User van de maand februari: JortK

JortK in een notendop is een trouwe GC-user. Niet alleen post hij regelmatig diverse stats en maakt hij op verzoek ook forum-specifieke stats, hij houdt ook van een bakkie leut drinken in KSC.
Hij wandelt over het hele FOK! forum wel rond, maar zeker ook in diverse GC topics. Af en toe houdt hij ook van gezellig een beetje baggeren, maar blijft altijd leuk in zijn gebagger. En daarbij het compliment dat wanneer hem verzocht wordt wat rustiger te doen, hij dat ook altijd doet. Kortom, een fijne GC user en wat ons betreft terecht de user van de maand februari!


Een uiterst warm commentaar van BrandX, moderator van GC. Hoe reageert de user zelf op deze nominatie? Met trots stellen we de user van de maand februari voor. Dames en heren: JortK.



Vrolijk toch, JortK's avatar?



"Ik had het totaal niet verwacht, ik wist niet dat er zo veel mensen waren die hebben aangedragen voor deze titel. Blijkbaar blijk ik toch iets toe te voegen aan FOK! dat ik dit verdien, wat ik natuurlijk wel heel erg leuk vind!"
De username JortK is voor velen een begrip geworden. Toch zijn er ook users die nog nooit van hem gehoord hebben. Waar kennen we JortK van? "Ik denk dat de mensen mij toch vooral herkennen vanuit GC, daar zwerf ik namelijk in nogal wat SC's rond, zoals de KSC en de Lounge. Verder ken ik ook aardig wat mensen vanuit DIG, hier heb ik vroeger best wat gepost, vooral ook in de SC en ook in de Whatpulse topic reeks. Maar ik denk dat de meeste mensen mij kennen van de cijfers en de lijstjes die ik zo nu en dan maak."

JortK legt uit hoe het voor hem allemaal begon. "Eerst las ik voornamelijk de Frontpage. Toen kwam ik er achter dat er ook een Forum achter zat. Ik heb me toen geregistreerd en wanneer ik problemen had met mijn PC en dergelijke maakte ik een topic aan in DIG. Zo probeerde ik ook anderen op weg te helpen. Van het een kwam het ander, met als gevolg dat ik nu wel dagelijks op Fok! te vinden ben. Het enige verschil is dat ik nu voornamelijk in GC zit."

Denkt je JortK, denk je Jort Kelder. Hebben we te maken met een echte FOK!Celebrity of zit het helemaal anders.
"Ik vind Jort Kelder wel een cool figuur. Hij is een scherp type en heeft altijd een goed en vermakelijk verhaal. Omdat ik geen nickname wist heb ik 'Jort K' maar genomen, maar daar zit niet echt een diepere reden achter."

Wie is JortK nou precies? Die vraag legde we aan hem voor.
JortK woont samen met iemand in Den Haag. Hij werkt 5 dagen per week bij een IT-boer. Qua opleidingen is het stil geweest. Zoals hij zegt is JortK 'meer een type die alles graag in de praktijk wil leren, en dat dus ook gedaan heeft'.
Ook met de huisdieren is het rustig. "Ik ben een beetje anti-dier, die beesten maken alleen maar troep en zorgen ervoor dat je op onchristelijke tijdstippen naar buiten moet omdat ze zo nodig moeten schijten."


"Ik vind Jort Kelder wel een cool figuur. Hij is een scherp type en heeft altijd een goed en vermakelijk verhaal."



In het bijschrift van de user is de tekst 'Immer kwaliteitsposts' te lezen. Het tegendeel ontkracht dit. "Oké, niet immer, maar af en toe is het heerlijk om een topic aan te maken en te zien hoe de users erop ingaan, en meestal lukt dat nog aardig ook! Tegenwoordig gedraag ik me wel aardig qua baggeren, maar ik heb nog wel zo mijn dagen dat het wel gebeurt. En dan is die ondertitel eigenlijk totaal niet van toepassing. Ik probeer wel regelmatig een beetje provocerend te posten, omdat ik er iedere keer weer van sta te kijken hoe snel mensen happen.
Verder probeer ik het vooral luchtig te houden, FOK!ken is toch tenslotte een soort van ontspanning."

Heel FOK! is benieuwd hoe JortK aan alle cijfers komt. Het mysterie wordt ontrafeld. "Alle cijfers staan allemaal in een mooie database die ik zelf heb opgebouwd gedurende de tijd door alle topics te indexeren. Het heeft wel wat tijd gekost, vooral omdat tijdens de grote performanceproblemen het indexeren heel langzaam ging. Voorheen deed JeRa de cijfers en vond ik dat een mooie toevoeging aan FOK!. Iedereen is dol op cijfertjes.
Na de rel met JeRa en de FOK!Mirror heb ik besloten om een database te maken waarin alle posts staan (niet de daadwerkelijke inhoud, maar bijvoorbeeld de poster en de gebruikte PI enzovoorts)."

Nadat die database aardig up to date was is JortK begonnen met het posten van maandcijfers, en hier werd door crew en users erg enthousiast op gereageerd. Dit gaf hem de doorslag om ook bijvoorbeeld jaarcijfers en hitlijsten te maken met de topposters van het hele jaar.


Den Haag, de woonplaats JortK


Dat er op FOK! veel te beleven valt, blijft de geïnterviewde zeker nog een tijd bij. De beste herinnering aan FOK! is..."De rel met Maddoxx toentertijd met die diefstal van die miljoenen, die heeft me echt een zondag bezig gehouden en was erg vermakelijk!"
Het is altijd leuk om rellen te volgen. Ook JortK heeft zijn favoriete rel.
"Dat zijn er eigenlijk twee: (weer) het hele Maddoxx gebeuren toendertijd en de rel met het lezen van PM's door Danny vanwege de mirror van JeRa.
Allebei zeer vermakelijk, plus dat het allebei rellen zijn waar mensen nog regelmatig naar refereren tijdens het posten."

Zijn er ook nog toekomstvisies van JortK voor FOK! ?
"Ik zou graag willen zien dat FOK! meer ervoor gaat zorgen dat het voorbereid is op de toekomst, zodat de community lekker kan groeien en niet telkens tegengehouden word door bijvoorbeeld performance problemen.
Ik vind (van wat ik kan zien natuurlijk, ik kan niet achter de schermen kijken) dat er op dit moment teveel dingen ad-hoc gebeuren, terwijl je eigenlijk als je serieus wilt groeien de problemen voor moet zijn."

Zoals aan iedere user wordt gevraagd, willen we ook van JortK weten wat hij zou doen als hij moderator voor een dag zou zijn.
"Ten eerste zou ik FB op slot gooien, de hele dag dat gezeik om niets, mail dan lekker ofzo maar ga niet zitten gallen, dan zul je zien dat het aantal klachten ook minder zal worden, omdat alleen serieuze klachten door worden gegeven.
Verder zou ik KLB en ONZ samenvoegen, dan is de stroom bagger in ieder geval een stuk gecontroleerder!
Verder eigenlijk niets (op de gewone moderator taken na dan), ik vind het wel best hoe het gaat. De MOD-club die er nu zit doet het goed vind ik!"