FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 maart 2002

Game review: Hooligans

Als ik me ooit tussen de hooligans zou bevinden... zou ik het er niet best vanaf brengen. Waarschijnlijk slaan er twee mijn oogjes dicht terwijl ik probeer een serieuze discussies te voeren met één van diezelfde dronken neanderthalers.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen leuk spel uit kan rollen... en een internationaal gepubliceerd spel van nederlandse bodem is altijd de moeite van het reviewen waard... toch?

Opvoedcursus voor ouders criminele jongeren

Stefan / Schumi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mr. Ella Kalsbeek, staatssecretaris van Justitie (PvdA), wil ouders van criminele jongeren actief betrekken bij het op het rechte pad brengen van hun kinderen. Hiervoor moet er bijvoorbeeld een cursus opvoeden komen. Voor ouders die weigeren zo'n cursus te volgen geldt geen pardon, daarvoor moet er een wettelijke verplichting komen.

Kalsbeek wil ook het aantal opvangplaatsen voor criminele jongeren fors uit te breiden. Volgens haar moeten er snel strenge internaat-achtige instellingen komen,

Uit recent onderzoek blijkt dat de jeugdcriminaliteit op zichzelf niet toeneemt, maar wel dat de daders steeds jonger worden en dat het steeds vaker gaat om allochtonen.

Videowagens voor alle politieregio's

Alle 25 politieregio's worden dit jaar uitgerust met een videowagen om agressief rijgedrag aan te pakken.

Na een proef in de politieregio IJsselland (Zwolle en omgeving) blijkt de videowagen veel agressief rijgedrag, bumperkleven, afsnijden en baldadigheid tegen te gaan. Voor het oog van de camera ziet de overtreder zijn fouten en kan daarna meteen zijn rijbewijs inleveren.

Eerder kreeg het Korps Landelijke Politiediensten al de beschikking over zes videowagens. Met de extra auto's erbij kan agressief verkeersgedrag effectief worden bestreden. De met videoapparatuur uitgeruste auto's zijn ook bekend van televisieprogramma's als "Blik op de Weg".

Met dank aan jolo voor de newssubmit

Meer tijd, minder tekst

Red-Alligator meldde ons het volgende:
Door de komst van internet lijtk het wel of iedereen minder tijd heeft gekregen. We hebben zoveel nieuwe informatie te verwerken dat het soms wel eens makkelijk zou zijn om alles wat je op een dag moet lezen veel kleiner te maken.

Op www.sinope.nl is een tooltje te vinden dat je kunt gebruiken om webpagina's realtime in je browser samen te vatten. Het werkt erg accuraat, hierdoor kan de gemiddelde Fokker! meer forum discussies volgen op een dag.

Klik hier!
www.samenvatten.nl

Iraakse cheques naar familie zelfdoders

De Iraakse regering van Saddam Hoessein heeft afgelopen week voor een slordige half miljoen dollar aan cheques gestuurd naar families van Palestijnse zelfmoordcommando's. Dat zegt het Australische dagblad Sydney Morning Herald.

Volgens de krant hebben vertegenwoordigers van Saddam cheques naar 47 families gestuurd, om toekomstige vrijwilligers aan te moedigen de martelaarsdood te sterven. In Tulkarem op de Westelijke Jordaanoever werd een openbare ceremonie gehouden door het Arabisch Bevrijdingsfront, een kleine fractie van de PLO die dicht bij Hoessein staat.

Besprekingen
Ondertussen gaan de besprekingen door. De Amerikaanse gezant Zinni maakte vandaag bekend dat de twee partijen nog te ver van elkaar af staan. Tijdens een gesprek met de Israëlische premier Sharon heeftv hij Israël gevraagd om meer concessies te doen. Dialoog tussen de veiligheidsdiensten van de partijen is daarom alweer uitgesteld.

Top in Beirut
Sharon is van mening dat de Palestijnse leider Arafat niet naar de Arabische top in Beirut kan gaan. Daar komen de leiders van zo’n twintig Arabische landen bijeen om te praten over het vredesvoorstel van de Saudische kroonprins Abdullah. Sharon vind dat Arafat te weinig heeft gedaan om geweld te voorkomen.
Woensdag zal de regering beslissen over de kwestie. Bizar is dat premier Sharon zelf wél naar de top wil gaan, om het Israëlische standpunt toe te lichten. Palestijnse en Israëlische media schrijven dan ook cynisch dat ‘Sharon Arafat wil vervangen.’
Vandaag kwamen twee leden van de Al-Aqsa Brigades bij Bethlehem om het leven toen hun bom-auto te vroeg explodeerde. Waarschijnlijk waren ze op weg naar een winkelcentrum in Jeruzalem.

Met dank aan jolo voor de tip. Foto: Palestine Chronicle.

Verkeerschaos door verkiezingstijd

Het is weer verkiezingstijd in Frankrijk. Dat betekent voor de meeste voetgangers van Parijs dat ze niet meer veilig over straat kunnen lopen zonder de vrees dat ze aangereden worden. Hardrijden, omkeren waar het verboden is, fout parkeren en roekeloos rijden zijn namelijk weer aan de orde van de dag.

Dit komt doordat beide presidentskandidaten te bang zijn om stemmen te verliezen als ze impopulaire verkeersmaatregelen in willen stellen. Die maatregelen zouden dit soort "rijgedrag" tegen moeten gaan.

Tijdens de verkiezingsperiode vallen er zo'n vijfhonderd extra verkeersdoden, althans volgens de voetgangersbelangen organisaties. Alhoewel de kandidaten zich hier ook niet echt populairder mee zullen maken.

Dochter UPC verwijdert anti-Scientology site

Een dochter van kabelbedrijf UPC, Priority Telecom, heeft onder druk van de Scientology Kerk de internetprovider Xtended Internet afgesloten. Scientology maakte bezwaar omdat een website van die provider uit het werk van Scientology-oprichter L. Ron Hubbard citeert en daarmee de auteurswet zou overtreden.

Xtended Internet, een kleine provider die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting op internet, gaf ruimte aan xenu.net, een anti-Scientologywebsite. Op die site staat bijvoorbeeld een citaat van Ron Hubbard uit 1980 uit de Reader's Digest: 'Schrijven voor een penny per regel is belachelijk. Als iemand echt een miljoen dollar wil verdienen, kan hij het best een eigen kerkgenootschap beginnen'. Hubbard richtte later de Scientology Kerk op. De Scientology kerk wordt op Xenu.net omschreven als een smerige en gevaarlijke sekte, die zich voordoet als een religie. Het doel ervan is om geld te verdienen.

Een woordvoerder van Priority meldde dat de afsluiting van Xtended Internet verband hield met ,,het afstoten van bepaalde bedrijfsonderdelen'', maar erkende ook dat de afsluiting wel degelijk te maken had met Scientology. Priority beroept zich verder op de voorwaarde in het contract die luidt: 'afsluiten zonder opgaaf van redenen is toegestaan'.

Provider en site hebben intussen een ander onderkomen gevonden. Een uitgebreid artikel over de gang van zaken staat op Planet Multimedia

Man "zonder penis" hertrouwd

Vandaag is John Wayne Bobbit voor de tweede keer in het huwelijk gestapt. De meeste mensen zullen hem waarschijnlijk nog wel kennen omdat zijn toenmalige vrouw Lorena zijn penis eraf had gesneden toen hij sliep. Dit deed ze omdat hij haar zou mishandelen.

Gelukkig voor de man kon de arts het hele geval weer recht breien. Sindsdien verdient John Wayne er zijn brood mee als porno acteur. Nu hoeft hij alleen maar te hopen dat deze vrouw zijn zaakje er weer niet afsnijdt...

Grensrechter krijgt rood

ovino had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wedstrijd "Breskens-Zeelandia - Middelburg" is beëindigd door een wel heel opmerkelijke gebeurtenis:

De grensrechter, van Zeelandia, kreeg een rode kaart omdat hij een tik had uitgedeeld aan een speler, nadat hij zich flink ging bemoeien met een opstootje tussen twee spelers. De grensrechter zal voorlopig geen wedstrijd meer vlaggen.

Verhuizers redden invalide uit gracht

THE-SILENCE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen een 76-jarige man met zijn brommobiel in de Amsterdamse Herengracht belandde, schoten twee verhuizers die het ongeluk zagen gebeuren zo snel mogelijk ten hulp. Het wagentje van de man zonk razendsnel naar de bodem toe, maar de verhuizers wisten het karretje met touwen aan de kant vast te maken waardoor het karretje niet meer kon zinken.

Op dat zelfde moment zat de bestuurder geheel onder water, maar hij bleef in leven omdat hij met zijn hoofd in een luchtbel zat. Omdat de verhuizers bang waren dat de luchtbel zou verdwijnen bij het intikken van de ruit, hebben zij gewacht tot de brandweer ten hulp schoot. Uiteindelijk wisten duikers de man te bevrijden. De bejaarde man is naar het ziekenhuis gebracht.

Bevingen treffen Afghanistan opnieuw

Vampier, Richard, Jay-B, Mikkel, Racetows en Jaguara hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag zijn bij een aardbeving in het noorden van Afghanistan meer dan duizend doden gevallen. Het dodental wordt geschat tussen de 1500 en 4800 mensen. De bevingen hadden een kracht van 5 tot 6 op de schaal van Richter.

Vijf hele dorpen, nabij Kabul, zijn totaal verwoest. Het zal nog dagen duren voordat de omvang van de ramp duidelijk zal worden. Dit komt door de slechte bereikbaarheid van het gebied. Drie weken geleden eiste een aardbeving in Afghanistan ook al honderd mensen levens.

Vara haalt Henk Westbroek uit de lucht

iMAGE, Planethugo, Mappy en ikke_ook hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Henk Westbroek is door de VARA met onmiddellijk ingang de presentatie ontzegd van zijn Radio 3FM programma Denk aan Henk

Aanleiding voor dit besluit zijn de politieke uitspraken van Westbroek in zijn programma en zijn aankondiging zich actief in te zullen zetten voor de campagne van Leefbaar Nederland.

De VARA-directie vindt dat een actieve landelijke politieke profilering van Westbroek, en het doen van politieke uitspraken in zijn programma, zich niet verenigen met de uitgangspunten van de omroep.

Vorige week nog zei Westbroek dat het hem niet uitmaakte hoe de VARA over een actievere politieke rol van hem dacht. Dat deed volgens Westbroek niet ter zake: "De omroep bepaalt niet wat ik in mijn vrije tijd doe."


De Vara! bepaalt dus wel wat Henk in zijn vrije tijd doet

Kaartverkoop bekerwedstrijd stilgelegd

hamie en taxfree hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax heeft in overleg met het bestuur van FC Utrecht de kaartverkoop voor het bekerduel Ajax 2 - FC Utrecht stilgelegd. Er was al eerder bekend gemaakt dat er niet meer kaarten, dan de 1600 verkochte kaarten, aan de Utrecht-aanhang verkocht zouden worden.

Met dit besluit wil Ajax voorkomen dat de Utrecht-aanhangers alsnog aan kaarten voor de wedstrijd komen en dan tussen de Ajax-supporters in het stadion zouden komen te zitten.

Ajax is hiermee, in tegenstelling tot de NS, niet gezwicht voor de acties van de FC Utrecht supporters op het centraal station in Utrecht van vorige week. Het besluit is genomen na een advies van de politie en de gemeente Amsterdam.

Britney uitgejoeld door Britse fans

Vele fokkers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tienerster Britney Spears is maandagavond uitgejoeld door haar voornamelijk Engelse fans. Ze bracht een bezoek aan Londen om haar film 'Crossroads' onder de aandacht te brengen maar weigerde bij de bioscoop een praatje met ze te maken.

Zo'n drieduizend fans hadden zich verzameld voor de bioscoop Odeon Leicester Square in de Britse hoofdstad verzameld. Velen waren al uren van tevoren aanwezig.

De teleurstelling was dan ook groot toen Britney,die een uur te laat bij de bioscoop arriveerde, meteen naar binnen dook om de première van de film bij te wonen. Volgens de Britse omroep BBC gaven veel fans met boe-geroep uiting aan hun ontevredenheid. De ster verscheen nog wel even op het balkon van de bioscoop maar de fans namen daar geen genoegen meer mee.

Eén fan, de 11-jaar oude Gemma Willis, had samen met haar moeder Jane uren in de rij gestaan om een glimp van Spears op te vangen. ,,Gemma is ontroostbaar omdat ze niets heeft kunnen zien'', aldus Jane Willis. ,,Hoe kan Britney nu verwachten dat mensen haar film gaan zien als ze niet eens de moeite neemt om haar fans te begroeten?''

Prins Claus heeft hartritmestoornissen

Prins Claus heeft last van hartritmestoornissen, dit is geconstateerd door doktoren in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De 75-jarige prins ligt al sinds 11 maart in het Amsterdamse ziekenhuis en zal er ook nog wel een paar dagen moeten blijven.

De prins is opgenomen nadat hij op Paleis Huis ten Bosch onwel was geworden. De artsen hadden toen geconstateerd dat de prins last heeft van longembolieën (proppen in de longslagaderen). Dit is met medicijnen te behandelen.

Afgelopen maandag hadden de artsen al bekend gemaakt dat de prins nog enkele dagen moest blijven om aan te sterken.

Leefbaar Rotterdam in zee met CDA en VVD

Boes en ExtReMisT hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ziet er naar uit dat Rotterdam een college van Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD krijgt. Dat blijkt uit het advies dat informateur M. van Schendelen vanochtend heeft uitgebracht aan burgemeester Opstelten.

De informateur geeft in het advies aan dat LR, CDA en VVD duidelijk hebben gemaakt dat er programmatische en politieke mogelijkheden zijn voor samenwerking. Er zijn de voorwaarden gecreëerd voor het tot stand brengen van een college met een werkbare meerderheid.

Van Schendelen werd vorige week gevraagd de mogelijkheden voor een college te onderzoeken, nadat eerdere onderhandelingen vastliepen. Dit kwam vooral door de wens van het CDA toch met de PvdA te willen praten, terwijl Leefbaar Rotterdam daar absoluut niet aan wilde.

Honden succesvolle vogelverschrikkers

De inzet van honden als vogelverschrikker op de luchthaven Schiphol werpt z'n vruchten af. Het aantal botsingen tussen vliegtuigen en vogels daalde van 5,7 per 10.000 vliegbewegingen in 2000, naar 3 in 2001.

De luchthaven voert een continue strijd met vogels rond de start- en landingsbanen. Deze kunnen daar voor gevaarlijke toestanden zorgen. Een vogel in een straalmotor kan ernstige schade opleveren.

Sinds eind 2000 zet Schiphol border collies in die gedurende de wintermaanden zeven dagen per week, van zonsopgang tot zonsondergang rondrennen op het terrein tussen Schiphol-Oost en Schiphol-Centrum. Ze krijgen commando's via fluitsignalen en rennen zo dwars door vogelkolonies heen. De start- en landingsbanen steken ze niet over. Per dag leggen de viervoeters dertig tot vijftig kilometer af.

[Voetbal] Comeback Ronaldo in nationaal elftal

Inter-vedette Ronaldo zal woensdag in de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Joegoslavië zijn opwachting maken. Dat heeft bondscoach Luiz Felipe Scolari dinsdagochtend bevestigd.

Daarmee zal het dan eerste internationale optreden worden van de door blessures geplaagde spits sinds oktober 1999, toen Ronaldo meespeelde met Brazilië tegen Nederland.

Ronaldo heeft dit jaar nog geen wedstrijd gespeeld voor zijn club Inter Milaan. Hij revalideerde de meeste tijd in Brazilië. Scolari gaf dan ook toe dat hij in het ongewisse is over de conditie en fysieke gesteldheid van Ronaldo. ,,Maar ik wil weten of Ronaldo wellicht toch nog meekan naar het WK voetbal in Japan en Zuid-Korea. Mijn bedoeling is hem 45 minuten te laten meespelen.''

[Voetbal] Van Hanegem hekelt afzeggingen

Assistent-bondscoach Willem van Hanegem heeft in stevige bewoordingen de afzeggingen van de Feyenoorders Paul Bosvelt en Pierre van Hooijdonk voor het Nederlands elftal veroordeeld.

Van Hanegem schrijft vandaag in zijn column in het AD: ,,Normaal gesproken zou het consequenties voor spelers moeten hebben als ze afzeggen omdat ze moe zijn of geen zin hebben. Dan heeft zo'n gozer een probleem.''
Wel benadrukt hij dat het zijn persoonlijke mening betreft.

De oud-coach van Feyenoord geeft vooral Bosvelt ervan langs: ,,Bosvelt is moe. Hij heeft zondag met Feyenoord wel een hele wedstrijd tegen Sparta gespeeld. Waarom ga je er dan niet met de rust uit? Het stond toen al 3-0 voor Feyenoord.''

,,Ik weet dat Feyenoord een zwaar programma heeft. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor de spelers van Barcelona. Die moesten zondagavond nog tegen Valladolid voetballen, maar ze kwamen hier gisteren wel lachend binnen.''

Jospin: Liever hasj dan drank

AnTjE en THE-SILENCE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse premier Lionel Jospin heeft zich voor de eerste keer positief uitgelaten over het gebruik van softdrugs. Hij zei dat Franse burgers beter thuis een joint konden roken, dan met drank op achter het stuur kruipen. Bij de presidentsverkiezingen volgende maand speelt het drugsbeleid nauwelijks een rol.

Zeven jaar geleden haalde Jospin's rivaal Jacques Chirac nog hard uit naar het Nederlandse beleid, en was het een van de belangrijke verkiezingsthema's. Chrirac noemde Nederland toen een 'narcostaat'. Cannabis is nog steeds illegaal in Frankrijk.

Apache kan eigen staartrotor raken

THE-SILENCE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Apache-helicopter kan bij het afvuren van raketten zijn eigen staartrotor beschadigen en daardoor is er een risico dat de helicopter zou kunnen neerstorten.

Bij onderzoek van de Britse en Amerikaanse luchtmacht, na gebruik van de helicopter in Afghanistan, is gebleken dat bij het afvuren van de zware Hellfire-raketten, waarvan elke Apache-helicopter er acht van heeft, de staartrotor kan beschadigen en daardoor de helicopter onbestuurbaar zou kunnen raken.

Uit een rapport dat via de Daily Telegraph gepubliceerd is, blijkt dat de Amerikaanse Apaches alleen nog maar raketten die aan de rechterkant van het toestel zitten, mogen lanceren. De staartrotor zit namelijk aan de linkerkant van het toestel. De helicopter die gebruik wordt in de strijd tegen tanks, is hierdoor de helft van zijn slagkracht kwijt.

Wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse luchtmacht is nog niet bekend. Nederland krijgt in totaal 30 Apaches uit dezelfde serie met dezelfde wapens. Een woordvoerder van de luchtmacht verklaarde: "Als zulke problemen spelen, nemen we die uitermate serieus. Wij zullen bij de fabrikant en de Amerikaanse luchtmacht nagaan wat er aan de hand is en een eigen onderzoek instellen. We willen van onze Apaches met 100 procent zekerheid kunnen zeggen dat ze veilig zijn."

Op dit moment is er nog geen gevaar voor de Nederlandse vliegers. Zij oefenen nog met simulatie-aanvallen en vuren geen raketten af.

Militairen gedood voor moord op priester

The Silence had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Oegandese militairen zijn maandag geëxecuteerd na de moord op een Ierse katholieke priester, diens chauffeur en mede passagier. De militairen waren eerder die dag door de krijgsraad ter dood veroordeeld.

De twee militairen, een soldaat en een korporaal, werden aan een boom gebonden, geblinddoekt en door een vuurpeloton geëxecuteerd. Bij de executies waren ongeveer duizend toeschouwers.

De slachtoffers werden donderdag avond gevonden in hun auto. Volgens lokale media was priester Declan O'Toole eerder deze maand al eens mishandeld door militairen. De priester had hen beschuldigd van het martelen van parochianen van wie het leger vermoedde dat ze wapens verborgen hielden.

De krijgsraad wou de twee militairen zo snel mogelijk berechten en had van te voren verteld dat in hoger beroep gaan niet mogelijk was.

Spelers Panathinaikos molesteren scheids

SNiPA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De spelers en de coach van Panathinaikos hebben in de wedstrijd van Panathinaikos tegen Olympiakos Piraeus de scheidsrechter gemolesteerd. De scheidsrechter moest met een bloedende hoofdwond onder politie begeleiding het veld af.

De spelers en de coach van Panathinaikos gingen door het lint in de 93e minuut, want er werd een strafschop toekend aan Olympiakos.

Voorzitter Angelos Phillipides van Panathinaikos riep na het incident de regering op om de Griekse competitie onmiddellijk stil te leggen. "Dit is een crisisdag voor het Griekse voetbal. Het is genoeg geweest, de regering moet de competitie stil leggen. Premier Simitis moet ingrijpen. Dit brengt schande over het land dat de Olympische Spelen organiseert", aldus de preses van Panathinaikos, kwartfinalist in de Champions League.

Phillipides kritiseerde de belaagde arbiter met felle bewoordingen. "Het kampioenschap is een farce. De strafschop was terecht, maar de scheidsrechter bevoordeelde Olympiakos overduidelijk tijdens het duel." De wedstrijd werd ontsierd door geweld op de tribunes. Bij de strafschop in de slotfase liep het uit de hand. Spelers en trainers van Panathinaikos, waar oud-PSV'er Joonas Kolkka onder contract staat, belaagden de scheidsrechter.

Coach Takis Lemonis van Olympiakos veroordeelde zijn collega Sergio Markarian. "Hij rende zo het veld op naar de scheidsrechter. Belachelijk. Er is geen veiligheidspersoneel, niemand is veilig."

Meisjes aangerand in Artis

The Silence had ons via de newssubmit het volgende te melden

Enkele meisjes met een leeftijd van 10 tot 12 jaar zijn gisteren aangerand door een paar jongens van 11 jaar. De meisjes waren op excursie met school en liepen de jongens tegen het lijf. Na wat duw- en trekwerk werden de meisjes onzedelijk betast.

De schoolleiding waarschuwde direct de surveillanten van Artis die meteen de politie inschakelde. De politie blokkeerde de in- en uitgangen en zo konden de jongens worden opgepakt. De jongens zijn overgedragen aan de Jeugd- en Zedenpolitie.

"Het is natuurlijk onvoorstelbaar wat er is gebeurd," reageert Piet Duyzer van Artis. "Uitermate vervelend en dat op zo'n leeftijd al. We hebben dit de afgelopen jaren niet meer meegemaakt, maar helaas gebeurde het gisteren. Ik heb begrepen dat er echt heel vervelende dingen bij die meisjes is gedaan."

Onmiddellijk nadat een leerkracht een surveillant waarschuwde is er actie ondernomen. "Wij hebben gedaan wat we konden", zegt de Artis-zegsman. "We hebben de meisjes opgevangen."

De school heeft aangifte gedaan tegen de jongens.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.