De beste films voor Halloween van A tot Z

7. Evil Bong (2006)

Bij de letter E hadden we natuurlijk kunnen kiezen voor pareltjes als The Evil Dead of The Exorcist, maar aangezien zo ongeveer elke liefhebber van de betere horror deze films toch al minstens een paar keer heeft gezien gaan we in deze special voor een andere film die ook zeer geschikt is om bekeken te worden op de avond van halloween, al dan niet met een pretsigaret op de lip. Evil Bong is namelijk een authentieke stoner horrorfilm.

Evil Bong
Evil Bong

In de film Evil Bong van Charles Band draait het om de stoners Alistair McDowell (David Weidoff), Larnell (John Patrick Jordan), Bachman (Mitch Eakins) en Brett (Brian Lloyd) die op zekere dag een stokoude bong op de kop tikken via een advertentie. Eebee (met de stem van Michelle Mais) is evenwel geen doorsnee waterpijp. Ieder die gebruik maakt van de bong sterft namelijk een gruwelijke dood.

Charles Band maakte eerder al naam met de filmmaatschappij Empire Pictures waarbij pareltjes als The Ghoulies en Re-Animator verschenen. Band richtte daarna Full Moon Features en bracht daarbij onder meer The Pit and the Pendulum (1991), de vijf Puppet Master-films (1991-1994) en Castle Freak (1995) uit. Ook de komische horrorfilm kreeg vervolgen met Evil Bong 2: King Bong (2009), Evil Bong 3D: The Wrath of Bong (2011), de crossover film Gingerdead Man vs. Evil Bong (2013), Evil Bong 420 (2015) en Evil Bong 666 (2017). Wat Evil Bong ook zeker geschikt maakt voor halloween is de indrukwekkende cast met gastrollen voor onder meer Tommy Chong (Cheech & Chong) en Bill Moseley (The Texas Chainsaw Massacre 2, The Devils Rejects).