze zijn slechts zelden identiek. Sinds 1930 zijn er 26 identieke vierlingen geboren, waarvan 17 van het vrouwelijke geslacht.

Tweede kamer eist terugbetaling kosten

BatsieS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kamermeerderheid heeft vandaag geëist aan minister Netelenbos, dat de reizigers hun kosten voor vervangend vervoer kunnen claimen bij de Nederlandse Spoorwegen, als ze een belangrijke afspraak dreigen te missen door vertragingen. Hierbij gaat het om mensen die te laat zouden komen op een luchthaven, in een ziekenhuis of bij een examen.

De kamer heeft dit al eerder gevraagd aan Netelenbos en zij moet het nu alsnog toezeggen. Als dat niet gebeurd dan komen Dijsselbloem en Eurlings van het CDA met een eigen wet. Groenlinks wil zelfs de NS aansprakelijk laten stellen voor alle schade door vertragingen, dus niet alleen de kosten van vervangend vervoer.

De voorwaarde van de eis is echter wel dat je kunt aantonen dat je schade had geleden als je bijvoorbeeld niet met de taxi was gegaan. Hier valt een kwartiertje te laat thuis zijn dus niet onder. Ook mag de reiziger niet op het laatste moment van huis zijn gegaan.

"Pop Up" toiletten tegen wildplassen

TaNK!E had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Londen zullen zogenaamde "pop up" toiletten geplaatst worden om de nachtelijke feestganger een alternatief te geven voor de bekende muren, portieken en stegen. Hiermee hoopt de stad het wildplassen tegen te gaan.

De toiletten zijn zelf zelfreinigend, en zullen 's avonds uit de grond verrijzen waarna ze 's morgens weer verdwijnen. Doordat ze onder de grond geplaatst worden zijn ze overdag geen obstakel. De stad hoopt deze toiletten in de herfst geplaatst te hebben.

Onderzoek Rowena Rikkers bijna afgerond

Het onderzoek naar de dood van Rowena Rikkers, het meisje van Nulde, is zo goed als afgerond.
Justitie zegt bewijzen te hebben waarmee ze de moeder van het vermoorde 4-jarige meisje en haar vriend moord dan wel doodslag ten laste kan leggen.

Justitie wil niet zeggen welke informatie zij tijdens het onderzoek heeft vergaard. Het twintig leden tellende rechercheteam dat zes maanden onafgebroken aan de zaak werkte, wordt volgens justitie langzaam afgebouwd.

De lichaamsdelen van Rowena Rikkers werden vorig jaar zomer op verschillende plaatsen in Nederland gevonden. Met behulp van een reconstructie van haar toen nog anonieme hoofd, kon de politie de identiteit van het kind vaststellen. Eind vorig jaar werden de 25-jarige moeder van het meisje en haar 32-jarige vriend in Spanje aangehouden. Zij waren naar het Zuid-Europese land gevlucht.

Op 24 april heeft er voor de rechtbank in Zutphen voor beide verdachten afzonderlijk een pro-forma zitting plaats. De inhoudelijke behandeling van de zaak gebeurt later, omdat beide verdachten voor een periode van zeven weken worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor een persoonlijkheidsonderzoek.

Naomi wint rechtzaak tegen The Mirror

Supermodel Naomi Campbell heeft de rechtzaak tegen de engelse tabloid The Mirror gewonnen. Het supermodel, dat al op haar 15e jaar doorbrak als model, was zelf niet aanwezig bij de rechtzaak die vanmorgen plaats vond in the High Court in Londen. Campbell, inmiddels 31 jaar oud, had de krant aangeklaagd wegens het schenden van privacy wegens het plaatsen van een foto toen ze de Narcotics Anonymous, een kliniek voor rookverslaafden, verliet op Londen's King's Road. De rechtzaak leverde haar een schadevergoeding op van 3500 engelse ponden.

De kosten van het proces worden geschat op "slechts" 200.000 pond.

Vijf Belgische agenten naar rechtbank

jolo had ons via de newssubmit

De raadkamer in Brussel heeft vijf Belgische agenten naar de correctionele rechtbank verwezen voor hun aandeel in de repatriëring met dodelijke afloop van de Nigeriaanse asielzoekster Sermira Adamu.

Drie agenten hielden een jonge Nirgeriaanse in bedwang en hebben haar opzettelijk geslagen en verwond en daar na laten verstikken door middel van een kussen. Twee officieren die in het vliegtuig aanwezig waren, zijn doorverwezen voor gebrek aan voorzichtigheid en onvrijwillige doodslag.

De familie Adamu en de (Franstalige) Liga voor de Mensenrechten, die zich burgerlijke partij hadden gesteld, wilden nog twee agenten -de brigadecommandant en de agent die de operatie filmde - vervolgd zien. Beiden zijn echter buiten vervolging gesteld. Geen van de agenten wordt vervolgd voor racisme, zoals de burgerlijke partijen gevraagd hadden.

Semira Adamu overleed op 22 september 1998 toen ze zich in het vliegtuig verzette tegen haar repatriëring. De agenten duwden haar hoofd in een kussentje waardoor ze stikte. De dood van Semira leidde tot het ontslag van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Tobback.

Veel doden bij overstroming droogdok Dubai

Een nog onbekend aantal mensen zijn vanochtend om het leven gekomen toen het droogdok van Dubai overstroomde. ZENtiiz meldde ons via de newssubmit dat er tot nu toe 36 lichamen zijn geborgen. "Dit vertelde iemand uit Dubai net, hij kent mensen daar en er schijnen honderden doden te zijn gevallen." Eén schip zou gezonken zijn, en de gehele bemanning met zich mee hebben genomen. Er waren ongeveer 500 mensen aanwezig in het dok.

Een droogdok is een dok waarin een groot schip binnen vaart, waarna het water eruit wordt gepompt, zodat het droog ligt. 'Een sluis van een enorm dok brak door waardoor er met enorme kracht water inkwam. De mensen in het dok en de mensen in de boot zijn daarbij overvallen door het water, vastzittende in het dok." Het droogdok van Dubai behoort tot de grootste in de wereld. Het werd in 1983 in gebruik genomen.

Duitse Amerikaan vermoordt ex-vrouw

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse Ralf Pantiz is volgens de jury in Sarasota in de Amerikaanse staat Florida schuldig bevonden aan doodslag. De Duitse man die al enkele jaren in Amerika woont, heeft na een bezoek aan de talkshow van Jerry Springer zijn ex-vrouw vermoord.

Na de opnamen van de talkshow ontdekte het slachtoffer dat haar ex-man een maand na hun scheiding was hertrouwd. Tijdens de opnames vertelde Pantiz dat hij zijn ex-vrouw niet meer terug wou, want ze was te dik en te oud geworden volgens Pantiz. Daarna stormde de vrouw het podium af.

Het slachtoffer werd na de opnames dood gevonden in haar huis. Ze was vermoord met een schoen die meerdere malen tegen haar hoofd was geslagen.

De openbare aanklager had de jury gevraagd Panitz schuldig te bevinden aan moord, maar de jury achtte voorbedachte rade niet bewezen. Pantiz kan tot twintig jaar worden veroordeeld.

Quiz voor brugklassers met fikse hoofdprijs

Goed nieuws voor de brugpiepers in Nederland: Vanaf 17 april kunnen ze in een kennisquiz maximaal 250.000 euro winnen.

Het programma dat door SBS6 zal worden uitgezonden is speciaal voor brugklassers bedoeld. Robert ten Brink zal de presentatie op zich nemen.

In totaal komen er dertien afleveringen van de zogenoemde Achmea Kennisquiz. De eerste twaalf zijn voorrondes waarin de bruggers strijden om de titel 'Beste brugklasser van de provincie'.
De scholier die in de laatste uitzending de meeste vragen goed beantwoordt, gaat met een kwart miljoen euro naar huis.

Nederland mag dodehoekspiegel verplichten

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland mag de dodehoekspiegel gaan verplichten op Nederlandse vrachtwagens. Dit heeft minister Netelenbos van de EU-ministers van Verkeer toegezegd gekregen.

Mogelijk komt er zelfs een Europees gebod voor de veelbesproken spiegel. Er ligt al een voorstel voor een verplichting voor nieuwe trucks. Dinsdag zegde EU-commissaris De Palacio (Transport) toe om in juni te komen met een voorstel voor het bestaande wagenpark.

De Fietsersbond maakte bekend erg blij te zijn met het nieuws, en hoopt dat de spiegel voor de verkiezingen nog wordt ingevoerd.

Uitspraak rechter: tongzoen is verkrachting

De rechter in Maastricht heeft de tongzoen die een 34-jarige bedrijfsleider van een supermarkt aan zijn caissière gaf beoordeelt als verkrachting.

De bedrijfsleider, die ook nog eens een poging deed hetzelfde meisje in zijn zaak in Elsloo gewoon te zoenen, kreeg een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

De bedrijfsleider stond bekend als een charmeur, en veel aandacht gaf aan zijn vrouwelijke collega's. Omdat de feiten al van oudere datum dateren, werd geen celstraf tegen de man gevorderd.

jolo en buttman bedankt voor de newssubmit

Verwachtingen van rijders over Brazilië

Allan McNish hoopt in Brazilië zijn eerst punt te pakken in zijn loopbaan. Na het onnodig missen van een punt in Maleisië is hij gunstig gestemt voor zijn race in Sao Paulo, waar hij nog nooit eerder reed.

Jenson Button reed erg geod in Maleisië en stelt zijn doel nog hoger. Hij gaat voor het podium in Brazilië.

Mika Salo, die twee sterke wedstrijden achter de rug heeft, denkt dat hij ook in Brazilië goed voor de dag zal komen.

Eddie Irvine is heel wat minder vrolijk gestemd voor de race. "Deze race heeft me nooit goed gelegen. Alleen in 1999 heb ik met de zesde plaats een WK-punt behaald, maar verder heeft deze race me weinig goeds gebracht. Ik verwacht dat het dit jaar niet veel anders zal zijn", aldus de eerlijke Irvine.

Jarno Trulli probeert met zijn Renault nu wel de finishlijn te halen, zijn teamgenoot Button heeft in Maleisië al aangetoond dat zijn bolide in de punten kan rijden en goed voorbeeld doet volgen.

Felipe Massa, die in Maleisië zijn eerste punten pakte hoopt ook in Interlagos een geode race te rijden. Het zal zijn eerste thuiswedstrijd worden.

Dijkstal: Kiezer lijkt verwende diva

"De kiezers gedragen zich als 'verwende diva's'. Ze vinden dat de overheid zich niet met hen mag bemoeien maar geven de overheid wel de schuld van alles wat fout gaat", aldus VVD-lijsttrekker Dijkstal deze week in het weekblad Vrij Nederland.

Dijkstal verbaast zich erover dat de grote materiële welvaart mensen eerder ongelukkig dan gelukkig maakt. "Tegelijk zie je een toenemende onachtzaamheid tegenover de zwakken in de samenleving. Dak- en thuislozen zwerven door de stad en niemand die er om lijkt te malen." Dijkstal zegt daarmee ook gedeeltelijk op zijn eigen VVD-achterban te doelen

In slaap laten wiegen

Volgens Dijkstal heeft de VVD zich in slaap heeft laten wiegen door de gunstige opiniepeilingen vorig jaar. Toen stond de partij tijdenlang op ruim 40 zetels. Dijkstal maakt zich zorgen dat de beeldvorming belangrijker wordt dan de inhoud van de politiek.
"Fortuyn zorgt wel voor spektakel, dus laten we zijn toneelvoorstelling eens binnenlopen. Voor andere geluiden wordt geen belangstelling opgebracht. Diep in mijn hart denk ik dat het 'theater-Fortuyn' vanzelf weer overwaait. Maar als lijsttrekker kan ik me niet veroorloven zo te denken. Over zeven weken zijn de verkiezingen. De tijd dringt."

In het gesprek met Vrij Nederland noemt Dijkstal verder de opmerkingen van VVD-partijvoorzitter Eenhoorn over de gewenste Jip-en-Janneke-taal tijdens de verkiezingscampagne een bedrijfsongeval. "Dat heeft tot de nodige gêne in onze kring geleid."

Grote oefening in spoortunnel schiphol

Dinsdagnacht is in de spoortunnel van Schiphol een grootscheepse rampenoefening gehouden. De Regionale Brandweer Amsterdam en Omstreken (RBAO) had alle hulpdiensten uitgenodigd bij de oefening. In totaal waren er 450 mensen bij de oefening betrokken.

Er werd een aanrijding tussen een passagierstrein en een werkvoertuig in een van de buizen van de tunnel in scène gezet. In de railauto brak vervolgens brand uit. In de trein zaten 150 passagiers. Daarvan raakten dertig licht- tot zwaargewond. Doel van de operatie was het oefenen van de technische hulpverlening, geneeskundige hulpverlening, openbare orde, de aardingsprocedure voor het spoor en het evacueren van mensen. Aanwezig waren de brandweer, marechaussee, Geneeskundige Hulpverlening onder Rampenomstandigheden (GHOR), Nederlandse Spoorwegen en gemeente Haarlemmermeer.

Een groot aantal waarnemers rapporteerde tijdens de oefening. Zij komen over een maand met hun bevindingen. Alle deelnemers worden daarvoor geïnterviewd.

Rampenoefeningen van de omvang als woensdagmorgen worden ieder jaar gehouden en iedere twee jaar op Schiphol

Mogelijk toch boringen in Waddenzee

Gas- en zoutboringen in het gebied rond de Waddenzee zullen waarschijnlijk toch toegestaan worden. PvdA, D66, GroenLinks en de Socialistische Partij hadden aanvankelijk in een motie gesteld dat nieuwe boringen zowel in als rond de Waddenzee verboden moeten worden.

Maar in een aangepaste motie mag er rond de Waddenzee wel worden geboord, op voorwaarde dat hierdoor de zeebodem niet gaat dalen. D66 verwacht met de aangepaste motie ook de steun te krijgen van de ChristenUnie, waardoor er een meerderheid vóór is.

Miljarden aan gasbaten

Het kabinet wil juist ruimte laten voor boringen in het gehele Waddengebied, dus ook in en onder de Waddenzee.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) liet gisteren weten dat het vreest voor duizenden banen in het noorden van het land, en tientallen miljarden euro's aan gasbaten voor de Nederlandse staat, als er in de Waddenzee niet geboord mag worden.

Arafat op Arabische top met videoscherm

De Palestijnse leider Arafat zal de Arabische top in Beiroet toespreken via een videoscherm. Dat hebben Palestijnse functionarissen bekendgemaakt. Arafat gaat niet naar de topconferentie van Arabische regeringsleiders, zo werd gisteravond bekend. Israël had voorwaarden gesteld aan de reis en zegt dat Arafat daar niet aan heeft voldaan. Een van die voorwaarden was dat er een staakt-het-vuren zou zijn bereikt.

Volgens de Israëlische premier Sharon is de tijd nog niet rijp om de Palestijnse leider een reis naar het buitenland toe te staan. De Palestijnen beschuldigen de Israëlische regering op hun beurt van chantage. Volgens hen gaat Arafat niet naar Libanon omdat de bewegingsvrijheid van hun president geen onderwerp van onderhandeling kan zijn.

Op de top van Arabische landen wordt onder meer een vredesplan van de Saudische kroonprins besproken. In dat plan staat dat de Arabische landen de Israëlische staat zullen erkennen als Israël de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook, de Golanhoogvlakte en Oost-Jeruzalem verlaat.

Arafat is niet de enige belangrijke afwezige. Ook de Egyptische president Mubarak gaat niet naar Beiroet, en volgens het Franse persbureau AFP heeft ook de Jordaanse koning Abdallah afgezegd. Hij zo het niet eens zijn met de handelswijze van Israël.

Groot bloedbad Nanterre Parijs [update]

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht heeft een nog onbekende man een bloedbad veroorzaakt in het stadshuis van Nanterre bij Parijs. De man schoot met een automatisch pistool zeker acht mensen dood. Ongeveer dertig personen raakten gewond waarvan er veertien er slecht aan toe zijn.

De schietpartij gebeurde rond kwart over een 's nachts. Volgens ooggetuigen haalde een man die de gemeenteraad vergadering had bijgewoond na afloop een wapen tevoorschijn. Hij loste daarmee tientallen schoten. Verscheidene mensen werden in het bovenlichaam geraakt. De dader kon door omstanders worden overmeesterd. Daarna werd hij overgedragen aan de politie.

Frankrijk reageerde geschokt op het bericht. Premier Jospin en minister van Binnenlandse Zaken Vaillant gingen direct naar Nanterre.

President Chirac had eerder in een communiqué laten weten met groot leedwezen kennis van de schietpartij te hebben genomen. De president uitte zijn medeleven met de familie van de slachtoffers, de bevolking van Nanterre en de gemeenteraad.

Update
Er is bekend gemaakt wie de dader is van het bloedbad. Het is de 33-jarige Richard Dunne. Richard Dunne is nog nooit met de politie in aanraking geweest en beschikt als lid van een schietvereniging over een wapenvergunning. Het huis waar hij met zijn moeder woont is vanochtend onderzocht. Het motief van Dunne is onbekend.

Onder de doden zijn vier communistische leden van de gemeenteraad, onder wie drie vrouwen, en een Groene afgevaardigde.

Aanklachten wegens slavernij in Amerika

Blackbozo en Richard hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika zijn drie bedrijven aangeklaagd omdat ze tussen 1790 en 1860 slaven hebben gebruikt. Bij een rechtbank in New York is namens 35 miljoen Afro-Amerikanen een klacht ingediend tegen verzekeraar Aetna, financieel dienstverlener FleetBoston en spoorwegmaatschappij CSX

De bedrijven worden beschuldigd van samenzwering, het schenden van de mensenrechten en illegale verrijking. "Ze hebben zich op een afgrijselijke manier verrijkt door arbeid te stelen en te martelen", aldus de aanklagers.

Geschat wordt dat de slavendrijvers tezamen indertijd zo'n 40 miljoen dollar in hun zak staken. Dat komt in de huidige tijd neer op omgerekend 1,6 biljoen euro.

De klagers hebben al aangekondigd op een later tijdstip tegen nog veel meer bedrijven processen te beginnen wegens de slavernij.

Lijk blijkt sekspop te zijn

Een man uit München werd er van verdacht om een moord te hebben gepleegd, maar is van alle blaam gezuiverd. Zijn buurman zag namelijk de man met een lijk door de tuin heen lopen en alarmeerde de politie.

De politie kwam direct langs en vertelde dat zij een moordzaak aan het onderzoeken waren. De man bleek later een sexpop in zijn handen te hebben gehad en toonde de politie er nog vier andere. Blijkbaar had hij net zijn nieuwe aankoop getest toen de politiemannen arriveerden.

Daarna verlieten de agenten meteen het pand om de man niet verder te storen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.