Groot bloedbad Nanterre Parijs [update]

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht heeft een nog onbekende man een bloedbad veroorzaakt in het stadshuis van Nanterre bij Parijs. De man schoot met een automatisch pistool zeker acht mensen dood. Ongeveer dertig personen raakten gewond waarvan er veertien er slecht aan toe zijn.

De schietpartij gebeurde rond kwart over een 's nachts. Volgens ooggetuigen haalde een man die de gemeenteraad vergadering had bijgewoond na afloop een wapen tevoorschijn. Hij loste daarmee tientallen schoten. Verscheidene mensen werden in het bovenlichaam geraakt. De dader kon door omstanders worden overmeesterd. Daarna werd hij overgedragen aan de politie.

Frankrijk reageerde geschokt op het bericht. Premier Jospin en minister van Binnenlandse Zaken Vaillant gingen direct naar Nanterre.

President Chirac had eerder in een communiquÚ laten weten met groot leedwezen kennis van de schietpartij te hebben genomen. De president uitte zijn medeleven met de familie van de slachtoffers, de bevolking van Nanterre en de gemeenteraad.

Update
Er is bekend gemaakt wie de dader is van het bloedbad. Het is de 33-jarige Richard Dunne. Richard Dunne is nog nooit met de politie in aanraking geweest en beschikt als lid van een schietvereniging over een wapenvergunning. Het huis waar hij met zijn moeder woont is vanochtend onderzocht. Het motief van Dunne is onbekend.

Onder de doden zijn vier communistische leden van de gemeenteraad, onder wie drie vrouwen, en een Groene afgevaardigde.