FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 maart 2002

Nova peiling: winst PvdA, verlies Fortuyn

Chadi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt erop dat de Lijst Pim Fortuyn over zijn hoogtepunt heen is. In de wekelijkse peiling van het bureau Interview/NSS, in opdracht van Nova, blijkt dat als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, de Lijst Pim Fortuyn negentien zetels halen. Dit is vier zetels minder dan vorige week toen Fortuyn nog op 23 stond. Eén week daarvoor stond Fortuyn op 24 zetels.

Het verlies zette zich in na het lijsttrekkersdebat van een week geleden. De peiling verschilt verder erg met de NIPO peiling die eerder deze week bekend werd.

Zo wint de PvdA bij de Interview/NSS peiling vijf zetels en komt op 37. Op plaats twee komt het CDA met 32 zetels. Bij het NIPO stonden deze partijen gelijk op 30.

De VVD wint licht en komt uit 26. GroenLinks, de grote winnaar bij het NIPO, blijft hier gelijk op twaalf stuks. Leefbaar Nederland verliest wel één zetel, en komt uit op 5.

Uitslag NOVA peiling. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 37 (-8)
VVD ---> 26 (-12)
CDA ---> 32 (+3)
D66 ---> 6 (-8)
GroenLinks ---> 12 (+1)
SP ---> 6 (+1)
ChristenUnie ---> 5 (-)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 5 (+5)
Lijst Pim Fortuyn ---> 19 (+19)


Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Doodstraf verdachte 11 september

De Amerikaanse overheid heeft de doodstraf verzocht voor Zacarias Moussaoui, de enige persoon die momenteel berecht wordt voor zijn aandeel in de terroristische aanval op New York op 11 september. Moussaoui, 33 jaar oud en inwoner van Frankrijk van Marokaanse afkomst, wordt veroordeelt voor samenspanning met Osama bin Laden, de vliegtuigkapers en anderen voor het plegen van de aanvallen op het World Trade Center en het Pentagon. De rechtzaak van de zogenaamde "20e kaper" begint op 30 september.

Frankrijk heeft verzocht geen doodstraf te eisen en vandaag werd verklaard dat Frankrijk geen bewijzen tegen Moussaoui zal overleggen. In een verklaring zegt minister van justitie Marylise Lebranchu: "We zullen meewerken aan de juridische procedure, echter zullen wij onder geen voorwaarde bewijzen op tafel leggen als deze gebruikt gaan worden om de doodstraf te kunnen opleggen"

Moussaoi volgde voor zijn arrestatie vliegles op een amerikaanse vliegschool en "genoot van de lesmogelijkheden die gevolgd konden worden in een vrije samenleving met als doel gespecialiseerde kennis op te doen om een vliegtuig te besturen met als doel zo veel mogelijk Amerikaanse burgers te doden"

Bellen van vast naar mobiel goedkoper

Vanaf 1 mei wordt het bellen van een vaste telefoonaansluiting naar een mobiele telefoon goedkoper. Dit heeft de Opta (toezichthouder voor de telecombranche) vandaag bekend gemaakt.

De prijsdaling gebeurt in twee stappen de eerste per 1 mei en de tweede per 1 december, dit om de mobiele belbedrijven wat tijd te gunnen om de prijzen door te voeren.

Opta hield een onderzoek naar de prijzen die de telefoonbedrijven handhaven. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het bellen van een vaste telefoon naar een mobieletelefoon zo'n tien eurocent te duur was.

Volgens een woordvoerder van de Opta betalen consumenten jaarlijks circa 250 miljoen euro te veel voor gesprekken van vast naar mobiel. Volgens de woordvoerder kunnen de tarieven met de nieuwe richtlijnen ongeveer 0,10 eurocent per minuut omlaag.

Opta heeft toegezegt dat sowieso de prijzen van vast naar mobiel met 4 tot 6 cent verlaagd wordt.

Met dank aan Ome Mark voor de nieuwssubmit

Gerard Joling niet blij met naaktfoto

Sas22 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gerard JolingGerard Joling, die binnenkort het SBS 6-programma De Waarheid zal presenteren, is niet erg gelukkig met een persfoto die voor de aankondiging van het programma is verspreid. De foto waarop Joling zo goed als naakt te zien is, werd zonder zijn toestemming in omloop gebracht.

Joling: "Het is niet dat ik me schaam voor mijn lichaam, maar ik vraag me af of deze afbeelding het programma wel ten goede komt. De afspraak was dat de de foto verspreid zou worden na mijn goedkeuring. Helaas hebben ze zich bij The Storms Factory daar niet aan gehouden."

Mythisch wezen in Argentinië gesignaleerd

grotebaas en ingeping hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het legendarische monster "chupacabra" is in Argentinië gesignaleerd, althans dat beweren drie Argentijnse herders. De herders zeggen dat ze de chupacabra tot drie keer toe hebben gezien en zou volgens hen rooddoorlopen ogen, grote poten en scherpe tanden hebben.



Het is overigens de eerste keer dat het wezen "opduikt" in Argentinië. Al eerder zou het wezen zijn opgedoken in Puerto Rico, Chili, Mexico, Brazilië en de Verenigde Staten. Het beest heeft zelfs enkele boeren aangevallen in Puerto Rico.

De chupacabra zelf is een bloeddorstig, mythisch wezen, dat 's nachts toeslaat. Het "beest" zou half mens en half dier zijn.

Veilig tussen de haaien zwemmen

Markje_X had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grootste nachtmerrie van een zwemmers of surfer in de wat meer tropische gebieden zal toch zeker wel een haai zijn. Maar de angst om opgegeten te worden door zo'n beest kan met een elektronisch apparaatje verholpen worden.

Het apparaatje, afkomstig van het Australische bedrijf SeaChange, heeft de grootte van een paperback. Zodra er haaien in een straal van vijf meter van het apparaat verschijnen gaat het geluiden produceren die de haaien afschrikken. De zeebioloog Ian Gordon, die het apparaat heeft getest, zegt hierover: "Alle levensvormen gaan een bepaalde elektrische stroom uit de weg en het irriteert de haaien."

De testen zijn volgens SeaChange succesvol verlopen. Alle haaien zijn er vandoor gegaan. Het bedrijf zelf zegt dat ze het apparaatje in een zwemvest wil verwerken, zodat de drenkeling geen angst hoeft te hebben om opgegeten te worden. Nu alleen maar hopen dat je batterijen het blijven doen...

Britse jongen tekent miljoenencontract

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een negenjarige jongen uit Groot-Brittannië heeft een contract afgesloten met platenmaatschappij EMI voor een bedrag van 1,6 miljoen euro. De jongen moet wel drie soloalbums opnemen.

Zelf kan hij het amper bevatten: "Een jaar geleden deed ik mee aan een talentenjacht en nu opeens heb ik een contract getekend bij EMI". Hij wil met zijn nieuwe carrière in de voetsporen treden van zijn idool Robbie Williams. In september verschijnt zijn eerste cd.

NL kon genocide Srebenica voorkomen

Knijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland had de genocide in Srebrenica zeven jaar geleden kunnen voorkomen. Dat staat in een onderzoek van het Inter Kerkellijk Vredesberaad over de moord op duizenden moslims door Bosnische-Serviërs. Het leger en het kabinet hebben steken laten vallen, aldus het IKV.

Zo zou de Servische generaal Mladic aan Dutchbat hebben gevraagd om de moslims te evacueren. Omdat het VN-bataljon dat niet deed, heeft Mladic dat zelf maar gedaan.

'Wonderkind' blijkt niet hoogbegaafd te zijn

Sas22 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse jongetje wat lange tijd beschouwd werd als het grootste genie op aarde, blijkt helemaal niet zo ultrahoogbegaafd te zijn als was gedacht. Zijn moeder heeft bekend dat ze zijn intelligentietests vervalst heeft. De 8-jarige Justin Chapman had volgens de tests een IQ van 298.

Justin behaalde op 3-jarige leeftijd een geniale score op zijn wiskundetest. Het ventje is inmiddels uit huis geplaatst, nadat psychiaters op een privé-school voor hoogbegaafde kinderen er achter waren gekomen dat hij fantaseerde over zelfmoord. Hij heeft waarschijnlijk al eens een suïcide-poging ondernomen.

Franse schutter pleegt zelfmoord

PW1979 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die woensdag in het raadhuis van het Franse Nanterre een bloedbad aanrichtte, wat acht raadsleden het leven kostte, heeft zelfmoord gepleegd. Hij benam zich het leven door uit het raam te springen van de vierde verdieping van het Parijse politiebureau waar hij vastzat.

Bij de schietpartij in Nanterre, een voorstad van Parijs, raakten ook negentien mensen gewond, van wie veertien ernstig. Het is onbekend wat de 33-jarige man tot zijn daad heeft aangezet. Wel heeft hij tijdens het politieverhoor bekend dat hij de schietpartij weloverwogen had gepland.

De dader, zelf inwoner van Nanterre, kampte al lange tijd met psychische problemen. Volgens de politie had hij in de tijd voor de schietpartij al twee keer eerder een zelfmoordpoging gedaan.

De Vries ontmaskert Pistolen Paultje

Peter R. De Vries heeft Pistolen Paultje Wilking alias de ongekroonde Koning van de Amsterdamse onderwereld, alias de strijder tegen lieden die dieren mishandelen, ontmaskerd als handelaar in valse schilderijen van de vorig jaar overleden kunstenaar Herman Brood.

Een door Wilking ingerichte expositie in Den Haag bevatte een flink aantal vervalsingen, die als echte Brood-schilderijen voor duizenden euro's worden verkocht. Ook verkoopt Wilking vanuit zijn woning valse schilderijen.

Peter R. de Vries toont vanavond op tv de betrokkenheid van Paul Wilking aan met een groots opgezette actie, waarbij gebruik is gemaakt van verborgen camera's. In de uitvoerige reportage wordt niet alleen Paul Wilking ontmaskerd. Ook een Haagse galeriehouder die de doeken doorverkocht wordt met de bevindingen geconfronteerd.

Kopers die na een expertise van kunstkenners verhaal wilden gaan halen bij Paul Wilking, werd beloofd dat zij hun geld terugkregen, maar konden in werkelijkheid naar hun geld fluiten. Bovendien moesten ze ernstig rekening houden met een "flink pak slaag" van Wilking zelf of van één van zijn "lijfwachten". Tenminste één koper is met de dood bedreigd.

In de uitzending van vanavond (SBS6 20:30) is onder andere te zien dat De Vries op bezoek gaat bij Wilking, maar de toegang wordt geweigerd. Per telefoon zegt hij tegen Wilking: "Jij bent toch de koning van de onderwereld? Man, je lijkt wel een oud wijf."

Oud verzetsman en wapenhandelaar Wilking, probeerde het in de jaren 60 ook als zanger.


Op de site van De Vries is een korte promo te vinden, onderaan op deze pagina.

Meer over Pistolen Paultje www.pistolenpaultje.nl
Meer over Peter R. De Vries www.peterrdevries.nl

Amsterdam krijgt rechtser college

Het college in Amsterdam gaat politiek gezien rechtsom, want de rol van GroenLinks in de hoofdstad lijkt voorlopig uitgespeeld. Gisteravond mochten VVD, GroenLinks, CDA, D66 en SP opnieuw proberen Rob Oudkerk (PvdA) van munitie te voorzien om het gevecht met zijn fractie te winnen.

Tot vorig jaar had Amsterdam een regenboogcoalitie van PvdA, VVD, D66 en GroenLinks. Vorig jaar mei stapte GL uit de coalitie na harde kritiek van PvdA en VVD op de wijze waarop GL-wethouder Köhler de sociale dienst leidde. Die kritiek beviel GL lijsttrekker Maarten van Poelgeest allerminst.

Er komt nu zo goed als zeker een college van PvdA, VVD en een derde partij. De PvdA, die de grootste is in de Amsterdamse gemeenteraad, heeft besloten met de VVD verder te onderhandelen over een college-akkoord en GL buiten te sluiten. PvdA-leider Rob Oudkerk denkt voor de derde partij aan het CDA.

VVD en PvdA hebben samen een nipte meerderheid in de raad, en volgens de PvdA is het daarom logisch een derde partij te betrekken bij de onderhandelingen.

Medicijn tegen slaapseks succes

hjo en -=[Edstasy]=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal wetenschappers hebben een medicijn gevonden om de ziekte slaapseks te genezen.

Slaapseks is een weinig voorkomende ziekte waarbij de patiënt 's nachts seks probeert te hebben met zijn partner zonder daarbij wakker te worden. Vaak worden de patiënten daarbij gewelddadig en weten de volgende ochtend er niets meer van.

Het medicijn werkt bij 11 onderzochte patiënten en één van hen probeerde ooit zijn vrouw te wurgen. Een ander had uit voorzorg zijn handen vastgebonden aan het bed, en rukte zich zo hard los dat hij zijn vingers brak. Slaapseks schijnt een stoornis te zijn van emotionele problemen en een slaapstoornis. Het medicijn bestaat onder andere uit een slaappillen en een stof die de ademhaling regelmatig houdt.

Ex-vriendin neemt het voor Ben Salah op

Sandrine Cabassay, de ex-vriendin van Kamel Ben Salah, de vermeende schuldige in de zaak van de moord op de 2 Nederlandse echtparen in 1999, heeft het afgelopen woensdag voor het Hof van Assisen in Auch voor hem opgenomen.

De ex-vriendin zegt dat Ben Salah slachtoffer is van de Franse justitie en zij hem onterecht willen veroordelen voor de moorden in Montfort. Volgens de vrouw is Ben Salah, die als zwartwerker voor de gezinnen kluste, de ideale zondebok. Zij benadrukte hierbij dat zij er niets bij te winnen heeft om het voor haar ex-vriend op te nemen, omdat zij inmiddels een nieuwe partner heeft en al lang geleden met de drugsdealer heeft gebroken. Het drama in Montfort heeft haar tot het besluit doen komen positief uit te spreken over de vermeende moordenaar.

Volgens de advocate van de gezinnen probeert Sandrine haar historie met Kamel alleen uit te buiten. Er zijn in de media diverse grote artikelen over haar verschenen en verschijnt ze met regelmaat op televisie met haar verhalen.

Afgelopen woensdag wijzigde Cabassay haar verklaring waarin zij de volgorde veranderde en boodschappen gedaan zou hebben met haar voormalige vriend. Hij kon op deze manier niet in de buurt zijn geweest van de pinautomaat waar met de bankpasjes van de echtparen geld was opgenomen en dus verschafte zij hem op deze manier een alibi. De rede om Ben Salah als verdachte te zien is juist dat hij steeds in de buurt van desbetreffende automaten zou zijn toen daar geld werd opgenomen met deze pasjes.

Gemeente verstrekt ongeldige paspoorten

-=[Edstasy]=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kleine gemeente Wormerland in Noord-Holland heeft sinds 1 oktober vorig jaar ongeldige paspoorten afgegeven. In plaats van de vermelding "burgemeester van Wormerland" stond er "burgemeester en wethouders van Wormerland" op de paspoorten als uitgevende autoriteit vermeld. Deze fout maakt het reisdocument ongeldig.

Ook de Midden-Limburgse gemeente Roerdalen heeft bijna duizend ongeldige paspoorten en identiteitskaarten uitgegeven door dezelfde fout. De oorzaak van de fout is nog niet bekend, wel staat vast dat deze is opgetreden bij het invoeren van de nieuwe generatie reisdocumenten in oktober 2001.

De fout is door beide gemeentes toe gegeven, naar schatting kost de fout enkele tienduizenden euro's.

Enemyforce woont zelf in Wormer en heeft de fout in het paspoort gezien, dat wordt even een nieuwe halen, zonder te betalen!

Email van Bin Laden

Een Londense Arabische krant zegt een email te hebben ontvangen van Osama bin Laden. De email gezonden aan de Al-Quds Al-Arabi krant veroordeelt het vredesplan voor het Midden Oosten van de Saudische kroonprins Abdullah en prijst de Palestijnse zelfmoordakties.

De stijl en taal van de verklaring is gelijk aan de deze gebruikt in eerdere verklaringen van bin Laden. In de email zegt bin Laden "Prins Abdullah bin Abdel-Aziz's initiatief is een truc en een komplot".

Het Saudische initiatief biedt een normale omgang en veiligheid voor Israel als het de de Arabisch bezette gebieden teruggeeft die het in de Arabisch-Israelisch oorlog bezette in 1967.

Bin Laden prijst in zijn email ook de Palestijnse zelfmoordaanslagen op de Israeliers en dringt bij de moslims aan op een Jihad, ofwel heilige oorlog, tegen de Joodse staat.

"De Joden proberen vergeefs te vluchten, vinden geen schuilplaats en zullen worden blootgesteld aan exploderende lichamen wat ze de dood zal doen proeven en zullen achtervolgd worden door horror" aldus de vermeende bin Laden email. Hij beschrift de zelfmoordaanslagen in Israel en de aanslagen op 11 september als "grote gebeurtenissen" en "de gezegende Jihad"

Verticaal draaiend ei wiskundig verklaard

Gelukkig is er weer eens een onderzoek geweest waardoor de mensheid eindelijk eens rustig Pasen kan gaan vieren :

Een Britse en Japanse wiskundige hebben ontdekt hoe het komt dat een draaiend hard gekookt ei van een horizontale in een verticale positie terechtkomt. Ze hebben er zes maanden over gedaan om deze ogenschijnlijke natuurkundige onmogelijkheid te verklaren.

Dat een draaiend hard gekookt ei in een verticale positie terechtkomt is in strijd met de wetten van de zwaartekracht. De verklaring zit hem in het feit dat de bewegingsenergie van het draaiende ei verandert in een horizontale kracht, die het ei rechtop zet. De berekeningen die dit wiskundig bewijzen, beslaan twee volgeschreven pagina's.

Hartcatheterisatie bij prins Claus

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij prins Claus zijn gisteren in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam twee buisjes in de kransslagader geplaatst. Dat gebeurde na een catheterisatie van het hart. Volgens zijn artsen is de behandeling goed verlopen. De medische ingreep was noodzakelijk om twee vernauwingen te verhelpen.

Prins Claus ligt al ruim twee weken in het AMC vanwege longembolieën. Hij heeft ook last van een lichte hartritmestoornis.

De Pitbullfazant

GhostArmor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Limburgse dorp Steyl wordt onveilig gemaakt door een Pitbullfazant. Het gaat hier niet om een kruising tussen een hond en een vogel maar om een zeer agressieve fazant. Het beest jaagt niet alleen postbodes de schrik op het lijf, ook omwonenden beginnen de straat te mijden waar de fazant zich inmiddels heeft gevestigd. De schrik van de buurt woont in iemands achtertuin.

De eigenaar van de tuin heeft zelf niet zoveel last van de pitbullfazant, al vindt hij het erg vervelend dat hij geen krant meer krijgt bezorgd

Grootste octopus ooit gevangen

the_RAVEN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bioloog uit Nieuw-Zeeland zegt dat onlangs in de Stille Oceaan de grootste inktvis ooit is gevangen. De octopus zat in de netten van een vissersschip. Het

beest was meer dan vier meter lang en woog ruim 70 kilo. De bioloog zegt dat het gaat om zogenaamde een haliphron atlanticus. Dat is een felrode inktvis, die aanvoelt als drilpudding. Het beest was nog nooit in de zuidelijke Stille Oceaan gesignaleerd.

Zie deze site voor meer info dit soort octopus.

Club betaalt speler met benzine

De Roemeense eerstedivisieclub Astran Ploiesti heeft op ongebruikelijke wijze de openstaande rekening voor de koop van een speler betaald. De club betaalde concurrent FC Brasov voor middenvelder Ghindari namelijk met benzine.

De club kocht de speler eerder dit seizoen, maar kon de verschuldigde 57.000 euro niet betalen. De club heeft wel benzine in overvloed en dat werd ook geaccepteerd door de concurrent.

Puntenrijbewijs gaat zaterdag in

Vanaf zaterdag zal iedereen die zijn rijbewijs haalt geen 'gewoon rijbewijs meer krijgen, maar een puntenrijbewijs. De bestuurder die binnen vijf jaar drie strafpunten oploopt bij overtredingen, zal een rijvaardigheidstest moeten ondergaan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Dat heeft minister Netelenbos (Verkeer) in overleg met haar collega Korthals (Justitie) woensdag besloten. Het Openbaar Ministerie gaat de overtreders registeren.

De maatregel is bedoeld om het aantal ongevallen onder beginnende automobilisten te verminderen. Aan het rijbewijs zelf verandert niets.

Acteur Dudley Moore overleden

De komiek, acteur en musicus Dudley Moore is op zesenzestige-jarige leeftijd in New Jersey overleden. Moore stierf woensdagochtend aan een zeldzame hersenziekte, waar hij al geruime tijd aan leed. De acteur werd vooral bekend door zijn rollen in '10' (1979) en 'Arthur' (1981). Vooral door het grote succes van '10', waarin hij speelde met Bo Derek, werd de piepkleine (1,53) acteur plotseling gebombardeerd tot een onwaarschijnlijk sekssymbool. Voor zijn rol als drankzuchtige miljonair in 'Arthur' werd Moore genomineerd voor een Oscar.

Dudley Moore speelde piano, vooral jazz had daarbij zijn voorkeur. Ook regisseerde en produceerde hij films en soms schreef er ook muziek voor. In 1999 kreef hij een hoge koninklijke onderscheiding: hij werd benoemd tot Commander of the British Empire, CBE.


Dudley Moore

Met dank aan MrSubtle, Slambam, Jeromar, Jolo ,Yolande en LeefbaarFok voor het submitten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.