De beste films voor Halloween van A tot Z

17. Octopus (2000)

Als er een genre is wat het altijd goed doet op een Halloween-avond dan is het wel een film met gigantische monsters. Vaak zijn dat soort films namelijk zo ontzettend slecht en goedkoop gemaakt dat het weer leuk wordt. Een goed voorbeeld van zo'n ontzettend foute Z-film (B-film is teveel eer voor zo'n rolprent) is de film Octopus van regisseur John Eyres.

Octopus
Octopus

Het verhaal van Octopus, die ook werd uitgebracht onder de titel Dead Eye Six, begint tijdens de crisis rondom Cuba in 1962 als een Russische onderzeeboot op weg naar Havanna tot zinken wordt gebracht. Hierbij slaan ook een aantal vaten met een onbekende substantie overboord. Het verhaal maakt vervolgens een sprong vooruit in de tijd van 38 jaar. In Bulgarije weet de CIA de beruchte terroristenleider Casper (Ravil Isyanov) op te pakken die vervolgens met een atoomonderzeeër naar Amerika moet worden gebracht. De terroristen besluiten om de onderzeeboot te kapen om zo hun leider weer vrij te krijgen. Wat ze echter niet weten is dat er vanuit de diepte van de oceaan een veel grotere dreiging op hun ligt te wachten.

John Eyres is een filmmaker die we ook kennen van de Shadowchaser-trilogie. Een regisseur waarvan de meeste producties dan ook regelrecht uit werden gebracht op VHS in de toenmalige videotheken. Ook de film Octopus ontkwam niet aan dat lot. Toch is deze film, die werd gemaakt met een budget van zo'n 5 miljoen dollars, een prima stuk vermaak. In 2001 zou er zelfs een vervolg worden uitgebracht getiteld Octopus 2: River Of Fear. Verstand op nul en genieten maar.