De Lowlands-tip 5 van Radioheader

Nog drie dagen en het Lowlands-festival in de polder van Biddinghuizen barst weer los. De koorts in ons eigen Lowlands-forum bereikt nu al het kookpunt en de komende dagen tippen we hier de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen. Vandaag de vijf aanraders van user Radioheader.

1.The Soft Pack (zaterdag / 15.35 / Charlie)
Band uit New York, maar heel anders dan bijvoorbeeld Yeasayer of Vampire Weekend. Hun muziek ligt meer in het verlengde van The Strokes. Geen moeilijk gedoe met Afrikaanse ritmes of veel electronica, maar recht toe recht aan garagerock. Omdat dit jaar The Strokes ontbreken, moet je dit checken!

2. A-trak (zondag / 23.30 / Bravo)
Dj en turntableheld. Mixt electro en hip-hop. Had vorig jaar een heel goede remix van Heads Will Roll en live gaat het ook helemaal los. Ik heb heel goede verhalen over hem gehoord op Exit festival.

 

3. Broken Bells (vrijdag / 16.50 / Alpha)
Deze band is een samenwerking tussen de producer Danger Mouse en James Mercer, zanger van indie-band The Shins. De muziek bestaat uit rustige luisternummers, met nog al wat geëxperimenteer, maar niet zoveel dat het hele jamsessies worden. Ik kijk er naar uit hoe dit live gebracht gaat worden!

 

4. Nosaj Thing (zondag / 19.00 / X-Ray)
Deze gast maakt een spacende mix van electronica. Ook heeft hij remixes gemaakt van Drak en the XX. Goed om alvast in de party mood te komen!

 

5. Surfer Blood (zondag / 14.00 / Charlie)
Verrassende indie-rock. Het klinkt allemaal prima en er zitten wat verrassende elementen in de nummers. Lekker simpele muziek om bij wakker te worden.