Vrouw bevalt van identieke vierling

Een moeder in Sacramento, California, is afgelopen maandag bevallen van een identieke vierling. Een fenomeen dat slechts 1 op de 11 miljoen geboorten voorkomt.

Ook heel opvallend is dat de ouders van de vierling, Ornsee Khamsa en Verek Muy de kinderen verwekt hebben zonder gebruik te maken van de zogenaamde vruchtbaarheidsbehandelingen, wat een uitzonderlijke situatie is in het geval van meerlingen, laten de doktoren weten.

De vierling werd geboren in het Sutter Memorial Hospital na slechts 30 weken. De grootse baby weegt slechts 2 pond en 8 ons. De ouders Khamsa, 22 jaar oud en Muy, 20 jaar oud, noemen de meisjes Preana, Audreana, Natalie en Melody. Zij hadden al een 4-jaar oude zoon, genaamd Raymond. Zij willen binnenkort in het huwelijksbootje stappen. De meisjes zijn de eerste 48 uur nauw in de gaten gehouden door specialisten, maar volgens de artsen zullen ze het allemaal redden.

Volgens the National Center for Health Statistics worden er per jaar 500 vierlingen geboren, maar deze zijn slechts zelden identiek. Sinds 1930 zijn er 26 identieke vierlingen geboren, waarvan 17 van het vrouwelijke geslacht.