De beste films voor Halloween van A tot Z

28. Zombieland (2009)

Zo zijn we alweer aangekomen bij de laatste film uit dit overzicht. Net zoals bijvoorbeeld Shaun Of The Dead en Braindead is ook Zombieland een film die laat zien dat een film vol met naar hersens hunkerende ondoden nog steeds enorm grappig kan zijn. Zombieland was de debuutfilm van de Amerikaanse cineast Ruben Fleischer, die eigenlijk ingehuurd was om een pilot te maken voor een nieuwe televisieserie. Uiteindelijk zou het scenario voor Another Day in Zombieland worden herschreven en resulteerde in de film Zombieland.

Zombieland
Zombieland

Zombieland is een film die zich afspeelt aan het begin van de 21e eeuw. Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) zijn een tweetal mannen die moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Columbus wil naar Ohio om te zien of zijn ouders nog leven en Tallahassee is op zoek naar de laatste Twinkie. Onderweg hebben ze een ontmoeting met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin) die op weg zijn naar een pretpark waar geen zombies zijn. Het wordt een reis om nooit te vergeten.

Zombieland is een film die aan alle kanten klopt. De film kent een ijzersterke cast, Bill Murray speelt de beste cameo van zijn leven en de film bevat een overdosis aan heerlijke zwartgallige humor van de bovenste plank. Dat is lang niet gek voor een film die was gebaseerd op een script dat in 2007 nog als onverfilmbaar werd bekeken. Woody Harrelson zou tijdens de opnames van Zombieland aangehouden worden wegens het bezit van marihuana en moest daarvoor een dag in een politiecel doorbrengen. In 2013 deed Amazon een mislukte poging om Zombieland uit te brengen als een televisieserie maar kwam niet verder dan een pilotaflevering. Ruben Fleischer werkt momenteel aan Zombieland 2 maar wanneer we die film in de bioscopen kunnen verwachten is nog onbekend.